F3F pro DS

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

Re: F3F pro DS

#46 Příspěvek od graup15 »

pepin píše:
graup15 píše:Jací mazáci? ???????
Podívej, bavíme se tím, že sem dáváme co nej videa, kde je DS létání (a k tomu i něco navíc:-)
Ono to chce než člověk vyrazí na kopec, to trošku nastudovat, nasát o co jde...a pak si to zkusit.
Lítat umím dost dobře, myslíš, že to nezvládnu?....
Jen do toho nejdu hlava , nehlava....prostě v klidu, v tomto hnusném období to teoreticky naštuduju a v létě zkusím. Na Ranou to mám 40 km..to se dá.

co ti pomuže čučet na videa ze světa,to je snad lepší cinknout někomu,kdo to na Rané létá,aby jel s tebou,probrat to s ním a jít do toho poprvé,když
to bude proveditelný,ale nejméně náročné,ty tu vyhledáváš a študuješ extrémy a sníš o rychlosti 800km :roll: teda tak to cítím.

jinak nejsem schopný posoudit,kde je ta hranice-já dobře lítám,nemyslím,že ti co to létají létají špatně,asi i hodně létají jenom na svahu a přesto to rozmastěj,tak jim třeba teoreticky porad,jak to nerozmastit,pokud máš pocit,že ty víš,co oni nevědí,že ty umíš,co jiní neumí-jsem tak hnusnej,páč se připravuji na to,že pokud to zkusím,tu ránu tutáč dám :D tad se mi jen honí hlavou,co a za kolik na tu popravu pujde a moc se mi do toho nacpat nechce :(

Pepine...tak to cítíš naprosto špatně :-)
PS..nějak nechápu co to plácáš o radách jak to mají létat, nebo s tím nepraštit...psal jsem, nebo naznačoval o tom, že to létám? Psal jsem jen, že dobře létat umím a tím se na to cejtím. Nic víc.
A nikde jsem nepsal, že musím mít 800km/h...mně bude stačit když to poletí, tak nějak rychle.:-)

PS..a nechápu ten postoj.(Tutáč dám ránu..atd) Proč by jsi ji dával? To je stejné jako (a s tím se setkávám často), že se lidi bojí nacpat do modelu silný pohon...Vždyť jde o hov...max to poletí rychleji, ale rozhodně to nijak záludné není. Vem si (Pepu Kavaleho), ještě před dvěma roky létal s max pryžovkou a teď honí model co stoupe přez 70m/s...a už mu to přijde pomalé:-)
pepin

#47 Příspěvek od pepin »

..........
Naposledy upravil(a) pepin dne ned 22.01.2012 16:04, celkem upraveno 2 x.
JJ02

#48 Příspěvek od JJ02 »

Tady bude veselo :D

Něco málo o DS je tady http://douglasturner.tripod.com/id27.htm
pepin

#49 Příspěvek od pepin »

.............
Naposledy upravil(a) pepin dne ned 22.01.2012 16:04, celkem upraveno 1 x.
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od davelbc »

Polynom píše:návod který by jsi si přečetl a uměl ds neexistuje. právě proto že to tam prostě někdy není. obecně by jsi měl udržet letadlo v rotoru. jak je ale veliký a jak vypadá nikdo neví. pro začátek je nutný mít rychlost. chce to alespoň 100m nad hranou. Nejdůležitější je správný nálet. chce to přesně podél kopce dolů, první zatáčka spíše výš cca 30m pod sebe. a vylétnout zpět před kopec. tím zjistíš dvě důležité věci- pokud ti letadlo zpomalí a zpět před kopec se jen tak "vyplácá" něco je špatně. pokud to tam je, letadlo ti vylétne zpět stejnou rychlostí. tento proces doporučuji několikrát zopakovat. musíš si tím být jistý! a ne tam hned začít točit nějaký nesmysly!

pokud to dává, je třeba při výletu, přibližně na svojí úrovni opět zatáhnout a vrátit se tam.

a pak už jen kroužit :)

pokud je pro tebe vrchol létání osmičky před kopcem, na ds zapomeň... myslím to vážně, nemá to smysl a éro si odneseš jak pytlík čipsů.

nejlepší je se s někým dohodnout aby ti to ukázal a něco k tomu řekl. o jiném nastavení letadla ani nemluvím, to je samozřejmost

diky moc!!! bylo mi jasne, ze to nic jednoducheho nebude! nemel bych ani cim za hrahou plapolat, snad jedine ocelot...kdo vi zda by to vydrzel... (pominu-li stret s matickou zemi) mam sva era rad a nechce se mi je nosit dom v igelitce. (i tak se to obcas stane) ale ten zvuk pri takove rychlosti mi jezi chlupy snad po celem tele a napadlo me krucek po krucku se k takovemu letani take dopidit. ac jsem z liberce na ranou jezdim dost casto (rodina) pri kazde prilezitosti tam "nakouknu" a treba nekdy na nekoho ochotneho poradit narazim?! u nas na javorniku takove beeekarny nejspis nejdou! :mrgreen: tady je to jen na ty moje osmicky, ale nekdy to ma fofr taky poradnej! kazdopadne jeste jednou dik za osvetu!
pepin

#51 Příspěvek od pepin »

...........
Naposledy upravil(a) pepin dne ned 22.01.2012 16:05, celkem upraveno 1 x.
graup15

#52 Příspěvek od graup15 »

re Pepin

Myslím, že to celé moc dramatizuješ. Tohle létání je (a třeba se pletu, nakonec si to v létě vyzkouším) jen o schopnosti držet rychlost po trajektorii nízko nad zemí.) Pak samo trošku nebýt lama a číst vzduch kdy to zrychluje a kdy ne (a kde). Navíc v našich podmínkách to těžko rozjedeš (teda pokud nepújdeš jako borci v tajfunu) na nějakou hodně dramatickou rychlost. Tím je i dané, že pokud s tím třískneš, tak leda tak na ruce,..
Co jsem projížděl asi již stovku videjí, je to prostě tak jak píšu nahoře...nejde tu přece o soutěžní létání, tím chci říct, že jestli poletíš trošku šejdrem...no tak poletíš a holt poletíš pomaleji, ale o nic nejde. Tak mi nejde do hlavy proč by na DS moje ručičky nestačily? A nepodceňuj se...právě jak píšeš (zvládnutí harieru ve výkrutech, ti paradoxně pomůže..máš vycvičené rychlé reakce)

Proč jsem psal o Fullcarbonu? No protože alespoň budeš mít nějakou malou jistotu, že ti to v luftu nezatleská. Pro mně za mně to testni třeba s Ionem...já ti do toho kecat nebudu, ale já touto cestou rozhodně nepújdu.

Spíš by mne zajímalo (místo rozboru s čím, a jestli se z toho pokakat či ne), jak psal Polynom, o tom jiném nastavení modelu. Co tím myslel. Předpokládám, že přepínatelné výchylky (na hodně malé)..možná i nějaké expo...prostě co tím myslel.
pepin

#53 Příspěvek od pepin »

...........
kokeš

#54 Příspěvek od kokeš »

Chtěl bych ještě vědět jestli se při DS létání používá směrovka.Na kineticu myslím není činná plocha na směrovce.Je škoda že ti kteří to u nás jak píšete umí nebo létají DS do fora nepřizpějí.Soutěžní to není,ale mohlo by být.Pak by mně zajímalo kolik stojí to měřící zařízení ten radar.Na netu jsem to nenašel.On by se hodil třeba i na změření okamžité rychlosti při jinejch způsobech létání.
koksák
pepin

#55 Příspěvek od pepin »

...........
JJ02

#56 Příspěvek od JJ02 »

kokeš píše:.... umí nebo létají DS .....

Oni jen sledují toto forum, protože každý dobrý skutek bude jednou potrestán.
graup15

#57 Příspěvek od graup15 »

kokeš píše:Chtěl bych ještě vědět jestli se při DS létání používá směrovka.Na kineticu myslím není činná plocha na směrovce.Je škoda že ti kteří to u nás jak píšete umí nebo létají DS do fora nepřizpějí.Soutěžní to není,ale mohlo by být.Pak by mně zajímalo kolik stojí to měřící zařízení ten radar.Na netu jsem to nenašel.On by se hodil třeba i na změření okamžité rychlosti při jinejch způsobech létání.

Protože ji na to kolečko a de fakto šišatý lopas vůbec nepotřebuješ.
Pylonáři ji taky nemají, F5B ji taky nemá a vše to létá kurevsky rychle.
Směrovka je goood na termiku a přesné létání, na top speed kdy jseš rád že to vůbec ukočíruješ.....hahahahahha:-) :-)

Ten radar je drahej jako prase.....stačí ?
:-) :-)
Polynom
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Polynom »

o tom nastavení je to složitý, já sám nikdy nelítám expa, nesnáším to. při létání vznikají dva "protipóly" a je potřeba vyřešit jejich rovnováhu. základ je samozřejmě létat čistě a bez zbytečných zásahů. 1 je ten kdy se letadlo snažíš ustředit- tady se hodí větší výchylky pro korekce, protože když to ještě letí pomalu, turbulence s tím dělají divy. prostě najednou to letí přímo do kopce a to bez varování. jak se to rozletí, už lépe drží stopu. se vzrůstající rychlostí ovšem vzrůstá účinnost kormidel a to né málo. tak tady by to zas chtělo výchylky menší. no jo ale kdo kur.a v tý rychlosti má myslet na nějaký přepínače. myslím že kdo nezažil nepochopí. už jsem před tím měl zkušenosti ze závodů elektropylonů což je adroš jak ... ale po prvních pár okruzích s destinou za kopcem se mi rozklepali kolena a musel jsem přestat a přistát. no tím jsem chtěl říct to, že cesta více letových režimů není dle mě ta správná. takže aktuálně spíš výchylky větší ale opravdu přesná pilotáž... ono sundat palec z kniplu (mám tedy palcovku) třeba jen na pikosekundu vůbec nepřipadá v úvahu
Polynom
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Polynom »

další věc je že není rychlost jako rychlost, udělat průlet třeba ve 300km/h je celkem "pohoda" v podstatě je to letovka pylonů ale když ti to pořát něco rozhazuje a vychyluje ze směru to je úplně neco jinýho.. taková věčná krizovka

směrovka se opravdu nepoužívá

radar není nic tajného, ty lepší jsou od 3000$ výše
JMalik

#60 Příspěvek od JMalik »

JJ02 píše:Tady bude veselo :D

Něco málo o DS je tady http://douglasturner.tripod.com/id27.htm

Nebude,
Pepin to ještě ani nezkusil a teoretizuje o létání DS v červenci na Rané a diskutuje se tady o směrovce. :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Odpovědět

Zpět na „Větroně“