Když vidím ceny za 3S 2 - 2500mAh, tak baterka za litr není problém (řekněme od 8 kil nahoru). Taková baterka do dvoumetru nebude asi ani moc velká, přesněji netuším, zatím jsem to moc nestudoval, něco z www prodejců. Je otázkou, když tu baterku vytáhnu řekněme 4x za sezonu, zda bude rychleji stárnout "tlením" v "hangáru", či provozem. Obávám se, že a) je správně. Modelů mám několik a snažím se to trochu střídat (aby člověk nevyšel ze cviku
Depron Cup 2010 (Pravidla na 1 straně)
Na HobbyCity zatím jen koukám, nenakupuju (nechce se mi zřizovat PayPal a I don´t speak english, I´m vůl, v mládí jsme se učili jen rusky a já k tomu švabach
, anglinu jsem zkoušel teď, ale zatím to je only very small).
Když vidím ceny za 3S 2 - 2500mAh, tak baterka za litr není problém (řekněme od 8 kil nahoru). Taková baterka do dvoumetru nebude asi ani moc velká, přesněji netuším, zatím jsem to moc nestudoval, něco z www prodejců. Je otázkou, když tu baterku vytáhnu řekněme 4x za sezonu, zda bude rychleji stárnout "tlením" v "hangáru", či provozem. Obávám se, že a) je správně. Modelů mám několik a snažím se to trochu střídat (aby člověk nevyšel ze cviku
), takže flaška paliva je za chvíli pryč. Když si budu chtít skočit s elektrikou, abych měl ty packy aspoň 2. Ale to je moje dilema. Teď jsem se hrabal v Juniorovi a zjistil jsem, že do čumáku jde vložit 2S 1300mAh LiIon, takže nebude problém tam nasoukat regl a vytáhnout na pylon motor, vše už mám , kromě sklopky. Takže přístí VDC bude zřejmě obohacen o modernizovaného skoroveterána. Rád bych to měl do prázdnin, ale na podzim už bude v provozu určitě.
Hitec Aurora 9X
DAF píše:Když vidím ceny za 3S 2 - 2500mAh, tak baterka za litr není problém (řekněme od 8 kil nahoru).
Když nebudeš chtít víc jak 500W příkonu, takováhle za 4 kila (i s poštovným) ti bude stačit:
http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=9271
Taková baterka do dvoumetru nebude asi ani moc velká
...a je až zbytečně velká, pokud k ní bude efektivní střídák...
Jenom pro zajímavost, ten můj VDC speciál má v sobě:
http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=5354
http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... 15-18A_ESC
http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... ipoly_Pack
tzn. komplet za asi $20....
Tak ten můj speciál má 1300mAh LiIonku od JETI za 500,-Kč, motor mám (myslím) tenhle http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... _Outrunner a k tomu myslím tenhle regl http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... Controller . 0radlo má cca 545g, tak to fachčí dobře. Netuším jakou baterku by potřebovalo zhruba 1,5 - 2 kg éro, motor + regl. Myslím, že by to mělo být už kolem 30 - 40A (můj odhad). Třeba u těch menších potvor udělám ještě nějakou elektru.
Hitec Aurora 9X
to pepin. NEEE!!!, ten Junior má zatím cca 520 g, přičemž je už vybaven baterkou 1050mAh pro Rx, dvěma servy kolem 10g (ES-05). Takže Rx o hmotnosti cca 10 - 20g + potah. Bez motoru bych se mohl dostat k cca 600g. S motrorem by to mohlo být kolem 700g (odhad). Dokonce mám nutkání časem udělat konstrukční křídlo, čímž bych se mohlk dostat s hmotností o něco níže.
Jinak tu hmotnost 1,5 - 2kg jsem uváděl jako možnou pro větrák s rozpětím kolem 2 m a víc. Např. ten Motorspatz má plánovanou hmotnost s 600 motorem a patřičným NiXX článkem kolem 1600 g a já ho mám s čmouďákem 1,4 kg.
Jinak tu hmotnost 1,5 - 2kg jsem uváděl jako možnou pro větrák s rozpětím kolem 2 m a víc. Např. ten Motorspatz má plánovanou hmotnost s 600 motorem a patřičným NiXX článkem kolem 1600 g a já ho mám s čmouďákem 1,4 kg.
Hitec Aurora 9X
Daf:
, přičemž je už vybaven baterkou 1050mAh pro Rx,
Co tam budeš dělat s baterkou pro RX
sekni do čumáku elektromotor s bec-ten motor 45g,kup si tři malý články A123 a je konec s pruděním s čím máš lítat na srazu VDC když tam nesměj bejt čoudáci
PS: co si slibuješ od toho dělat na Juniora křídlo KONSTRUKČNÍ-jako že ti tak nějak rychleji uběhne čas než pujdeš do duchodu
Pokud se trápíš CHKO-Berounsko a spalovák,tak opravdu míněno pouze normální motorák vrčící 15minut,rozhodně néééé větron,kterým vystoupáš cca do 1 minuty,motor zhasne a ty starty uděláš třeba 4 za ten den,to fakt problém není
Takže pokud plánuješ na Juniora pylon se spalovákem,uplně v pohodě s tím doraž kamkoli 
, přičemž je už vybaven baterkou 1050mAh pro Rx,
Co tam budeš dělat s baterkou pro RX
PS: co si slibuješ od toho dělat na Juniora křídlo KONSTRUKČNÍ-jako že ti tak nějak rychleji uběhne čas než pujdeš do duchodu
Pokud se trápíš CHKO-Berounsko a spalovák,tak opravdu míněno pouze normální motorák vrčící 15minut,rozhodně néééé větron,kterým vystoupáš cca do 1 minuty,motor zhasne a ty starty uděláš třeba 4 za ten den,to fakt problém není
DAF píše:Jinak tu hmotnost 1,5 - 2kg jsem uváděl jako možnou pro větrák s rozpětím kolem 2 m a víc. Např. ten Motorspatz má plánovanou hmotnost s 600 motorem a patřičným NiXX článkem kolem 1600 g a já ho mám s čmouďákem 1,4 kg.
Nojo, to je porad o tom samym....
2m vetron, aby to byl vetron, tak MAX 1kg (hotliner vic, ale to je jina story).
Nema smysl se v dnesni dobe trapit vyssim plosnym zatizenim, pokud teda nejsi masochista...
to pepin
Právě, že jsem se už rozhodl pro změnu pohonu. S tou baterkou 1050 mAh jsem to vážil, proto jsem jí uváděl. S tou 1300LiIon jsem to zatím nevážil. Ale i tak bych mohl zůstat na nějaké ještě přijatelné hmotnosti. Když nebudu chtít, aby to šlo jako hot liner kolmo nahoru, tak si myslím, že to čtyrkilo by to mohlo zvládnout.
Zajdu k Houškovi pro nějaký pěkný barevný papír a začnu s potahem.
to Luzr, ten Motorspatz má mít dle výrobce 1,2 - 1,6 kg. Ten druhý větrák, který jsem nakonec ani nevytahoval má 1670 mm a asi 730 g. Takže dosáhnout hmotnosti kolem kila na dvoumetrovku bude určitě reálné. Otázkou je, zda to bude (polo)maketa, nebo účelový stroj. Maketa, vzhledem k nutnosti doržení tvarů atd., může být těžší.
DAF píše:Teď jsem se hrabal v Juniorovi a zjistil jsem, že do čumáku jde vložit 2S 1300mAh LiIon, takže nebude problém tam nasoukat regl a vytáhnout na pylon motor, vše už mám , kromě sklopky. Takže přístí VDC bude zřejmě obohacen o modernizovaného skoroveterána.
Právě, že jsem se už rozhodl pro změnu pohonu. S tou baterkou 1050 mAh jsem to vážil, proto jsem jí uváděl. S tou 1300LiIon jsem to zatím nevážil. Ale i tak bych mohl zůstat na nějaké ještě přijatelné hmotnosti. Když nebudu chtít, aby to šlo jako hot liner kolmo nahoru, tak si myslím, že to čtyrkilo by to mohlo zvládnout.
Zajdu k Houškovi pro nějaký pěkný barevný papír a začnu s potahem.
to Luzr, ten Motorspatz má mít dle výrobce 1,2 - 1,6 kg. Ten druhý větrák, který jsem nakonec ani nevytahoval má 1670 mm a asi 730 g. Takže dosáhnout hmotnosti kolem kila na dvoumetrovku bude určitě reálné. Otázkou je, zda to bude (polo)maketa, nebo účelový stroj. Maketa, vzhledem k nutnosti doržení tvarů atd., může být těžší.
Hitec Aurora 9X
Není to přímo k VDC, ale ke stavbě Juniora. Dílo je téměř hotovo, sháním nějaký pěkný papír na potah. Zjišťuji, že je docela problém sehnat Modelspan, navíc barevný, no bude to boj. Ale co je horší, hodil jsem to opět na váhu. Bez přijímače a potahu (osazeno servy, 2S 1300LiIon) je hmotnost nějakých 574g, s motorem 6V/400 s převodovkou, pevnou vrtulí(!) a reglem (bez pylonu!) jsem o nějakých 130g výš. Takže celkově by to vyšlo dost přes 700g, což je nepřijatelné. Při vážení jednotlivých sestav jsem s hrůzou zjistil, že křídlo (tedy bez potahu) má nějakých 224g, i když jsem vybíral lehčí balsu než je ve stavebnici (stejně jsem dával i vybranou lehčí balsu na další díly). To je strašně moc. Takže toto PS křídlo půjde do archívu a už pracuju na konstrukčním křídle z balsy a smrkových lišt. Nejspíš časešm předělám i VOP na konstrukční. Tvar zůstane zachován, jen termín záletu se mi asi posune.
Hitec Aurora 9X
DAF píše:Není to přímo k VDC, ale ke stavbě Juniora. Dílo je téměř hotovo, sháním nějaký pěkný papír na potah. Zjišťuji, že je docela problém sehnat Modelspan, navíc barevný, no bude to boj. Ale co je horší, hodil jsem to opět na váhu. Bez přijímače a potahu (osazeno servy, 2S 1300LiIon) je hmotnost nějakých 574g, s motorem 6V/400 s převodovkou, pevnou vrtulí(!) a reglem (bez pylonu!) jsem o nějakých 130g výš.
Proc tam nedáš střídák? Nějaký červený FC28xx za šest dolarů a jsi o 50-80g dole.
Jak prosté, prostě ho nemám. Navíc jsem chtěl yužít sestavu ze šuplíku - motor 6V/400 s převdokou 3:1 a reglem JETI 20. Z tunění mi zbylo listí 9/5, takže buď koupím jen střed, nebo celou sestavu (to už je jedno). Na HC nekupuju, jednak nemám PayPal, jednak neumím anglicky (
, jen pár slov), něco bych si třeba domyslel a přeložil. Je zde firma, která prodává část jejich sortimentu - http://www.emotors.cz/elsa/4-Kontakt , tak to ještě prostuduju.
Protože netrvám na 3D a visení, myslím, že by mi mohl stačit nějaký motor kolem 10 - 12A. V zásadě se ale stříďákům nebráním, v DeproCupu je rozdíl více než patrný.
Protože netrvám na 3D a visení, myslím, že by mi mohl stačit nějaký motor kolem 10 - 12A. V zásadě se ale stříďákům nebráním, v DeproCupu je rozdíl více než patrný.
Hitec Aurora 9X
Tak jak je to s tím místem na další soutěž ?já něco vyštrachal
http://pepin65.rajce.idnes.cz/Seiser_alm-3/#
http://pepin65.rajce.idnes.cz/Seiser_alm-3/#