Vyosení tlačného motoru

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
JMalik

#46 Příspěvek od JMalik »

Milan Nes píše:zdravim,
dotaz, mám shindena od telinku, když řidám plnej plyn chce se mu postavit,
vzpina se nahoru,
mám vypodložit hořejšek ? nebo spodek ?
nejsem si jistej jestli to neni obráceně než u motoru vpředu ...

ale asi ne že ? takže nahoru simetricky podložky

Ano, podle Tvojí terminologie - nahoru symetricky podložky.

(ale je to obráceně než u motoru vpředu)
Naposledy upravil(a) JMalik dne stř 21.10.2009 21:17, celkem upraveno 1 x.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Milan Nes »

oki diky dam a zejtra du zalítnout ...
omlouvám se za symetrii bolí mne pusa :)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Tom4

#48 Příspěvek od Tom4 »

Zdravim, planujem postavit svojho easy glidera na tlacny pohon. Vid chcem presne okopirovat toto: http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... id=2717224 , doteraz som mal normalne motor vpredu turnigy c3530-1100 zo sklopnými vrtulami aerounaut 10x6. Tahalo to vyborne, vyosene som mal 3stupne vpravo a dolu. Ale teraz chcem spravit na tlacny pohon tak ake by som mal dat asi vyosenie motora a pokial by som chcel pouzit pevne vrtule, ake by som mal pouzit??
Dakujem
birkoff

Vyosení u tlačného pohonu

#49 Příspěvek od birkoff »

Ahoj, chci si postavit něco novýho na fpv a chci dát vrtuli dozadu. Jak je to v tomhle případě s vyosením motoru?
Nahoru a doleva? Tedy naopak, než normálně? Nebo se to v tomhle případě neřeší? Mám v tom nějak bordel...
Díky moc
Kdo nepadá, nelítá naplno.
Ticcino

Re: Vyosení u tlačného pohonu

#50 Příspěvek od Ticcino »

Záleží na letadle. U samobrka jsem kupříkladu neosil nikam.
Obecně ale doleva a nahoru.
vorelll

Re: Vyosení tlačného motoru

#51 Příspěvek od vorelll »

Zdravím,
mám SkyWalkera 1900 s tlačným motorem umístěným na prodlouženém pylonu kvůli 3s baterii a velké vrtuli :(. Letadlo pod plynem značně klesá a hodně táhne doprava. Chtěl bych se ujistit zda mám motor vyosit dle obrázků "nahoru" a "doprava".
Mockrát děkuji za rady.

vyoseni_nahoru.png

vyoseni_doleva.png
vorelll

#52 Příspěvek od vorelll »

vorelll píše:Zdravím,
mám SkyWalkera 1900 s tlačným motorem umístěným na prodlouženém pylonu kvůli 3s baterii a velké vrtuli :(. Letadlo pod plynem značně klesá a hodně táhne doprava. Chtěl bych se ujistit zda mám motor vyosit dle obrázků "nahoru" a "doprava".
Mockrát děkuji za rady.

vyoseni_nahoru.png

vyoseni_doleva.png

Neporadí někdo ? :(
BoBik_CZ

#53 Příspěvek od BoBik_CZ »

Mockrát děkuji za rady.

vyoseni_nahoru.png

vyoseni_doleva.png

Já bych řekl, že u tohoto letadla Ti bude motor vyosený nahoru (dle prvního obrázku) tlačit letadlo dolů. Takže bych motor vyosil dolů a doleva.

Mimochodem, teď ho máš jak? V ose nebo už je nějak vyosený?
vorelll

#54 Příspěvek od vorelll »

BoBik_CZ píše:
Já bych řekl, že u tohoto letadla Ti bude motor vyosený nahoru (dle prvního obrázku) tlačit letadlo dolů. Takže bych motor vyosil dolů a doleva.

Mimochodem, teď ho máš jak? V ose nebo už je nějak vyosený?

No to si právě nejsem jistý, já bych řekl že pokud bude směrem nahoru bude otáčet přes křídlo čumák směrem nahoru, ale to je má teorie, a nejsem si tím jistej. Jinak je vyosen dle původního uložení směrem nahoru, ale už jsem ho podkládal aby byl více dolu, ale právě to nepomohlo nijak znatelně.
PremSvo

#55 Příspěvek od PremSvo »

vorelll píše:No to si právě nejsem jistý, já bych řekl že pokud bude směrem nahoru bude otáčet přes křídlo čumák směrem nahoru, ale to je má teorie, a nejsem si tím jistej. Jinak je vyosen dle původního uložení směrem nahoru, ale už jsem ho podkládal aby byl více dolu, ale právě to nepomohlo nijak znatelně.

Názory jsou různé, poslal jsem Ti SZ, pokud se to osvědčí, tak napiš.
BoBik_CZ

#56 Příspěvek od BoBik_CZ »

vorelll píše:
No to si právě nejsem jistý, já bych řekl že pokud bude směrem nahoru bude otáčet přes křídlo čumák směrem nahoru, ale to je má teorie, a nejsem si tím jistej. Jinak je vyosen dle původního uložení směrem nahoru, ale už jsem ho podkládal aby byl více dolu, ale právě to nepomohlo nijak znatelně.

A co takhle tam namixovat výškovku do plynu?
vorelll

#57 Příspěvek od vorelll »

BoBik_CZ píše:
A co takhle tam namixovat výškovku do plynu?

Tohle řešení se mi nezamlouvá, ale také je to řešení (poslední). Spíš mi šlo o to na kterou stranu by se to mělo vyosit, protože mám dilema, když to dám nahoru, bude to po ose tlačit čumák nahoru, ale zase ofukovat výškovku zespoda a tím tlačit čumák dolů, tak jsem myslel že by někdo znalý věděl, ale vyzkouším to tedy tak jak jsem popisoval výše a uvidím. Dám pak vědět :).
bv9
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od bv9 »

U Sky surfera je motor vyosený nahoru a mírně do prava při pohledu od ocasu. Takže podle té tvé druhé fotky na druhou stranu.
Sky Surfer,XENO,FunCub,Sky Cruise,Bixler II,Blazer,FrSky TARANIS-plus
vorelll

#59 Příspěvek od vorelll »

Mockrát děkuji za rady.

vyoseni_nahoru.png

vyoseni_doleva.png

Poslušně hlásím že vyosení motoru proběhlo bezúspěšně ... Teda do strany už dobré, ale stále to táhne letadlo k zemi. Zkoušel jsem i opačné vyosení a je to více či méně stále stejné, takže to asi nijak nepoladím, zkusím se poohlédnout po nějaké více listé vrtuli která by šla pro můj pohon a byla dost malá aby mohl být motor na svém místě, a pokud neseženu, tak budu asi muset koupit více článkovou LiPol (více než 3 články) a jiný motor :(( ale to je zase dost peněz a tohle by mi zbylo k na ocet ...
PremSvo

#60 Příspěvek od PremSvo »

vorelll:
Jak jsi to nakonec stranově vyosil? Podle té zelené čáry doleva nebo opačně doprava?

Na https://www.youtube.com/watch?v=51QilwMelcA jsem našel experimenty s měnitelným vektorem tahu motoru, výsledek byl zajímavý (alespoň pro mě).
Nějakou teorii jsem našel na https://www.youtube.com/watch?v=0QGp6DpD9og , ale to nemá ocasní plochy T a ofukování kormidel má možná větší vliv.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“