WALKERA obecně - názory, komentáře, emoce

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Zpráva
Autor
mitec

#46 Příspěvek od mitec »

Právě že tohle vlákno dokazuje že tak špatný nejsou, to je jednoznačně převažující názor! :D
Jak jsem řekl v prvním příspěvku - chce to ověřit si od lidí, kteří si ten který model v nedávné době koupili, jak jsou spokojeni. U nás se větších Walker modeláři bojí, protože mají s W. špatné zkušenosti, takže si logicky radši připlatí za drahou ale jistou kvalitu. Tím pádem je těžké se informovat, zkus pročíst tohle, tady jsou vždy nejaktuálnější informace zdá se mi: http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... ght=creata
Já o kvalitě Creaty nic nevím, vše jsem slyšel od těch co to někde slyšeli nebo na to přišli intuicí ;)
Je fakt, že náhradní díly nejsou nejlevnější a u heli této velikosti jich bude po jednom pádu potřeba asi dost.. :) Jediné řešení by bylo objednat jich hodně najednou z číny..
Mikelo

#47 Příspěvek od Mikelo »

Creata má proti W60B horší tohle:
- Hlava H1 je háklivější na mechanickou přesnost provedení přepákování. Více kloubů = více vůlí. V provedení tohoto výrobce tam ty vůle prostě všude větší či menší jsou.
- Dolní servo kolektivu je umístěno akorát tak na rozbití už při tvrdším přistání, o nehodě nemluvě.
- Dále toto servo musí chodit naprosto přesně a jemně (ne krokovat) jinak je kolektiv jedovatý a nepříjemný (i když v těch vůlích se ledaco ztratí). Jemný krok bez vůle v uložení páky, přesnost a trvanlivost jsem zatím nepozoroval u ničeho od Walkery co jsem měl v ruce nebo viděl v provozu.
- Měkký rám v horní i dolní části který si kreata nese od W60 se kterou je až na systém hlavy shodná bude dělat neustálé problémy v seřízení kolektivu, protože na něm je umístěno jeho servo. Ta montáž navíc na mně dělá dojem nouzového provizoria.
- Když uvážím co bude z RTF setu nutno brzy a nutně vyměnit a cenu ND Walkery porovnám s osvědčenými konstrukčně i materiálově o dvě šprušle vyššími kvedlačkami tak to může koupit leda ten kdo neumí ani kupecké počty nebo o kvedlačkách neví ňyc :D
Když už nutně Walkeru velikosti 400, tak nejlépe drak W60B (ta je dle mého nejlepší z toho co nabízejí) a vybavit nečím rozumějším - jenže to jsme zase na ceně (nebo těsně pod) mnohem lepších draků. Takže zase špatně.
Pablo2

#48 Příspěvek od Pablo2 »

Mám Walkeru 5-10 a zatím jsem s vrtulníkem byl spokojen. Závad nebylo mnoho (jen studený spoj na motoru a jedem motor umístěný příliš daleko od ozubeného kola). Nyní jsem byl nepříjemně překvapen tím, že Walkera začala dodávat některé náhradní díly které má typ 5-10 z kovu (hliník) z umělé hmoty. V nových Walkerách 5-10 (2,4 GHz) jsou dle informace z obchodu tochcimít některé původně kovové díly (u staršího provední 35 MHz) jsou nahraženy díly z plastu. Tento typ je ale stále uváděn jako Metal edition. Shodný typ Scorpio Safari CR Plus má k dispozici stále kovové náhradní díly. To není od Walkery seriozní !!
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“