Začátky (AXN Floater)

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Genagen »

zdekar píše:Omlouvám se Abuovi že ještě napíšu něco k těm módům :) ,ale ta informace tady ještě není... Možná je to na první pohled jasné,ale pokud jako pravák odhazuji letadlo pravou rukou, tak v módu 2 je určitá chvíle, kdy letadlo neřídím (do doby než odhazující rukou chytnu páku s výškovkou a křidýlky - hlavní řízení směru). Takže na zálety nového letadla je potřeba aby to buď házel někdo jiný nebo to mělo dost silný pohon,aby to bylo schopné odstartovat jen vypuštěním z levé ruky.
To je asi tak jediná nevýhoda módu 2. Ale každý mód má svoje pro a proti :) Jinak taky lítám mód 2.

Tohle je pravda :-)

Jinak ja zacinal na modu 1. Nijak jsem se nerozmyslel. Jsem pravak, ale jsem rpesvedcenej, ze se clovek nauci vsechno :-) Hraval jsem na housle a tam tu nejpresnejsi praci dela levacka - a nikdo se te nepta, jestli si pravak, nebo levak :-) Cvicim bojova umeni - a mec se drzi jednim zpusobem a nikdo se nepta, jestli si pravak nebo levak. Leva ruka je dola a dava seku silu a prava nahore a dava presnost. Jo se drzi v leve ruce a basta fidli.

Asi po mesici dvou jsem se rozhodl prejit na mod 2. Bylo to z duvodu, ze se mi to zdalo mnohem logictejsi - neb pravy knipl pak odpovida kniplu v letadle (respektive v letecky simulatoru). prejiti na mod 2 se obeslo s nulovymi problemy (muj letecky lvl je takovy, ze umim povodit letadlo po obloze, litam kam chci a pristavam kde chci - takze ono nebylo moc co preucovat :-). Jedine co muj mozek blblo bylo, ze po prechodu z modu1 na mode2 chtel mit maximum plynu dole a minimum nahore.

Jedina nevyhoda je popsana vyse - hazim letadlo pravou a chvilku ho neridim (smerovka to nespasi a plyn je naplny koule :-). Navic jsem zazil par horkych chvilek, kdy jsem letadlo odhodil a pri odhodu kabat prekryl vysilacku a prave ruce to dlouho trvalo, nez nasla cestu ke kniplu :-)
Drondys

#47 Příspěvek od Drondys »

zdekar píše:Možná je to na první pohled jasné,ale pokud jako pravák odhazuji letadlo pravou rukou, tak v módu 2 je určitá chvíle, kdy letadlo neřídím (do doby než odhazující rukou chytnu páku s výškovkou a křidýlky - hlavní řízení směru). Takže na zálety nového letadla je potřeba aby to buď házel někdo jiný nebo to mělo dost silný pohon,aby to bylo schopné odstartovat jen vypuštěním z levé ruky.

Já s vyhazováním H05 z pravé ruky jako pravák vůbec žádný problém nemám, a to zcela bez ohledu na používaný mód. Prostě levou přidám plyn a vůbec není potřeba na plno (stačí cca napůl) a páčka přitom zůstane na pozici takže vysílačku podržím stranou v levé ruce, ale pokud bych chtěl tak bych si ji klidně mohl na chvíli odložit třeba do trávy a pak trošku směrem nahoru vyhodím éro, které držím v pravé ruce a to hned začne pozvolna stoupat. V klídku pak můžu začít řídit. :wink:
Naposledy upravil(a) Drondys dne čtv 12.08.2010 13:30, celkem upraveno 1 x.
were
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od were »

Genagen píše:Cvicim bojova umeni - a mec se drzi jednim zpusobem a nikdo se nepta, jestli si pravak nebo levak.

Takovymhle obecnym tvrzenim by jsi se mel vyhnout, neni to totiz pravda :D Jde o to o jakem sermu mluvis :D

Jinak k tomu modu 2 s tim odhodem to je fakt, ale tyka se to pouze palcoveho rizeni - ja taky ridim palcema, ale treba kdyz jsem zalitaval kombata tak jsem si vzal pult, pravou jsem hazel a levackou jsem si drzel pravy knipl, takze jsem mel nad modelem celkem slusnou kontrolu

No ale naucit se hazet levou by byla vyhoda, pak by to bylo idealni :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Genagen »

were píše:
Genagen píše:Cvicim bojova umeni - a mec se drzi jednim zpusobem a nikdo se nepta, jestli si pravak nebo levak.

Takovymhle obecnym tvrzenim by jsi se mel vyhnout, neni to totiz pravda :D Jde o to o jakem sermu mluvis :D

Kdyz jsem to psal, tak jsem o tom premyslel. ale rikal jsem si, ze spis mi lidi omlatej o hlavu to zjednoduseni s jo :-)

were píše:Jinak k tomu modu 2 s tim odhodem to je fakt, ale tyka se to pouze palcoveho rizeni - ja taky ridim palcema, ale treba kdyz jsem zalitaval kombata tak jsem si vzal pult, pravou jsem hazel a levackou jsem si drzel pravy knipl, takze jsem mel nad modelem celkem slusnou kontrolu

Na to neni potreba pult - ja to delam s palcovkou taky. Zvlast kdyz hazu dolnoplosnik takovym oblouckem drzenim za kabinku shora. To umim dat nechtic obcas peknou fales. Ale to je spis nouzovka, kdyz se to podela, tak da clovek kontra, ale to je asi tak maximum :-)

were píše:No ale naucit se hazet levou by byla vyhoda, pak by to bylo idealni :D

jj :-)
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Genagen »

Drondys píše: pokud bych chtěl tak bych si ji klidně mohl na chvíli odložit třeba do trávy a pak trošku směrem nahoru vyhodím éro, které držím v pravé ruce a to hned začne pozvolna stoupat. V klídku pak můžu začít řídit. :wink:

pokud je to letadlo zaletane a je to nejaky elektro vetron - tak v tom neni problem. S dolnoplosnikem si to minimalne zatim neumim predstavit, nebot hazim takove krivice :-) Mno a kdyz to neni zaletany tak asi neni o cem mluvit.
Drondys

#51 Příspěvek od Drondys »

Genagen píše:
Drondys píše: pokud bych chtěl tak bych si ji klidně mohl na chvíli odložit třeba do trávy a pak trošku směrem nahoru vyhodím éro, které držím v pravé ruce a to hned začne pozvolna stoupat. V klídku pak můžu začít řídit. :wink:

pokud je to letadlo zaletane a je to nejaky elektro vetron - tak v tom neni problem. S dolnoplosnikem si to minimalne zatim neumim predstavit, nebot hazim takove krivice :-) Mno a kdyz to neni zaletany tak asi neni o cem mluvit.

Před letem stačí u H05 vytrimovat na vysílačce pozici směrovky a výškovky do roviny jen tak od oka. Už při prvním letu to šlo v pohodě (pozn. pochybuju, že by ho v obchodě odkud jsem ho koupil zalétávali). :D Je to sice elektro, ale rozhodně to není větroň. Když se trošku víc zabere motorem tak to v pohodě zvládá i akrobatické prvky. Pravdou je, že H05 je hornoplošník, takže je to s ním jednodušší při vyhazování z ruky. :wink:
were
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od were »

Genagen píše:Na to neni potreba pult - ja to delam s palcovkou taky. Zvlast kdyz hazu dolnoplosnik takovym oblouckem drzenim za kabinku shora. To umim dat nechtic obcas peknou fales. Ale to je spis nouzovka, kdyz se to podela, tak da clovek kontra, ale to je asi tak maximum :-)

Jj, takhle hazu stihacky taky :D Daji se diky tomu ze to jsou dolnoplosniky drzet shora a do vzduchu se soupnou spodnim obloukem, diky slusne motorizaci ani neni potreba moc silne, to mi taky jakz takz jde i levackou - ale vetrone, ktereho drzim zespodu, bych se levackou hazet neodvazil, to bych se bal ze ho strhnu k zemi nebo tak neco. Asi nejdivneji hazu samokridlo, to drzim zepredu za leve kridlo a hazu ho levackou backhandem :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od lubo1 »

were píše::D

Vyprdnite sa na mody.... Kto sa ako naućí - tak mu to vyhovuje.....
Ale skús sa naučiť lietať v mode 1 a zaletieť trebárs noźák v mode 2..... Pri poletovaní s nečim, čo lieta samo to uriadiś, ak potrebuješ na riadenie uź neaké reflexy, tam je to zložitejšie. A ak lietaš dostatočne dlho, už sa preučiť nedokážeš.....
Keď som mal v zime zlomenú pravačku v zápestí - hodil som si akrobata do modu 3 a rozflákal som ho hneď po štarte.
Mozog síce vravel ľavačke, že má korigovať náklon..... ale reflex v pravej ruke bol rýchlejší a už rval za ....smerovku....
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Genagen »

Drondys píše:Před letem stačí u H05 vytrimovat na vysílačce pozici směrovky a výškovky do roviny jen tak od oka. Už při prvním letu to šlo v pohodě (pozn. pochybuju, že by ho v obchodě odkud jsem ho koupil zalétávali). :D Je to sice elektro, ale rozhodně to není větroň. Když se trošku víc zabere motorem tak to v pohodě zvládá i akrobatické prvky. Pravdou je, že H05 je hornoplošník, takže je to s ním jednodušší při vyhazování z ruky. :wink:

U nezaletanyho letadla je IMO hlavne ta potiz, ze nevis. Muze to dopadnout dobre a taky nemusi.
Drondys

#55 Příspěvek od Drondys »

Genagen píše:U nezaletanyho letadla je IMO hlavne ta potiz, ze nevis. Muze to dopadnout dobre a taky nemusi.

To nevíš skoro nikdy. :wink: I u zalétaného letadla se může kdykoli něco podělat a třeba najednou ujedou serva směrovky a výškovky na doraz a řízením z vysílačky s nima nehneš a je vymalováno a pak je celkem jedno jestli to hážeš sám nebo ti to háže někdo jiný. V takovém případě pak můžeš ještě mluvit o štěstí pokud se to stane při startu a éro jde k zemi z malé výšky a ne střemhlav z nějaké větší za letu jak to popisoval někdo jiný v jiné diskuzi na tomto serveru.
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od vitousek »

Genagen píše:Jedina nevyhoda je popsana vyse - hazim letadlo pravou a chvilku ho neridim (smerovka to nespasi a plyn je naplny koule :-).

A právě proto je správný mód 4. Házím pravou, levou reguluji plyn a případný náklon křidélky :P

Ale na zálet si nechám letadlo hodit. ( tedy většinou předám vysílač a hodím ) :oops:
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od mikvalik »

Tak o MÓDECH už by stačilo, ne?
Fakt si dejte rande někde na smetišti, protože tohle se už nedá číst. :|
Velox Revolution II ZDZ 50NG
EasyStar II
LOOP VA
bolero2004

#58 Příspěvek od bolero2004 »

Ahoj,taky jsem uplně začátečník,jako ty.

Popravdě jsem dostal k vánocům Sonica na spalovák,kterej jsem po sestavení ještě netroufnul poslat do nebe.

Takže jsem šel do Easystara,kterýho složíš opravdu za 3 hodky a muzes ven.Nekupoval jsem žádnej set s vysílačkou a pod.Model mě vyšel na 1.600,-kč a v balení máš i motor,který na začátek stačí.
Vysílačku mám starší Optic 6,regulator a baterie a servra jsem si sehnal bokem.Bud koupiš tady v Česku,nebo objednáš z Číny. Hlavně se Číny neboj,možná někdo bude namítat na kvalitu,ale mě to prostě stačí a není to drahý.
Jinak po složení jsem šel na to,jasně první let 20s a dole,to vís špatně nacvičený páčky.Člověk si říká,že to půjde samo,ale adrenalin dělá hodně.Přiznám se,že první den jsem rozštípnul i čumák,ale co, je to z EPP,slepíš a letíš znova.Druhý den jsem to dokonce poslal na hlavní silnici u Říčan,zaplat pán bůh,že jsou ještě jsou řidiči toleratní a neměl jsem ztoho hromádku :))

Po dvou dnech jsem ho již udržel parádně ve vzduchu,je krásně klidnej,dá se sním i plachtit,pro začátek super.Hlavně se toho neboj,já šel do toho stím,že nezůstane tak krásný,jako po sestavení,čumák mám už 2 krát opravovaný,ale lítá to pořád bez problému.
To mi připomíná,je tu někdo z okolí Praha Kolovraty a lítá někdo poblíž na nějakém letišti??
Loks

#59 Příspěvek od Loks »

Ok, díky za rady, Easystar se zdá jako ideál pro začátky jak to tady tak pročítám. No já teď trošku páčkuju na komplu, abych získal alespoň základní návyky. Jen na FMS. Jinak do konce léta něco koupím.
panther
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od panther »

Pani piloti, zacinam mat pochybnosti ze moje ruky niekedy upackuju vrtosive HKcko :( . Kedze prvy realny pokus skoncil nehodou a teraz cakam na diely z HC, trenujem na simu Real Fly 4.5, v podstate sa snazim len visiet a ked ma to nebavi kus sa rozhpohybujem. Ale po cca 6 hodinach cisteho casu na simu, stale nie som schopny heli rozumne uvisiet, na cvicenie pouzivam model rexa 600. Som taka lama, alebo je to na radovo desiatky hodin treningu nez to bude v pohode?
Cheerson CX-20, úpravy - 3D gimbal, OSD, fpv
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“