Viking2-E-6Kw a projekty mé či mých přátel
Re: Viking2-E-6Kw a projekty mé, či mých přátel
...tak jde Dalibore treba opravdu jen o vadnou serii (nebylo by to u Hyperionu poprve) nebo nejakou zmenu ve vyrobe popr. dodavateli nejakeho dilu, jako to mu bylo u HS-45HB kde nam umrely po 10 hodinach tri serva ze tri na spatnou vrstvu na potaku v ktery se vydrela velmi rychle drazka
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
graup15 píše:Ze stránek výrobce...
..................Proto je taky na LiFe používám,jinak bych to nedělal!!!!!
Na stránkách výrobce je toho rozporupolného víc.
Když si projdeš ostatní serva z téhle řady, tak zjistíš, že sice udává hodnoty momentu a rychlosti i pro 6V, ale max. napájecí napětí píše 5,5V. Tohle ploché servo je tam samostatně, ale u něj pro jistotu neudává prakticky nic.
Na jiném místě se u baterky dočteš:
Servos
Many servos on the market, and particularly many of the lower-cost analog types, cannot operate at the voltage supplied by these LiFe Receiver packs. Attempting to use a servo rated for maximum of 6V or less WILL RESULT in reduced servo life, and may lead to in-flight failure. Any such failure is the sole responsibility of the user.
Takže že to těm servům ubere života je jasné, jde o to kolik.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
...tak jsem objednal u p. Vanoucha novýho Hyperiona 095 do toho druhýho křidýlka a 6ks SBECů-2A (pro každý servo zvlášt), tak doufám, že jim těch stabilních 5V bude už dělat dobře 
JETI DC-16
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
...no Ondrášku, zatim mi pouze zamotaly škopek ty Hyperiony napřímo na 6,6V, brácha je na Storku taky bude mít a Dalibor už je má na křidýlkách u Vikouše taky
. Je to dobrý i když třeba lítáš někde kde je zrovna vyšší tráva a náhodou to tam skřípneš mezi klapky při přistání, tak ti to aspon nevyhulý 
JETI DC-16
Vím, dnes to říkal v bubákově. Uvidíme časem.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
graup15 píše:
DS095 WING are certified for use with Hyperion LiFePO4 receiver packs.
........................................................................................................
Proto je taky na LiFe používám,jinak bych to nedělal!!!!!
Já se Dalibore obávám, že ve skutečnost LiFe nezvládají - ono to asi znamená, že bezprostředně neodejdou, ale výrovce jaksi taktně mlčí o tom, že zátěž serv jde nahoru a životnost dolů.
Spočítej si to - budeme li předpokládat, že ztrátový odpor kartáčků atd. je konstantní, tak pak ztrátový výkon, který se musí "vyhřát" je úměrný ne napětí, ale dokonce jeho druhé mocnině!
Pokud tedy budeš místo 5V napájet 6,5V, tak je nárůst napětí skoro o 30% (což taky není málo), ale výkonově to dělá skoro 70%!!!!! I kdyby reálně při zátěži bylo napětí jen 6V, tak je to výkonově rozdíl víc než 40%
Jo a ještě poznámka - docela poučné je, že i u chválených Futab 3150 se výrobce k napájení 6V moc nehlásí a zřejmě je to taky nedávná aktualizace. Na webu Jino se ještě píše napájení 4,8-6V, na robbe.de v PDF také. Ale mrkni přímo k Futabě na http://www.futabarc.com/servos/digital.html - v kolonce 6V je tam psáno n/a, tedy jako že nepodporováno...
Podle mě výrobci všeobecně narážejí na trend napájet z 2sLiFe a roste jim počet reklamací, proto se k této variantě přestávají hlásit, čímž si kryjí záda.
Podle mě výrobci všeobecně narážejí na trend napájet z 2sLiFe a roste jim počet reklamací, proto se k této variantě přestávají hlásit, čímž si kryjí záda.
...jo jo Tome, videl bych to taky tak, jak lidi presli na LiFe a Lipo Rx zacinaj se ty serva srat pekne rychle, tak ze ja mam uz jasno-snizeni napeti na 5V 
JETI DC-16
- RomanSadilek
Zajímavé že obě křidýlková serva tak lehce po chvilce (digitálně
)pobrukují pokud jsou v klidu.
jiná - klapky a ocas jsou potichu.
máte stejnou zkušenost?
máte stejnou zkušenost?
...jo, jo ty Hyperiony se furt centrujou a "broukaj", když hneš s kniplem, většinou ztichnou 
JETI DC-16
- RomanSadilek
M1 píše:...jo, jo ty Hyperiony se furt centrujou a "broukaj", když hneš s kniplem, většinou ztichnou
no klapkový Hyperiony mi to nedělaj, ty mlčí
RomanSadilek píše:Zajímavé že obě křidýlková serva tak lehce po chvilce (digitálně)pobrukují pokud jsou v klidu.
máte stejnou zkušenost?
Visí na nich hmotnost té ovládané plochy. (Když křidélko zespodu mírně nadlehčíš, přestane to kvičet.)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
...tak jsem právě mluvil s panem Paláčkem a řekl mi, že se na něj hrnou objednávky ze všech stran na ty 2A Becáky, jen včera přišlo 8 objednávek (včetně tý mojí), tak že rezerva co měl je už fuč a musí jich objednat hodně a nebude to hned 
JETI DC-16
Já půjdu zpátky cestou bez kurvítek a to 4x tohle http://www.jino.cz/ni-mh-1-2-1300-2-3-a-x-cell-408.html. Prdím na nějaký elktro kurvítka. Až ti blafne to servo, tak co ten BEC ? Co když to nedá ?
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...