RC Heliholics Ostrava 1

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Zamčeno
Zpráva
Autor
ciko7

#436 Příspěvek od ciko7 »

Tak mi to nedalo a šel jsem. Začíná to být droga :D Sice v tom větru to bylo o hubu, ale ustál jsem to. :D
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
karlosmikos

začátečník

#437 Příspěvek od karlosmikos »

Zdravím pánové, snažím se rozkoukat na fórech o vrtulnících, ale jsem čím dál víc v pasti:-)

Takže potřeboval bych poradit, chtěl bych si koupit něco na učení(bez
3D + Phoenix. To něco by nemělo být dražší než cca 6000k s vysílačkou takže nějaký RTF set.

Vím že tou cenou jsem hooooodně z Vás pobavil ale všim jsem si, že někteří z vás mají v popisech nějaké ty Blady a Belty apod.

Zároveň Vás musím upozornit že kdo mi poradí nejlíp ten už se mně nezbaví a bude mi muset radit s každou prkotinou popř zalítáním a nastavením :-)

Uvažoval jsem o BELT CPX nebo HB3

Předem díky jinak jsem od Bílovce a v OV makám, takže není problém dorazit na konzultaci. Michal
ciko7

#438 Příspěvek od ciko7 »

Ahoj , dam Ti radu. mám Belta,už bych do něj nešel. Řešil jsem na začátku ten stejný problém,jako ty....co si koupit za málo peněz. sim kazdopádně, možná někdo poradí jiné RTF,ale Belta uřčitě neber. Budeš se s tím trápit, špatně se nastavuje a díly mají velké vule,což pusobí docela problém.
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
Dragon

Re: začátečník

#439 Příspěvek od Dragon »

karlosmikos píše:Zdravím pánové, snažím se rozkoukat na fórech o vrtulnících, ale jsem čím dál víc v pasti:-)

Ahoj, ja jsem sice taky začátečník a moc radit nemůžu.Tak ti napíšu jen názor a pár poznatků.Většina co začíná smýšlí stejně,za málo peněz,něco s čím se dá učit.Nastává otázka co si ochoten vše podstoupit ty.Pokud chceš investovat málo,počítej že musíš být trošku zručnější,jelikož budeš muset často laborovat,vůle, nepřesnosti,třeba i vadné díly,měnit je a to zabere i někdy víc času než samotné polítání.Pokud si šikovný dá se s tím bojovat,ale musí tě to bavit.Ovšem jestli chceš se věnovat jen učení se lítat,měl bys investovat do značkového.Sice jsem ještě žáden takový neměl,ale určitě za mnohem delší dobu tam ty vůle nastanou také.A druhá stránka je díly které budou odcházet vinou treningu a nechtěných střetů s čimkoli.Hodně často náchylné ze začátku se dají kupovat levné,prostě záleží na tvé finanční stránce a možností do tohoto koníčku investovat a veř,že investice budou a pokud tě to nepustí vyšplhají se hodně vysoko.Já měl první Walkeru37HM ať někteří lidé ji odsuzovali postupem času zjišťuji že trpěla na vůle a nepřesnosti mnohem méně než nynější mé HK 450.Určitě zkušení ti poradí víc.Je to jen můj názor
MiniProtos Microbeast V3
HK-450v2 Spirit
Spektrum DX7 mode 2
ciko7

#440 Příspěvek od ciko7 »

Tak jsem včera neodolal,vzal helinu ( HK 450 ) a šel jsem ji v pracovní době trochu provětrat. Venku sice foukalo,ale dalo se to překonat. Bohužel,při jednom větším poryvu mi s helinou seklo o zem. Naštěstí to odnesla jen jedna zlomená lyžina a hlavní hřídel rotoru.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#441 Příspěvek od Nakadah »

Nez kupovat RTF set BELT, tak radeji z Hobbycity vzit HK450 v celokovu + vybaveni + zakladni TX + nabijecku baterek a zdroj (pokud nemas). 6000Kc neni moc ale ani malo, myslim si ze by se dalo neco vykouzlit. Otazka je, jak to ted projde pres celnici, drahy balik uz jiste clu a DPH neunikne. Nak
Imm0rta1

#442 Příspěvek od Imm0rta1 »

Muzes na HK zkusit nadeklarovat nizsi cenu, ale na celnici nejsou hloupi. kdybys to vzal rekneme na dva mensi balicky tak by to mozna i proslo. U jednoho velkeho baliku ti asi cenu 22 EUR (30 USD) nesezerou, ale nahoda je blbec. Jinak Plati se pouze DPH. Clo se u hobby komponentu neplati.
karlosmikos

#443 Příspěvek od karlosmikos »

No taky bych nejraději něco značkového, před týdnem mi na bazaru o jeden den utekl Trex250 od borce z Ol za super cenu. To je taky možnost kterou bych asi nejradši, koupit něco staršího zalítaného, potuněného. Kdyby někdo z Vás o něčem věděl ??? :-)

Jinak naprosto chápu ty z vás kteří jednoznačně volí kvalitu bez kompromisů, ale já na to fakt nemám 15k.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#444 Příspěvek od Nakadah »

No tak na 250ku do zacatku radeji zapomen :) 450ka je tak nejak optimalni ?? tak nejak by se to dalo rict. A za slovo "znackovy" se plati nemale penize :wink: Odpoledne i vecery mam cas, klidne se s tebou sejdu - ukazu ti vrtas, popovidam co te ceka a sdelim tech par zkusenosti co zatim mam. No problem 8) Nak
ciko7

#445 Příspěvek od ciko7 »

Nak... k tomu posezení, možná by nebylo od věci udělat nějaký RC BEER. Sejít se,popovídat a předat zkuššenosti. Tak lidičky tady ze skupiny RC heliholics Ostava a okolí, kdo by měl zájem na nějakém takovém srazu, napiššte. Podle zájmu by se něco zorganizovalo.
karlosmikos

#446 Příspěvek od karlosmikos »

JJ dáme 6 piv a hurá do vzduchu:-) no počkám s nákupem až po srazu :-)))

Ne na sraz nepůjdu, už vidím jak všichni řeší provozní problémy a já tiše závidím:-( ale kdyby někdo uspořádal srazík pilotů rád se přijdu podívat

ad Nakadah: dík za nabídku, určitě bych tvou nabídku využil, nejlíp asi až se počasí trošku umoudří tak se můžem sejít.

Ještě jednou nastíním svůj plán:
1. koupit si nějaký RTF set s vysílačkou připojitelnou k Relaxu
2. koupit si relax a trénovat(zatím trénuju na x-heli s analog páčkama z alfy:-)
3. při výměně náhradních dílů na RTF setu se zdokonalovat v problematice mechaniky heli
4. někdy v horizontu do 2 let pořídít něco na pořádné lítání, buď stavebnici nebo nějaký hotový na bazaru
ciko7

#447 Příspěvek od ciko7 »

tak pokud dnes nezacne odpoledne pršet, co tak po 16h v Orlové ? kdo se přidá ?
Imm0rta1

#448 Příspěvek od Imm0rta1 »

Dlouhodobe plany jsou k nicemu... vsechno se to meni pomerne rychle. Ja jsem taky rikal "Rex 500 az po dvou letech". Do nekolika mesicu jsem prodaval Belta a kupoval Rexe 500. RTF sety jsou pekne, ale casem zjistis ze je to onicem a budes uvazovat o koupi tolik oblibeneho vysilace Spektrum DX6i a nejakeho pekneho kitu. Jednak proto ze vysilace z RTF setu se pomerne spatne nastavujou, aby spravne fungovaly na simu a taky vetsina nema moznost detailniho nastavovani. Pokud se s nekym z nas hodlas sejit doporcuju probrat moznost poskladani heli z HK. Nejakou 450ku. Pokud mas tenhle limit je to nejlevnejsi reseni a heliny z HK na nauceni bohate staci. Klidne si muzes nejdriv koupit vysilac a zacit trenovat na simulatoru. Pokud bys mel zajem nekde bych mel svuj stary simulator reflex XTR, ktery uz dlouho nepouzivam, ale doporucuju nejaky lepsi. Kdybych ti mel do zacatku poradit tak si hned kup treba tu zminenou DX6i at jsem bvsichni pekne kompatibilni :D. Bez prijimace te vyjde na cca na 3000,-. Pak bych zkusil vybrat nejakou heli + nezbytne prislusenstvi z HK. To by te nemelo stat vice jak 3-4000,-. No a pak v horizontu 2 let uz budes litat s Rexem 700 :D
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#449 Příspěvek od Nakadah »

Po 16h hodine nestiham. To teprve slusni pracujici konci v praci :D V nedeli je Lamíkap na Dinoletisti v Orlove (nebo tam nekde v te dupe :P ), toz i tam by se dalo sejit a pokecat. Pravda pro skalni vrtulnikare to asi bude nuda. Ale ja tu svoji mrchu vemu i s letadly.

karlosmikos> co se bojis, nasaval bys informace jak houba :) akorat ze me dostanes spis technicke informace. Me bavi ta mechanika a serizovani. Staci mi kdyz se ve vzduchu jenom presouvam sem a tam, a kdyz se mi povede dokonale maketove pristani :D Na litani jsou tady jini borci. Nak
Imm0rta1

#450 Příspěvek od Imm0rta1 »

Jsem z Orlove a o Lamikapu nic nevim. Jsou k tomu nekde blizssi informace? A Dinoletiste taky neznam... to jsou veci :)
Zamčeno

Zpět na „Kluby“