MultiWii PRO s GPS

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

Re: MultiWii PRO s GPS

#46 Příspěvek od Drondys »

Karas píše:...tohle je fak bastelní no.

Jo když nechceš bastlit tak sis měl hrábnout trochu víc do pokladničky a koupit nějakou už hotovou a hlavně odladěnou multikoptéru třeba nového Phantoma viz tento odkaz, který teď celkem frčí. Lidi co ho maj píšou, že ten lítá stabilně hned po rozbalení bez nutnosti něco ladit tak zdlouhavě jako v tomto případě u tebe. :wink:
Karas
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Karas »

Bastlení mi nevadí, kdyby byl návod jak to seřídit tak mi to nevadí, ale pořádně nevím co na co je, tak to je k ničemu.
Jinak kupovat jsem to nechtěl, tohle vyjde levněji a je to modelařina.
Kajosek
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Kajosek »

Karas píše:Motory mám tyhle:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__5354__FC_28_22_Brushless_Outrunner_1200kv.html
k tomu vrtule 8x4,5.
Jak nahraju ten fw znova? Asi bych to prubnul, tohle je fak bastelní no.

bodlo by používat internet ... google, youtube atd. ... tam najdes navody jak to tam dostat

např.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fE64vvQANaw[/youtube]
1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
foxter
Kontaktovat uživatele:

quadcopter 450

#49 Příspěvek od foxter »

Ahoj,

konecne sa mi podarilo spojazdnit moj quadcopter s doskou multiwii SE 2.0.
Vsetky cidla aj regulatory mam skalibrovane. Copter je pekne stabilny. Pekne stoji na svojom mieste ,ani sa nepohne. Drzi si pekne vysku.

A vsak,ked s nim otocim do strany,do lava alebo do prava,tak strati troska vysku a klesne. cca o 10-15 cm. Je to normalne?
Ak nie,ako to odstranim? Mam zapnute cidla. acc a mag. Barometer mam vypnuty (po zapnuti rovnaky stav.)

:P
Drondys

#50 Příspěvek od Drondys »

Karas píše:Bastlení mi nevadí, kdyby byl návod jak to seřídit tak mi to nevadí, ale pořádně nevím co na co je, tak to je k ničemu. Jinak kupovat jsem to nechtěl, tohle vyjde levněji a je to modelařina.

Jenže bastlení v této oblasti není zdaleka jen pouhé spojování nějakých hardwarových součástí dohromady, ale je to z velké části i ve smyslu bastlířského shánění kusých informací, což k této oblasti v podstatě nedělitelně patří.

Pokud je někdo v této oblasti už hodně znalý tak to nemusí být problém, ale pokud není pak se za to holt někdy i značně platí časem a znechucením z chabého výsledku byť třeba i při relativně vysokém vynaloženém úsilí.

Je to mimo jiné i proto, že k tomu často není nic moc podrobného tj. žádný návod pro "neználky" většinou nelze očekávat. Problémy je případ od případu nutné řešit ve smyslu bastlířského shánění různých útržků informací po různých diskusích různě napříč Internetem a přitom je nezbytné počítat s tím, že žádný návod není naprosto dokonalý a často se tu či jinde něco opomene případně autor toho či onoho návodu jaksi předpokládá samozřejmou znalost toho či onoho a člověk, který to či ono nezná holt pak přitom tápe a ztrácí čas. Pokud by se to sečetlo tak to někdy v konečném důsledku časově vydá tolik, že i za minimální mzdu by si člověk za tu dobu i několikrát vydělal na hotovou a odladěnou multikoptéru jako je třeba ten Phantom a dávno už by s ní v pohodě poletoval s daleko lepšími výsledky.

Pokud se už člověk rozhodne do toho jít s tím, že si to hodlá všechno odladit sám a přitom se to vlastně teprve učit "za pochodu" pak by měl počítat s tím, že to může být běh po hodně dlouhé a klikaté trati tj. nestěžovat si na cestu, kterou si sám zvolil. :wink:
Karas
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Karas »

Díky Kajosek. Zítra to zkusím.
Nikdo si tu neztěžuje, jen hledám ty informace jak na to, aby se mohl rozvíjet.
Drondys

#52 Příspěvek od Drondys »

Karas píše:Nikdo si tu neztěžuje, jen hledám ty informace jak na to, aby se mohl rozvíjet.

Tak promiň, ale tvoje připomínky ať už "...tohle je fak bastelní no." nebo "...kdyby byl návod jak to seřídit tak mi to nevadí, ale pořádně nevím co na co je, tak to je k ničemu." beru spíš jako stížnosti právě na to, že musíš hledat.
Karas
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Karas »

Promiň, ale řešíš to věci mimo mísu. Rozhodně to není k tématu, což by jsi jako moderátor měl akceptovat. Návod k desce není, prohledal jsem celý web a nic moc nenašel, proto jsem to zkusil zde.
johny107

Re: quadcopter 450

#54 Příspěvek od johny107 »

Ked copteru naklonis dopredu, tak to je u neho akoby vyskovka u lietadla..Taktiez pojde naklonom smerom k zemi.
Pri kazdom vyraznejsom nakloneni by si mal pracovat sucasne aj s plynom..
Podaktori si na taketo manevrovanie davaju aj mix s plynom..
Na nejaku presnu stabilizaciu by si musel pouzit bud ultrazvuk alebo GPS..
Baro neries, to je kapitola samo osebe..
foxter
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od foxter »

Ja som myslel bocenie - Yaw.
YawPitchRoll.jpg
cilek

#56 Příspěvek od cilek »

Dají se ta čidla vypnout? Jak se to chová při řízení bez stabilizace výšky - ručně?
Troll

#57 Příspěvek od Troll »

Yaw ( zatáčení anebo otáčení) není bočení, bočení je roll. :wink: Poskakuje to protože při otáčení se musí některé motory roztočit víc, a jiné zase přibrzdit. No a pokud není správně nastaven poměr které mají o kolik změnit otáčky, tak to holt poskakuje nahoru a dolů. Nic s tím nenaděláš.To lze pouze úpravou programu. Ty můžeš maximálně zkusit jiné vrtule,( pokud teda neumíš změnit algoritmus v programu desky) mohlo by se to zlepšit. Anebo také zhoršit.
Amper

#58 Příspěvek od Amper »

Kdyz pouzijes Yaw tak poklesne celkovy vykon motoru (protoze dva musi ztlumit a dva pridat) coz udela ten pokles. Baro cidlo ani GPS nejsou tak presne aby vysku udrzeli.

Jsou dve moznosti - pouziti sonaru (tj. ultrazvukoveho dalkomeru ktery ma vyssi presnost ale max 5m dosah) a nebo se to naucit kompenzovat rucne plynem.

Mimochodem - presnost baro cidla je plus/minus pul metru az metr (podle cidla atd....) takze nepocitej s tim ze se ti to v te vejsce vzdy udrzi spravne :-)
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od TomasC »

Osobně jsem to kdysi zkoušel u desky KK doladit pomocí mixů. Křidélka do motorů. Nechtělo to více než 3% lineárně.
foxter
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od foxter »

TomasC píše:Osobně jsem to kdysi zkoušel u desky KK doladit pomocí mixů. Křidélka do motorů. Nechtělo to více než 3% lineárně.

Takze nastavil som na vysielacke mix. Takze pri otacani do strany pridavam aj plyn. Nastavil som 3% a je to uplne ze "perfektne". Diky.
:wink:
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“