flire8 píše:Chtěl jsem se zeptat, zda už někdo z majitelů P3 nenarazil na tuhle chybu po zapnutí: "imu error please calibrate imu" - chyba vydrží cca 2 minuty, po kterých se změní na "Ready to fly". Řešil jsem to tedy doporučovanou kalibrací IMU (přestože po stisku "Check IMU" mi to psalo, že kalibrace není třeba). Ta proběhla úspěšně, nicméně od té chvíle mi zase hned po zapnutí vyskakuje status "Aircraft warming up" asi na minutu, než je možné cokoliv jiného dělat (kalibrace kompasu, vzlet...). Nepředpokládám, že by v současných vedrech se koptéra nutně potřebovala zahřívat, když to doposud při stejných podmínkách nevyžadovala... Nějaká osobní zkušenost či tip?
Tak snad už jsem nějaké řešení našel... Amíci prý P3 strkají před kalibrací IMU před výdech klimatizace (anebo čekají na chladnou noc) aby koptéru co nejvíce vychladili, pak si už v menu předchystají obrazovku s IMU kalibrací, kterou bezprostředně po zapnutí P3 spustí. Prý že to funguje a hlášení "Warming up" se tak prý minimalizuje, což samozřejmě znamená drahocenné minuty letu navíc.
Klimatizaci nemám, tak aspoň zkusím aspoň suchý sklep kde máme cirka 20°C a pak poreferuji.
Mimochodem, je to zvláštní, ale tyhle chyby mi začaly až po koupi nového akumulátoru. Ten se nejprve snažil aktualizovat posledním FW (poprvé neúspěšně - cca po 3 minutách hláška Battery error která po chvíli zmizla, po dalším zapnutí už o aktualizaci baterka nejevila zájem).Logy na SD kartě koleminstalace nového akumulátoru vypadaly takto:
========== 2014.01.01 00:00:11 remo-con disconnect======
Packet: P3S_FW_V01.03.0020.bin
Result: Abort.
The firmware on the SD card is identical to or older than the current firmware on the aircraft.
========== 2015.08.14 19:02:35 =====================
Upgrading ...
========== 2015.08.14 19:05:25 =====================
Result: Failed.
Reboot the aircraft and try to upgrade the firmware again.
========== 2014.01.01 00:00:11 remo-con disconnect======
Result: Abort.
The firmware on the SD card is identical to or older than the current firmware on the aircraft.
Až po cca 2 dalších letech se přidala chyba s IMU.