Depron Cup 2010 (Pravidla na 1 straně)

Pokud nějakou modelářskou akci pořádáte, nebo na ni chcete jen upozornit, jste zde na správné adrese.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Abu
Kontaktovat uživatele:

#406 Příspěvek od Abu »

Pekny, ale cituji z jejich webu -
Pravidla pro létání s RC modely na letiši ve Zdibech jsou více specifická než na jiných letištích z důvodu blízkosti zástavby rodinných domů a neveliké vzdálenosti letiště Ruzyně ( LKPR ). Práh dráhy 24 letiště Ruzyně je vzdálen pouhých 13,4 km a naše letiště je přímo v ose konečného přiblížení již za bodem FAF ( final approach fix ) . Naše letiště jakož i celá obec se nachází v CTR ( koncový řízený okrsek letiště ) Ruzyně kde přilétávající letouny jsou již velmi nízko ( +- 600 nad zemí ) .

Budeme tedy spolehat na to, ze se nedostaneme s modylkama vys nez 500m ?
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
DAF
Kontaktovat uživatele:

#407 Příspěvek od DAF »

V tomto směru (Zdiby) jsem viděl kohosi poletovat s nějakým akrobatem. Protože jsem byl na pěško a bylo to daleko, blíže jsem to zatím nezkoumal.
to mnov, vy tam mátě nějaké výškové, či jiné prostorové omezení, hlavně s ohledem na Ruzyň?
Hitec Aurora 9X
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#408 Příspěvek od Luzr »

DAF
Kontaktovat uživatele:

#409 Příspěvek od DAF »

http://rcmapy.com/?locid=575

Má někdo k tomuto místu nějaké reference? Jaké jsou zde provozní podmínky? Místo je kousek od Práglu a tudíž relativně dobře dostupné.
Hitec Aurora 9X
Abu
Kontaktovat uživatele:

#410 Příspěvek od Abu »

To uz muzeme jet rovnou do Dehtar, tam se aspon znam s mistnima (jinak pr**l je to stejna).
Akorat ze tam je to zase temer v ose Kbelskyho letiste, sice provoz je tam mnohem mensi nez na Ruzyni, ale kdyz neco pristava, tak to leti docela blizko a nizko :(

Navic ta "Velen" je fakt jen neupraveny misto nekde v polich, zrejme tam obcas nejakej mistnak zajde s poletuchou. Takovejch "letist" je kolem Prahy 10tisic.... (vsechny celkem naprd)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
pepin

#411 Příspěvek od pepin »

Trošku se obávám,že kde je rovina,budou tam prostě pole,louky jsou většinou pouze v kopcovitém terénu-svahy a když už ta louka někde je,tak tam bude taky zapíchnutá cedule CHKO.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#412 Příspěvek od DAF »

Tam ten směr neznám a po prohlídce mapy je to skutečně kousek od Dehtár.
Pokud jde o Sedlec, tam je opravdu modelářské letiště se vším všudy. Je to vyjmutá plocha, s pravidly atd. Je to mezi poli s přístupem asfaltovou cestou. Kdyby to bylo možné tam, nebylo by to špatné. Ale jinak Suchomasty, kromě čisté elektrifikace, nebyly k zahození.
Hitec Aurora 9X
pepin

#413 Příspěvek od pepin »

DAF píše:Tam ten směr neznám a po prohlídce mapy je to skutečně kousek od Dehtár.
Pokud jde o Sedlec, tam je opravdu modelářské letiště se vším všudy. Je to vyjmutá plocha, s pravidly atd. Je to mezi poli s přístupem asfaltovou cestou. Kdyby to bylo možné tam, nebylo by to špatné. Ale jinak Suchomasty, kromě čisté elektrifikace, nebyly k zahození.

Ty Suchomasty jsem protlačil trochu ze sobectví,páč jsem si chtěl zalétat i mimo soutěž a fakt jsem netušil,že ty depronáky to tam potáhne v každým kole až do nebes.Jinak na to letiště-aerovleky dole v udolí jsme dokonce zvaní,respektive někdy na jaře jsem mluvil s Tomášem Fialou a letiště mi pro VDC sám ze své vule nabízel,jen je potřeba se tam chovat ohleduplně k prostředí,malé čudáky tam nechce,aby jim to tam ochranáři nezatrhli a pokud bychom to tam plánovali odlétat,tak je potřeba trochu dopředu upřesnit termín,aby to mohl třeba oznámit na svých stránkách že se tam budou motat nějací pomatenci s poletuchama a nebyl tam třeba současně sraz aerovleku ve větším měřítku.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#414 Příspěvek od BOSS8 »

pepin píše:aby to mohl třeba oznámit na svých stránkách že se tam budou motat nějací pomatenci s poletuchama a nebyl tam třeba současně sraz aerovleku ve větším měřítku.

Mě by se to líbilo :wink: :lol:
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
DAF
Kontaktovat uživatele:

#415 Příspěvek od DAF »

BOSS8 píše:
pepin píše:aby to mohl třeba oznámit na svých stránkách že se tam budou motat nějací pomatenci s poletuchama a nebyl tam třeba současně sraz aerovleku ve větším měřítku.

Mě by se to líbilo :wink: :lol:

Co? Ten sraz s pomatencema? Nebo aerovleky deproňáků? :lol:

Já si kvůlivá tomu budu snad muset pořídit ještě nějakou elektřinové éradlo, aby si také trochu zapoletoval a se trochu procvičil a nedopadl jako posledně 8) .

P.S. také mám pár foteček z poslední akce, tak se pokochejte http://daf64.rajce.idnes.cz/VDC-2010_Suchomasty/ Pak se už jen létalo a na focení nebyly ruce :lol: .
Hitec Aurora 9X
pepin

#416 Příspěvek od pepin »

Dafe,pokud dáš do toho juniora elektromotor,dost se asi všem uleví :lol: Spalováky a louky už dnes opravdu není to pravé ořechové :cry: Taky jsem dělal spalováky a nakonec vyměkl a zapínám jenom konektory :lol:
DAF
Kontaktovat uživatele:

#417 Příspěvek od DAF »

to pepin, právě, že já se mockrát ven nedostanu, takže baterka by u mě zestárla opravdu věkem, než opotřebováním. Proto ty spalováky, čmoudící motor, když se nastříkne nějakým WéDéčkem, tak vydrží dlouho. A tak nějak, protože jsem původem strojař, to prostě mujsí prskat, smrdět a čadit :lol: . No a Rx-ové baterky nejsou zas tak drahé. Samozřejmě uvažuju, že u Juniora vymyslím universální zástavbu, abych tam mohl jednak kopnout to MPéčko, jednak změnou pylonu tam dát 4kilo, asi se zubatým kolečkem a k tomu nějakou, třeba malou, sklopku. Jináč, Junior se už docela rýsuje http://daf64.rajce.idnes.cz/Junior/ . Ještě tam bude dost práce, ale už to vypadá jako éradlo. 8) Navíc mi z tuningu VDC zůstal jeden regl Jes 20, motor s převodkou a vrtulové listí (1x 9" a 1x 10", stoupání bych musel hledat, asi 5"), tak koupit jen nějaký trámec a případně kužel, nebo to prostě nějak sbastlit. :lol:
Hitec Aurora 9X
pepin

#418 Příspěvek od pepin »

Dafe,já naprosto chápu,že někdo,než aby lítal na baterky.raději s modelařinou sekne a nevrčící motor pro něho nemá smysl,ale VDC není nástavba spalovacího létání :cry: kurva,aspon kdyby ti to fungovalo a hned nechcíplo :evil: Pořeš nějakého alternativního větroně na VDC at je klid.prosím,prosím,prosím :wink: Fakt jsou ty spalováky dnes problém,navíc ve spojení s větroněm je to už fakt ulet.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#419 Příspěvek od DAF »

Toho Spatze jsem tam raději chcípnul sám, nechtěl jsem dělat vlny. Když tam nesmí čmouďáky a Abu to chtěl vidět v luftu, tak jsem udělal jen takový skok, jinak mi motory fackt nechípají (no s většími motory trochu problém má, to přiznám :oops: - seřizování není mou silnou parketou). Tahám ho do nevidím, nebo podle potřeby. Tak něco vymyslím jiného. Mám jeden kompletní 4-stovkový pohon, t.j motor s reglem a baterku 1300mAh, k tomu možnost předovoky. Teď jsem zvážil toho Juniora a byl jsem (nemile) překvapen. Ač jsem nedával původní balsu a nahrazoval jí dnešní, lehčí, mám hmotnost 520g. Protože chybí dodělat kabina, kompletní potžah a přijímač, je to docela dost. Předpokládám, že se přehoupnu přes 600g, možná znatelně. S pohonem to bude přes 700g, to se mi zdá už celkem dost. V každém případě tenhle stroju bude s největší pravděpodobností dohotoven do dalšího kolam, tak budu mít i něco jiného než DeproSaura. Tenhle rok jsem byl zapoletova jen asi 6x, furt dělám něco jiného, teď mám něco rozdělaného u baráku a nejsem (také) schopen to dodělat. Takž vypláznout 2 - 3 litry za baterky (2-3 packy) a ty nechat shnít ve sklepě se mi nechce. Čuďák takhle vydrží i roky, bez znatelného úbytku výkonu (samozřejmě po konzervaci). Nechám se tedy aspoň trochu ukecat. Třeba pak udělám i něco většího.
Hitec Aurora 9X
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#420 Příspěvek od Luzr »

DAF píše:Takž vypláznout 2 - 3 litry za baterky (2-3 packy) a ty nechat shnít ve sklepě se mi nechce.

www.hobbycity.com

Zjistíš že ty baterky jsou pomalu levnější než palivo co spotřebuješ, i kdybys s každou letěl jen párkrát. Litr za pack, to je fakt úlet... (samozřejmě, pokud se bohybujeme někde v oblasti "větroň rozpětí 2m").

(a ostatně i ty motory, fakt nechápu proč se chceš trápit se 400 a převodovkou...)
Odpovědět

Zpět na „Budoucí“