Focus od pelikána

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Marcos »

DX7 je tusim jeste na akupack, stejne jako DX6. DX6i uz je na 4 tuzkovky, mozna, ze se tohle nekomu nelibi, ale me to prijde jako bezva vec.
1. DX7 i DX6 museji napeti stejne regulovat na nejakych 3.x V, coz potrebuje ten wifi modul ->
2. ty vysilacky maji nejaky klasicky linearni regulatory, kde se prebytek meni akorat v teplo, takze znacne roste spotreba vysilacky. Takze v 6i bude asi i jiny vysilaci modul s jinym regulatorem. V DX6 a DX7 jsou shodne.
3. koupil jsem si na dealextreme.com 4AA GP recyklo+ za 13 dolacu (obdoba eneloop) a mam vystarano.

Docela me prekvapilo, ze v zaply DX6i jsem nameril odber 0.06A (zaply prijmac, hybani servama)Chvili po zapnuti je odber asi 160mA, ale tak po 5s to spadne na tech 60. Je to mozne, nebo se mi zblaznil merak? :) To by znamenalo vydrz s klasickymi nabijecimi bateriemi pres 20 hodin. U dx6 jsem nameril asi 280mA.

Negativni zkusenosti s DX6i me zajimaji, jde pouze o pomluvy, nebo o konkretni spatne zkusenosti nejakych kontretnich lidi ?
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
yogi100

#47 Příspěvek od yogi100 »

Zdravim,
objednal som si nahradne diely na Focusa (trup, kridla, vyskovka), RC supravu mam, skusim to skompletovat. Viete poradit, aky motor pouzit pre LiPol 2s? Bude stacit SPEED400? 480 zatial neviem zohnat. Dakujem.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Marek71 »

yogi100:
A nechceš tam dať rovno striedavý, keď už začínaš od nuly ? Teda... záleží, aký máš rozpočet a za akú cenu možeš zohnať str. motor.

Inak, ten Speed 400 stačiť bude, ale nečakaj zázraky.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
yogi100

#49 Příspěvek od yogi100 »

Rozpocet samozrejme obmedzeny, aky stiedak by na to stacil? Najlepsie od hobbycity.com. Mam combo BM2408-21T / 18A BEC / 9x3.8 a LiPol 2s 1600, Vhodna kombinacia?
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Marek71 »

Ten motor mám v samokrídle Toro 900, na 3s je ideálna vrtuľa GWS 8x4 HD, ale tá sa tam nevojde. Tam bude pasovať nejaká 6" vrtuľa, takže skor nejaký motor s vyššími otáčkami. Mám dojem, že niekto dával do Easystara (čo je zhruba to samé ako Focus) toto:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=5353

A tu máš komentár od užívateľa:
I replaced my old speed 400 in my Multiplex Easystar with this little motor and a 18A controller bought in UH. Result: far more power with the same airscrew. I just drill the hole in the airscrew at 2.5mmm and it was done. Efficient and cheap replacement.
yogi100

#51 Příspěvek od yogi100 »

Dakujem, predpokladam, ze ten komentar je k motoru FC2805. Mozno neskor skusim. Teraz este musim pockat, lebo hoci som napisal, ze RC supravu mam, tak v skutocnosti je este len na ceste. Riskol som a objednal z hobbcity DX6i. Teraz cakam, ake bude clo a DPH, aka bude kvalita ... No a teraz sa do mna mozete pustit, ze som urobil chybu, ze som mal radsej zobrat Futabu a tak ...
Aj tak dakujem.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Marek71 »

Ano, je to k tomu motoru, čo je na neho odkaz. Ostatne, ak si prejdeš tú diskusiu, tak to tam nájdeš. Ja som to len odtiaľ okopíroval, aby to bolo tu, ak by to ešte niekoho zaujímalo.

Prečo by si mal urobiť chybu s DX6i ? Ja ju teda nemám, nepoznám ani Futabu, ale podľa mňa sú to zrovnateľné modely za zhruba rovnakú cenu, tam niet čo špekulovať.
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Walhalla »

ac to je hodne velke odbocovani od temata, tak i mne zajimaji duvody, proc nechtit DX6i.

Taky ji mam a zatim nevidim duvod, proc bych mel litovat...

(mozna by to nekdo mohl skoro rozdelit a zalozit nove temao DX6i :-) )
hanys737

#54 Příspěvek od hanys737 »

ahoj, ja sem si chtel dneska wild hawka koupit.. koukal sem po nem na netu, dokonce sem byl i v modelarstvi Pecka .. www.peckamodel.cz ,ale tam mi rekli ze uz wild hawky nemaj, ze misto toho je novinka..prave ten focus od pelikana..tekze to vypada ze si zitra pro nej zajedu.. este by to chtelo nekoho kdo by mi pomohl se zacatkama a tak :-/
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Marek71 »

hanys737:
Vyplň si bydlisko a určite sa niekto v okolí nájde :wink:
hanys737

#56 Příspěvek od hanys737 »

joo to bych mohl.. dik :-)
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Marek71 »

Tak to nemáš ďaleko na letisko Točná. Miestnu partiu modelárov možem doporučiť, určite poradia so záletom.
yogi100

#58 Příspěvek od yogi100 »

Walhalla píše:ac to je hodne velke odbocovani od temata, tak i mne zajimaji duvody, proc nechtit DX6i.

Taky ji mam a zatim nevidim duvod, proc bych mel litovat...

(mozna by to nekdo mohl skoro rozdelit a zalozit nove temao DX6i :-) )

Ospravedlnujem sa, tema DX6i tu naozaj mozno nepatri, moja poznamka bola len reakciu na rozne nazory na tuto supravu na tomto aj na inych forach. Tesi ma, ze mas s nou osobne skusenosti a ze si spokojny. Ja na nu zatial stale cakam ... Ale este jednu otazku k focusu - vie niekto, aky original motor je dodavany v stavebnici a aky rozmer vrtule je tam pouzity? Vopred vdaka.
hanys737

#59 Příspěvek od hanys737 »

Jeste nez si pojedu pro Focuse, chci se zeptat.. dela se ve dvou modech (plyn vpravo nebo vlevo) Jaky mod mi bude lip vyhovovat, kdyz sem pravak ? da se to nejak posoudit, nebo zalezi na clovekovi.. ?
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Marek71 »

Záleží na človekovi :-) Ale vzhľadom na to, že u nás sa večšinou lieta mode 1, tak by som tento odporúčal. Ak si zatiaľ nič nepáčkoval, na nič nie si zvyknutý, tak ten mode 1 bude lepší.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“