ZDZ-80RV
- MarthiR
Re: ZDZ 80RV - nejde odladit volnoběh
Odkud dou ty byblinky? Už od nádrže?
Nejsem si jist ale myslím že to by dělat nemělo
Dělá to i při plné natankoivané nádrži?
Nejsem si jist ale myslím že to by dělat nemělo
Dělá to i při plné natankoivané nádrži?
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Re: ZDZ 80RV - nejde odladit volnoběh
Nezkoušel jsem plně natankovanou nádrž to je fakt. Ano už od nádrže se ženou při vyšších otáčkách je to intenzivnější...
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
Re: ZDZ-80RV
To ti tam vibruje a nekudy saje vzduch, jak mas odvzdusneni? Neni proti proudu vrtule?
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Doslova bych řekl že je přebublinkováno...
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
V podstatě mám 3 hadičky - tankovací ( s tankovacím ventilem ) to by mohl být problém? jestli netěsní ne? Přepadová je další. ta je vyvedena pod trup dolu a pak tu co vede k motoru. Může to být onen problém?
Tankovaci zkus ucpat spuntem, nebo sroubkem prislusneho prumeru, odvzdusnovaci nech pod trupem smerem ke smerovce, prekontroluj bimbatko a tesnost nadrze. Ja bych to takto videl na problem v privodu ;mozna sekla hadicka za vickem uvnitr nadrze.
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
No do ZDZ jsem se nedovolal...v MVVS mě řekli že ty bublinky nejsou to pravé ořechové že to může být i těma vibracema. Překontroluji nádrž a uvidím co najdu ale když bude vše těsnit jak se toho zbavit?
ještě mi řekli že pokud mi takto zdechá tak to mám na přechodu chudé...ale s tryskou jsem kroutil jak divý a sem tam se to zlepšilo ale nic moc. Chce to asi kroutit opravdu jemně že?
...zkusil bych překontrolovat těsnost hadičky od bimbátka po karburátor . Já zásadně používám filc na bimbátku a všechny spoje hadička trubička fixuji sponkami. Tři hadičky používám také, tankovací vždy ucpaná a v ovzdušňovací mám vrut - bohatě stačí .
Nastavil bych základní nastavení jehel - 2 otáčky na obou a poté bych znovu ladil maximální točky, lineární průběh otáček od minima po maximum a poté přechody ( jemně po čtvrt otáčce jehly ). Jo, a ještě bych nastavil odtrh na svíčce na 0,4 - 0,45.
Pak musí jít jako brus
Nastavil bych základní nastavení jehel - 2 otáčky na obou a poté bych znovu ladil maximální točky, lineární průběh otáček od minima po maximum a poté přechody ( jemně po čtvrt otáčce jehly ). Jo, a ještě bych nastavil odtrh na svíčce na 0,4 - 0,45.
Pak musí jít jako brus
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Nádrž mám prakticky stejnou ne- li stejnou. Filc nepoužívám nebylo doporučeno. No sponky nevím jestli uvnitř jsou a nebo ne - musím se mrknout. Odtrh seřídím už mám měrky. No když jsem ucpával dříve u ZDZ 40 přepadovku tak se mi nádrž stahovala. Zacpával jsem pouze tankovací...
- doubravka
- Kontaktovat uživatele:
Vojc29 píše:Nádrž mám prakticky stejnou ne- li stejnou. Filc nepoužívám nebylo doporučeno. No sponky nevím jestli uvnitř jsou a nebo ne - musím se mrknout. Odtrh seřídím už mám měrky. No když jsem ucpával dříve u ZDZ 40 přepadovku tak se mi nádrž stahovala. Zacpával jsem pouze tankovací...
kdyz ne filc,tak keramickej filtr...ale jedno z toho urcite..
lítat neumim,ale o to víc mě to baví. :-)
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
No mě tvrdili že je to zbytečné. Já si filtruju benzín už do kanystru taky...
Vojto mne take, ale dal jsem filc a zlepseni o 40%.
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé...v čem bylo to zlepšení?
Ten filc, nebo keramika právě odsraňuje bublinky z napěněného paliva. To že při zacpaném odvětrání se stahuje nádrž, ještě neznamená, že nemůže být seknutá sací hadička. Vypovídá to jen o tom, že karburátor saje.
- doubravka
- Kontaktovat uživatele:
Vojc29 píše:No mě tvrdili že je to zbytečné. Já si filtruju benzín už do kanystru taky...
no,ale klasicky bimbatko se ti tam jebe,peni to a saje bubliny.. filc,nebo to druhe si to palivo do sebe cucnou a mas staly prisun bez bublin. filc obcas pusti chlupy,ale pouzivam oboje a je to bez problemu..
lítat neumim,ale o to víc mě to baví. :-)