Turnigy Plush 60A

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
mihlit
Kontaktovat uživatele:

Re: Turnigy Plush 60A

#46 Příspěvek od mihlit »

Náhodou, p1000k je slušnej oddíl. Sám je taky používám. Pokud to není do něčeho, kde je sakra málo místa, tak bych tam nedával jinou.

Když půjdeš s parametry dolu, budeš mít diodu o milimetr, možná i dva menší průměr. To tě moc nevytrhne a rezerva v zatížitelnosti bude ta tam.
Naposledy upravil(a) mihlit dne sob 12.01.2013 23:48, celkem upraveno 1 x.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Abu »

Je neforemna, ale zato dimenzovana na 10A, takze urcite vydrzi i nejaky kratkodoby zkrat. Opravdu je v tom modelu tak malo mista? Samozrejme ze nejaky 2-3A prckove buou 4x mensi, ale fakt o stoji za to setreni mistem?

Muzes zkusit treba tuhle 5A = http://www.ges.cz/cz/by550-1000-GES04900354.html
Nebo tuhle 3A, ale to uz bych se bal ze je to malo dimenzovany (do cehokoli s vice nez 3ma servama) = http://www.ges.cz/cz/1n5408-tap-GES04900349.html

Mozny nahrady ti neporadim, jsou toho stovky typu a katalog v hlave nenosim. To co jsem tady uvedl jsou kousky ktery maj v GESu momentalne skladem.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
pepin

#48 Příspěvek od pepin »

OK, já jen váhal , jestli to není zbytečné, samozřejmě varianta--jestli nekonec stejně něco odejde, rozhodně to nebude tato dioda je ideální stav.
bitovod

#49 Příspěvek od bitovod »

Jen bych to asi ještě vylepšil - dal tam ty neforemné obludy dvě paralelně, přece jen vibrace a třeba i nějaký ten ťukanec tomu pouzdru nemusí příliš svědčit, zvlášť při takhle silných přívodech. A prasklých, resp. mechanicky poškozených futrálů (nejen) na diodách jsem viděl víc, než by se mi líbilo.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
pepin

#50 Příspěvek od pepin »

bitovod píše:Jen bych to asi ještě vylepšil - dal tam ty neforemné obludy dvě paralelně, přece jen vibrace a třeba i nějaký ten ťukanec tomu pouzdru nemusí příliš svědčit, zvlášť při takhle silných přívodech. A prasklých, resp. mechanicky poškozených futrálů (nejen) na diodách jsem viděl víc, než by se mi líbilo.

Tak přesně na toto ---musím to tak napsat---SERU, to zase zkončí u babilionu součástek co se stejně mohou kdykoli---vy------a jednoduchost záložního napájení je v háji.

Nejdřív před každým letem připojím pohonnou baterii--tím si potvrdím, že DIODA SE ZATíM NEUKLEPALA-ALE TELEMETRIE PÍPÁ, ŽE JE MALÉ NAPĚTÍ, pak připojím přijímačovky, pípání by mělo ustat--startuji a modlím se, abych někdy ty přijímačovky vylétal, páč jinak pokud budu dusledný v předletové přípravě nemuže nastat stav, kdy budu nucen využít zálohy v podobě sníženého napájení becem přez diodu z pohonné baterie :wink:

Co mě neuvěřitelně uspokojuje, že jako vyučený pánský krejčí, svého času zedník jsem vyřešil problém zálohy selhání přijímačové baterie :D Sorry, já musel :D
bitovod

#51 Příspěvek od bitovod »

pepin píše:
bitovod píše:Jen bych to asi ještě vylepšil - dal tam ty neforemné obludy dvě paralelně, přece jen vibrace a třeba i nějaký ten ťukanec tomu pouzdru nemusí příliš svědčit, zvlášť při takhle silných přívodech. A prasklých, resp. mechanicky poškozených futrálů (nejen) na diodách jsem viděl víc, než by se mi líbilo.

Tak přesně na toto ---musím to tak napsat---SERU, to zase zkončí u babilionu součástek co se stejně mohou kdykoli---vy------a jednoduchost záložního napájení je v háji.

Nejdřív před každým letem připojím pohonnou baterii--tím si potvrdím, že DIODA SE ZATíM NEUKLEPALA-ALE TELEMETRIE PÍPÁ, ŽE JE MALÉ NAPĚTÍ, pak připojím přijímačovky, pípání by mělo ustat--startuji a modlím se, abych někdy ty přijímačovky vylétal, páč jinak pokud budu dusledný v předletové přípravě nemuže nastat stav, kdy budu nucen využít zálohy v podobě sníženého napájení becem přez diodu z pohonné baterie :wink:

Co mě neuvěřitelně uspokojuje, že jako vyučený pánský krejčí, svého času zedník jsem vyřešil problém zálohy selhání přijímačové baterie :D Sorry, já musel :D

Ano, i to je možná reakce na radu. Děkuji, příště už to neudělám.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
pepin

#52 Příspěvek od pepin »

Já to nemyslím špatně, ale třeba obyčejná vosková svíčka má to neuvěřitelné kouzlo, že nejsi nucen měřit vnitřní odpor článku a přepočítávat samovybijení článku ve speciální svítilně když o jediné o co ti jde, že možná ještě někdy za tvého života dojde na chatě kam jezdíš jednou za 10 let na víkend vyhnat pavouky jak na potvoru k výpadku proudu a nechceš tam trávit večer po tmě.
bitovod

#53 Příspěvek od bitovod »

pepin píše:Já to nemyslím špatně, ale třeba obyčejná vosková svíčka má to neuvěřitelné kouzlo, že nejsi nucen měřit vnitřní odpor článku a přepočítávat samovybijení článku ve speciální svítilně když o jediné o co ti jde, že možná ještě někdy za tvého života dojde na chatě kam jezdíš jednou za 10 let na víkend vyhnat pavouky jak na potvoru k výpadku proudu a nechceš tam trávit večer po tmě.

No a právě proto bych bezpečnostní zařízení jistil nadvakrát - přece jen, když už dojde k nějakému průšvihu, tak by bylo docela nepříjemné zjistit, že tam tu vopičárnu už tři měsíce vozím zbytečně, protože jsem jí někde naklepnul (a jak jsem si jí zasmrštil, tak jsem si toho nevšimnul) a díky tomu teď vydržela funkční celých dvacet vteřin (mimochodem - kdybych to dělal já, tak tam dám ty diody tři 5A, dost možná by to i vyšlo menší). Ale moje letadlo to není, já bych to asi řešil celé jinak.
pepin

#54 Příspěvek od pepin »

bitovod píše:
pepin píše:.

No a právě proto bych bezpečnostní zařízení jistil nadvakrát - přece jen, když už dojde k nějakému průšvihu, tak by bylo docela nepříjemné zjistit, že tam tu vopičárnu už tři měsíce vozím zbytečně, protože jsem jí někde naklepnul (a jak jsem si jí zasmrštil, tak jsem si toho nevšimnul) a díky tomu teď vydržela funkční celých dvacet vteřin (mimochodem - kdybych to dělal já, tak tam dám ty diody tři 5A, dost možná by to i vyšlo menší). Ale moje letadlo to není, já bych to asi řešil celé jinak.

Doposud jsem létal systémem--vše je v rukou pouhé přijímačové baterie, ted i zálohované jednou diodou a becem v reglu, který je stejně zapnutý do přijímače--pokud by náhodou ta dioda jak na potvoru selhala, maximálně na tom budu jako před tou zálohou.
Já té elektronice vubec nerozumím, ale vrtá mi v hlavě smysluplnost 3 krát 5A diody na 3A bec při snížení napětí na 4V když jsou pak ty serva vudbec rádi, že se ještě trochu hýbou--neplánuji po výpadku přijímačovek ještě třeba dolétat F3A sestavu, nebo pokračovat v termičení, stačí mi se přiblížit na přistání, vysunout naplno brzdy a pak at se to klidně celé podělá a třeba ta dioda i bouchne.

Každý, kdo elektronice rozumí, bude asi logicky hledat co nejvymakanější zpusob jištění, páč přiletovat jednu diodu na drát dokáže opravdu každý blb, co vlastní páječku.
bitovod

#55 Příspěvek od bitovod »

pepin píše:Já té elektronice vubec nerozumím, ale vrtá mi v hlavě smysluplnost 3 krát 5A diody na 3A bec při snížení napětí na 4V když jsou pak ty serva vudbec rádi, že se ještě trochu hýbou--neplánuji po výpadku přijímačovek ještě třeba dolétat F3A sestavu, nebo pokračovat v termičení, stačí mi se přiblížit na přistání, vysunout naplno brzdy a pak at se to klidně celé podělá a třeba ta dioda i bouchne.

Možná jsem se nevyjádřil přesně, měl jsem na mysli tři diody paralelně, tedy "vedle sebe". V případě poruchy jedné to ty další dvě unesou a rozměrově to vyjde rozumněji (a možná i mechanocky odolněji).
pepin

#56 Příspěvek od pepin »

bitovod píše:
pepin píše:Já té elektronice vubec nerozumím, ale vrtá mi v hlavě smysluplnost 3 krát 5A diody na 3A bec při snížení napětí na 4V když jsou pak ty serva vudbec rádi, že se ještě trochu hýbou--neplánuji po výpadku přijímačovek ještě třeba dolétat F3A sestavu, nebo pokračovat v termičení, stačí mi se přiblížit na přistání, vysunout naplno brzdy a pak at se to klidně celé podělá a třeba ta dioda i bouchne.

Možná jsem se nevyjádřil přesně, měl jsem na mysli tři diody paralelně, tedy "vedle sebe". V případě poruchy jedné to ty další dvě unesou a rozměrově to vyjde rozumněji (a možná i mechanocky odolněji).

Já ti rozuměl, ale jak bych poznal, že dvě z těch dvou už stejně nejdou--Dvě paralelně a za sebou mám právě ty co jsem použil na to snížení napětí z přijímačových life--taky bych asi nijak nepoznal, že jedna už nejde--pod zatížením by asi netopila, tak by to poznat bylo.---spíš by se mi líbili dvě --dva menší buřtíky vedle sebe co v součtu dají 5A--což je pak odpovídající napětí běžným externím čínským becum--ten jeden buřt 5A je bakule na drátu, dva menší vedle sebe by se mi líbili víc, ale místo i na ten buřtík v tom modelu opravdu mám.

Možná to nechce zase tak prožívat, 100% spolehlivost stejně asi zaručit nepujde nikdy.
pepin

#57 Příspěvek od pepin »

klidně mi ale navrhni dvě diody paralelně tady k tomu externímu becu--teda pokud není košér pouze ta jedna pětiampérová dioda, které mám navíc doma.

http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... BEC-5A-26V

chtěl bych to záložně napájet právě 2čl lipol 250 ma z halového modelu.
RedAce

#58 Příspěvek od RedAce »

Měl bych dotaz na podivné chování reglu Plush 40A. Koupil jsem letadlo z druhé ruky, je v něm regl Plush 40A a motor NTM 3542/1250. Hned jako první jsem regl nakalibroval na svoji vysílačku a nastavil brzdu. Regl se ale chová podivně - při rozběhu občas začne jenom cukat motorem (ten je v pořádku, s jiným reglem funguje) a rozběhne se až napodruhé, napotřetí... Už se mi ale i v letu stalo, že se nerozběhl ani na cca deset pokusů a musel jsem nouzově přistávat. Od té doby ho nepoužívám, ale nechce se mi ho vyhazovat, když nevím, jestli to není jen nějaká banalita.
Ještě doplním, že pájené spoje vypadají bezchybně, s jiným motorem (Turnigy 2836/1000) dělá to samé, programovací kartu nemám, ale přes vysílačku jsem zkoušel snad všechny kombinace časování a rozběhu a pokaždé to samé. Nejvíc mě ale mate, že předchozí majitel, od kterého letadlo mám, prý ten regl se stejným motorem provozoval naprosto v pohodě (nemám důvod mu nevěřit). Může problémy způsobovat přijímač? Předtím Futaba, teď FrSky.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“