DJI - F305, F306, F308 Phantom 2
Re: DJI - F305 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-2D
změřit nevím, ale zvážit určitě, aby ses nedivil, nemyslel jsem jen tu barvu, a Telink, ale i tu samolepku GoPro...
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
-
Petr_K
- Kontaktovat uživatele:
gardenroute píše:Petře (a nejen Ty), koukni do mého blogu, mám tam tabulku výkonů na jednotlivých kanálach (a dost se to liší !!!)
Tak jsem koukal a ne jen to, dokonce jsem našel i nějaké video na jůtůbu, kde měřili výkony toho samého vysílače jako mám já a tak jsem nastavil stejný kanál a uvidím venku, ale obávám se, že můj vysílač utrpěl nějakou újmu, myslím si, že nevysílá to co by měl, protože 600mW a na 50m se to začne ztrácet? To určitě není něco správně.
Chtělo by to nějak změřit, nějaký SWR metr, ale ten bohužel nemám.
Jo a ještě bych měl dotaz na zkušené filmaře. Jaké doporučujete optimální nastavení GoPro 3+ b.e. pro natáčení z coptery?
.... už aby bylo zase hezky, aby se dalo jít lítat
Dneska jsem byl poprvé na vodě a pěkně jsem zalítal z raftu
nikde ani noha, jen my a výborné počasí
-
salamander
Páni, moju vzdialenosť na FPV som predĺžil na 900m, obraz začal zrniť potom prestal asi niečo tienilo, letel som do kopcov na jeden laz ktorý vidím s baráku , výšku som mal 130m , obálku mám nastavenu na 1 000m výška 200m.
Ten obraz na LCD diversity by mohol byť ostrejší, neviem ako by sa to dalo vylepšiť - nastaviť , dobrá rada nad zlato .
Dĺžka letu 10min po ceste som sa asi 3x zastavil kontroloval som pohľadom kolmo dole kde asi som, nakoľko terén poznám.
Na mieste som asi 2min visel a potom let domov , v baterke ostalo 40% , let trval 12 min.
Takže do 1km sa dá v pohode lietať s rezervou .
Ten obraz na LCD diversity by mohol byť ostrejší, neviem ako by sa to dalo vylepšiť - nastaviť , dobrá rada nad zlato .
Dĺžka letu 10min po ceste som sa asi 3x zastavil kontroloval som pohľadom kolmo dole kde asi som, nakoľko terén poznám.
Na mieste som asi 2min visel a potom let domov , v baterke ostalo 40% , let trval 12 min.
Takže do 1km sa dá v pohode lietať s rezervou .
- gardenroute
Doporučuji 1080p/48fps/medium, ideální, aniž by byl vidět podvozek, nevyžaduje ořez, v GoPro Studiu odstranit FishEye zkreslení, 48 fps dostačí na kvalitní zpomalení v dalším postprocesu....Petr_K píše:...Jo a ještě bych měl dotaz na zkušené filmaře. Jaké doporučujete optimální nastavení GoPro 3+ b.e. pro natáčení z coptery? ...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
S timto nastavením ale bohužel nelze zároveň fotit nebo se pletu?
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
- gardenroute
s GoPro jsem si nikdy nedělal žádné iluze kolem focení, po počátečních testech jsem tuto aktivitu s touto kamerou odložil, ta na to opravdu není. Je to špičková kamera pro video, ale pro foto bych skutečně hledal jiné řešení, např. Vision 2 má i RAW, a na focení velmi vhodné.texmur píše:S timto nastavením ale bohužel nelze zároveň fotit nebo se pletu?
- gardenroute
Anton, dal jsem Ti na SZ odpověď na Tvé otázky k Boscam monitoru a směrové Turn Helical anténě... P.salamander píše:...moju vzdialenosť na FPV som predĺžil na 900m, obraz začal zrniť potom prestal asi niečo tienilo, letel som do kopcov na eden laz ktorý vidím s baráku , výšku som mal 130m , obálku mám nastavenu na 1 000m výška 200m. Ten obraz na LCD diversity by mohol byť ostrejší, neviem ako by sa to dalo vylepšiť - nastaviť , dobrá rada nad zlato..Takže do 1km sa dá v pohode lietať s rezervou...
-
Petr_K
- Kontaktovat uživatele:
900m je hezká vzdálenost. Ale o to více jsem přesvědčený, že mě to funguje nějak špatně. Obávám se, že bude asi v háji koncový stupeň, protože mě se obraz ztrácí takřka na pár metrech a dokonce bych řekl, že se to stále zhoršuje. Začínám to vidět tak, že mě bude čekat asi nová koupě jiného kusu. Tohle se tady asi opravovat nebude, kdo by se tím také zajímal, ta oprava by se ani nemohla rentovat.
Ještě jsem v terénu nezkoušel doporučený kanál, ale moc tomu nedávám šanci.
Boscam FPV 5.8GHz 600mW
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cGcXUJAQ6lQ[/youtube]
Ještě jsem v terénu nezkoušel doporučený kanál, ale moc tomu nedávám šanci.
Boscam FPV 5.8GHz 600mW
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cGcXUJAQ6lQ[/youtube]
Hrál jsem si trochu s nastavením YAW zisku. Stáhl jsem ho na 90% a přijde mi že je video mnohem více rozkývané do strany? je možné že už je to příliš nízká hodnota. Zkoušel jste to někdo na P2 také?
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
-
Václav Procházka
Je to možné u osy YAW.
Mě se osvědčilo nižší nast. citlivostí při použití vrtulí P2 na NICK a ROLL na 90%
Mě se osvědčilo nižší nast. citlivostí při použití vrtulí P2 na NICK a ROLL na 90%
tak Boscam 400mW zatím jen na blbé natény 500m s tím, že obraz je čistý do 470m 
- gardenroute
To létám v pohodě s 200mW, takže to bude chtít asi lepší antény. To máš s "proutky" ?mouchanek píše:tak Boscam 400mW zatím jen na blbé natény 500m s tím, že obraz je čistý do 470m
mám tam tyhle http://www.banggood.com/5_8G-4-Leaves-O ... 73559.html
jen jsem, ale koupil 2 stejné antény takže nemám "chlapečka" jsem se docela i divil, že to dá 500m
jen jsem, ale koupil 2 stejné antény takže nemám "chlapečka" jsem se docela i divil, že to dá 500m
-
salamander
To nevadí že sú obe štvorlístok , dneska druhý let na 900m po ceste občas zašumelo ale na mieste keď som stál obraz normálny, po ceste spet obraz občas zašumel - mohol som byť v tieni komína alebo stĺpa - ale hneď znovu naskočil .
Oproti tej sume za ktorú to predáva Telink, je to smiešna suma.Niekto sa musí nabaliť .
Oproti tej sume za ktorú to predáva Telink, je to smiešna suma.Niekto sa musí nabaliť .