Doska Crius Multiwii + gps

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kajosek
Kontaktovat uživatele:

Re: MultiWii Crius SE - napájení z ESC

#436 Příspěvek od Kajosek »

wexter píše:Taky by mě zajímalo, na co tam ten pin je...

třeba když chcete nastavit ESC přes progr.kartu ;-)
1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

Re: Doska Crius Multiwii + gps

#437 Příspěvek od Dejfak »

Tak jsem tu řešil Criuse a jak mi zlobil SW
Už jsem chtě montovat jinou desku.
Ale ještě předtím jsem vše udělal ještě jednou.
Kalibrace reglu, nastavení reglů podle program.karty.
S kamarádem jsme zkoušeli všechny možné verze SW.
Zkusil jsem se vrátit zpátky na 1.9 ale nic nepomáhalo.
Tak jsme tam nahráli 2.2.1 nějaká beta. No ale s ní to létá špičkově.
Takže ani přesně nevím kde byl problém.
Zkoušel jsem vše možné od smazání Epromu po kalibraci přes jednotku. Teď jsem to týden nechal být no a podařilo se to hned na poprvé a létá jak za mlada :-)
Tak se zase pustím do FPV sestřihu.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
krtek2k

#438 Příspěvek od krtek2k »

To by mohl být ten NHADRIAN r23.
Bohužel týpek včera na fóru oznámil , že multiwii opouští a věnuje se jiným systémům :(
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Kajosek
Kontaktovat uživatele:

#439 Příspěvek od Kajosek »

houby? ja na něm lítám měsíc a pohodička

tak to je škoda, až bude 2.3, tak už bez jeho vylepšení? ej, tak to zůstanem u 2.2 NHA 8)
krtek2k

#440 Příspěvek od krtek2k »

Tak každopádně dáme verzi 2.3 lehce šanci na zkoušku.
Jinak to jak to lítá není zásluha NHADRIANa , ale "r1411" který použil a on tam dopisoval jen věci které se týkají "altitude" a autolanding , aspoň tak to psal. Takže 2.3 bude mít ten feel na kniplech z r23 ...
Frsky X10S Carbon
Kajosek
Kontaktovat uživatele:

#441 Příspěvek od Kajosek »

to je mi jasne, ze on netvoril samotny let .. ale me jde hlavne o Failsafe ;-) na T9x nic jineho neni, a jeho rozsireni o RTH je pro me luxus
Torm

Deska Crius s Multiwii

#442 Příspěvek od Torm »

Nakolik podstatné je umístění řídící desky do těžiště stroje? Navrhuju rám a prostorově i hmotnostně by mi mnohem lépe vycházelo osazení desky na jednu stranu platformy pro elektroniku.
krtek2k

Re: Deska Crius s Multiwii

#443 Příspěvek od krtek2k »

Mrkni do sekce coptery elektronika , a pak teprv zakládej nový vlákno.
Frsky X10S Carbon
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#444 Příspěvek od Bumpy_SK »

kajosek ako mas nastaveny failsafe s t9x?
Kajosek
Kontaktovat uživatele:

#445 Příspěvek od Kajosek »

Bumpy_SK píše:kajosek ako mas nastaveny failsafe s t9x?

na vysílačce nijak ... vše je řešeno v kodu MW 2.2 od NHAdriana

v Config.h je v sekci Failsafe
- odkomentuješ FAILSAFE .. tím aktivuješ pojistku
- a buď to necháš tak, to by mělo po určitou dobu postupně ubírat otáčky, a přistát (pokud bude ale foukat, tak to nebude kolmo, ale bude to driftovat)
- a nebo odkomentuješ ještě FAILSAFE_RTH_MODE ... a tím zajistíš, že se to vrátí domů (pokud máš GPSku)

viz moje nastavení, funguje pokaždé, co jsem to testoval (vypnul vysílačku) :)

Kód: Vybrat vše

/********                          Failsafe settings                 ********************/
    /* Failsafe check pulses on four main control channels CH1-CH4. If the pulse is missing or bellow 985us (on any of these four channels)
       the failsafe procedure is initiated. After FAILSAFE_DELAY time from failsafe detection, the level mode is on (if ACC or nunchuk is avaliable),
       PITCH, ROLL and YAW is centered and THROTTLE is set to FAILSAFE_THROTTLE value. You must set this value to descending about 1m/s or so
       for best results. This value is depended from your configuration, AUW and some other params.  Next, afrer FAILSAFE_OFF_DELAY the copter is disarmed,
       and motors is stopped. If RC pulse coming back before reached FAILSAFE_OFF_DELAY time, after the small quard time the RC control is returned to normal. */
    #define FAILSAFE                                  // uncomment  to activate the failsafe function
    #define FAILSAFE_DELAY     5                      // Guard time for failsafe activation after signal lost. 1 step = 0.1sec - 1sec in example
    #define FAILSAFE_OFF_DELAY 1200                    // Time for Landing before motors stop in 0.1sec. 1 step = 0.1sec - 20sec in example
    #define FAILSAFE_THROTTLE  (MINTHROTTLE + 200)    // (*) Throttle level used for landing - may be relative to MINTHROTTLE - as in this case

/*****************                Failsafe descending to the ground by BARO          *********************************/
  /* For vario-controlled descending instead of having a fix throttle value, uncomment FAILSAFE_ALT_MODE. This allows to descend with preset vario.
     When flying on high altitudes, and would like to descend faster than apply FAILSAFE_SAFE_ALT and FAILSAFE_FAST_VARIO.
       This case will let copter descend faster from high altitude till reach the safety altitude, after will slow down to slow vario.
     If you have GPS and would like to have RTH activated when in failsafe, uncomment FAILSAFE_RTH_MODE. Please note that in this case FAILSAFE_ALT_MODE doesn't have to be uncommented,
       if GPS signal is weak, failsafe will work in FAILSAFE_ALT_MODE.
     Both with work only with FAILSAFE uncommented! Also Please note that both modes will work even if SUPPRESS_BARO_ALTHOLD is uncommented, so you can still save some space with better failsafe alt handling!

Please note that FAILSAE_OFF_DELAY is still active for security reasons, so set up long time enough to be able to RTH before this timer ends because motors will stop!!!*/

//#define FAILSAFE_ALT_MODE             // uncomment for descending with constant vario if in Failsafe - use with FAILSAFE and define the FAILSAFE_SLOW_VARIO
    #define FAILSAFE_SLOW_VARIO   50      // in cm/s - slow desceding speed under SAFETY_ALT, this is default is SAFETY_ALT is not used.  - maximum 250!!!
    #define FAILSAFE_FAST_VARIO   100     // in cm/s - fast desceding speed over SAFETY_ALT, maximum 250!!!
    #define FAILSAFE_SAFETY_ALT   100     // in cm   - safety altitude, where to slow down descending before landing, in cm!!!

#define FAILSAFE_RTH_MODE             // if GPS present and ready, copter starts RTH when signal lost. When signal is back, control is back again.
    #define FAILSAFE_RTH_VARIO    200     // in cm/s - vario for RTH function for failsafe, maximum 250!!!
    #define FAILSAFE_RTH_ALT      1000    // in cm   - minimum RTH altitude for failsafe. If copter is higher than this, it will keep altitude.
    #define FAILSAFE_RTH_HOME     400     // in cm   - home altitude for RTH, copter will descend to this altitude and wait.
    #define FAILSAFE_RTH_DELAY    15      // in s    - safety delay, after reaching HOME altitude, it'll land in FAILSAFE_ALT_MODE when safety delay terminates.

#define FAILSAFE_DETECT_TRESHOLD  985     //Failsafe threshold (in us)
Benik3
Kontaktovat uživatele:

#446 Příspěvek od Benik3 »

Zdravím.
Chtěl jsem se zeptat, deska CRIUS multiwii SE v2.0 (nebo v2.5) má rozhraní RS232 TLL 5v nebo 3,3V?
Díky :)
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]
widra1
Kontaktovat uživatele:

#447 Příspěvek od widra1 »

Ahoj
Nemohu sladit na této desce nastavení pro magnetometr, při zapnutém magn. stále ujíždí ze zvolené osy :-( .
Předem díky za nějaké info
J.
krtek2k

#448 Příspěvek od krtek2k »

i po kalibraci magnetometru?
Frsky X10S Carbon
widra1
Kontaktovat uživatele:

#449 Příspěvek od widra1 »

kalibrace jsem dělal obě jak ACC tak MAG , ale zkusím to znovu.
Torm

Re: Deska Crius s Multiwii

#450 Příspěvek od Torm »

Torm píše:Nakolik podstatné je umístění řídící desky do těžiště stroje? Navrhuju rám a prostorově i hmotnostně by mi mnohem lépe vycházelo osazení desky na jednu stranu platformy pro elektroniku.

Tak jo, odpovím si sám :) Crius SE není na vyosení senzorů z těžiště nijak háklivá, u mne je to nějakých šest centimetrů dopředu a něco málo mimo podélnou osu a 700 mm quad se chová neočekávaně klidně. P složka na regulátorech je 12,5, oscilace by začínaly až na 15,3.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“