Easy Glider Electric ARF od MULTIPLEXU

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
radekc

#46 Příspěvek od radekc »

<!-- /wushiu665/err.403/redir/rcmania/robot -->
Naposledy upravil(a) radekc dne pát 28.06.2013 14:18, celkem upraveno 1 x.
rohe
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od rohe »

Stějně je mi už teď jasné, že to nebudu moc tůrovat určitě pořád na plný pecky, to by stejně asi moc dlouho nevydrželo.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Abu »

:!: Pro elektromotor (specialne ve vetroni) je podstatne setrnejsi, kdyz bezi 20-40s naplno a pak nekolik minut odpociva a chladne, nez kdyz se bude 3 minuty potit na 1/2 plynu. A dost podobne je to i se zatezi baterek a reglu. Lepe chvilku trapit a pak nechat odpocinout. Jak myslite ze by se asi uchladily ty 1.5 - 2kW pohony v rychlejch vetronich??
A videl jste nekdy rozdil mezi 150A reglem pro F5F vetron a velkyho akrobata? Ten akrobatickej je kupodivu 2x vetsi a ma ohromnej chladic, je totiz pri delsim letu na 1/2 (1/3, 2/3) plynu daleko vic zatezovanej.
:wink:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
rohe
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od rohe »

Abu píše::!: Pro elektromotor (specialne ve vetroni) je podstatne setrnejsi, kdyz bezi 20-40s naplno a pak nekolik minut odpociva a chladne, nez kdyz se bude 3 minuty potit na 1/2 plynu. A dost podobne je to i se zatezi baterek a reglu. Lepe chvilku trapit a pak nechat odpocinout.

Tak to abych si na první lety pořídil haldu packů, protože dostat ho do potřebné výšky za 20-40s, tak to teda nevím, protože za těch několik minut odpočívání se mi asi vrátí k zemi. A že tomu tak vadí i 1/2 plynu, tak to jsem taky neveděl. :roll:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Abu »

No tohle povidani plati spis pro vykonnejsi pohony (300W az kilowatty) ktere jedou na hrane max zateze. Ale obecne plati, ze letani na pul plynu je pro regl vetsi zatez nez naplno. A navic pri pwm regulaci ma cely pohon horsi ucinnost, takze u elektrovetrone, kde motor slouzi hlavne k dosazeni letove vysky, je nejlepsi jet na plnej a stoupat co to jde, nez to sudlat na 1/2 a sunout se sotva 1m/s.
rohe
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od rohe »

Se s tím ze začátku snad nějak poperu. Už se ale moc těším, <b>Easy Glider Electric</b> je už na cestě! :wink:
rohe
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od rohe »

Takže žádný na cestě, už je <b>Easy Glider Electric</b> doma !!! To je vám ale krása, mám radost jak malej kluk a ještě k tomu o vánocích. :P
Sestavovat ještě nebudu, musí mi s tím někdo pomoc, ale nejvíc jsem se tešil na Futabu FX-18 až jí připojím k PC do AFPD, protože na gamepad to prostě není ono. Už jsem sice natrénoval dost hodin, ale s FX-18 to bude jiný kafe.
Vladan
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Vladan »

rohe píše:Takže žádný na cestě, už je <b>Easy Glider Electric</b> doma !!! To je vám ale krása, mám radost jak malej kluk a ještě k tomu o vánocích. :P
Sestavovat ještě nebudu, musí mi s tím někdo pomoc, ale nejvíc jsem se tešil na Futabu FX-18 až jí připojím k PC do AFPD, protože na gamepad to prostě není ono. Už jsem sice natrénoval dost hodin, ale s FX-18 to bude jiný kafe.

Budeš spokojený. Staví se to jako po másle. Jen tam nedávej dozadu tu kovovou kuličku. Musel bys pak dovažovat čumáček. Kdybys pak chtěl náhodou dát dopředu nějaký těžší motor, tak ta kulička se vždycky dá zvenku krásně zadlabat a přelepit páskou.
MX 16S - 35 MHz
Uvidíme, řekl moudrý, oční chirurg ....
Saludo
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Saludo »

Ahoj,
dá se sehnat náhradní trup, respektive náhradní díly vůbec, na EGE někde v Praze?
LV
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od LV »

Saludo píše:Ahoj,
dá se sehnat náhradní trup, respektive náhradní díly vůbec, na EGE někde v Praze?

Keď sa to dá na slovensku tak v Prahe jistěéééééééééééé ale vždy na objednávku a chvíľu to trvá :cry:
rohe
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od rohe »

Nevíte nahodou, jestli bych měl dostat k Easy Glideru Electric manuál nebo návod v CZ. Nikde jsem ho nenašel. :roll:
Snek
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Snek »

rohe píše:Nevíte nahodou, jestli bych měl dostat k Easy Glideru Electric manuál nebo návod v CZ. Nikde jsem ho nenašel. :roll:

Cesky navod je primo v karbici, doplnen i o prakticke rady s nastaveni a letanim.
rohe
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od rohe »

Tak já jsem ho tam neměl, ale už jsem volal na .... a prej mi ho pošlou poštou, tak uvidíme.
sahy

#59 Příspěvek od sahy »

Zdravim,
Měl bych dotaz, jak vám držej potisky? Po chvíli co jsem je nalepil se začínají odlepovat :(
rohe
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od rohe »

Úplně bez problému. Ani jsem nijak nečistil tu plochu, kam měli přijít nalepit.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“