Vysílače na 2.4GHz

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení

Uvažujete o přechodu na 2.4GHz ?

Anketa končí za pát 01.06.2007 23:38

ANO
8
18%
NE
12
27%
ANO, ale až to bude více rozšířené
20
45%
NE dnešní frekvence 35 a 40MHz jsou "lepší"
4
9%

Celkem hlasů: 44

Zpráva
Autor
Honza

#46 Příspěvek od Honza »

semir píše:taketo PPM zaplaty na 2.4GHz sa predsa nemozu rovnat systemu DSM alebo DSM2 :?

Dole na stránce http://www.xtremepowersystems.net/ a nepište mi, že to je "jejich" srovnání :) Je otázka, co budeš razit, jestli buceš chtít donutit lidi vyměnit rádia, nebo jim na ně pošleš upgrade. Kdybys měl nějakou šlupku, klidně jí odložíš a koupíš něco jiného, ale rádio za 10 tis. (nebo víc) s programem, který potřebuješ, neodložíš. Na to je dneska málo hotových rešení.
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Kabriolin »

Mám Eclipse7 a předpokládám, že když je modul do Optic6 bude to šlapat i s Eclipse7, ale štvala by mě ta anténa "pod vysílačkou" navíc když je 2,4GHz tak náchylné na rušení signálu předmětama stojící v cestě signálu tak jak by to šlapalo když to bude v pultu a anténa pod vysílačkou ještě schovaná???Tyhle řešení tzv "na půl " nic moc...Multiplex a graupner to má hezky z vývodu na anténu tma to chápu ale ty antény z VFka to je děs 8O
Belmondo

#48 Příspěvek od Belmondo »

Ahoj. Nevite jestli de udelat u DX7 s modu 2 mod 1? Je to jednoduchy nebo nejakej velkej zasah?diky
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Kabriolin »

Belmondo píše:Ahoj. Nevite jestli de udelat u DX7 s modu 2 mod 1? Je to jednoduchy nebo nejakej velkej zasah?diky
Já ji nemám ale je to vždy jak výrobce ukuchtí..no třeba multiplex evo xx jsou dobře přehazovat a zase naopak Eclipse nejde vůbec.Zeptej se Luboše Horta ten ji má tak třeba bude vědět http://sweb.cz/lubos.hort/
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od BOSS8 »

Chlapci tak jsem narazil na tohle téma :cry: po roční zkušenosti s provozem FUTABA 6 EXP 2.4GHz FASST vás můžu ujistit že žádné rušení se fakt nekoná a to za žádných z výše uvedených skutečností, naprosto bez problému lítám v těsné blízkosti Wifi vysílačů na sídlišti v Praze, dokonce se mi několikrát stalo že se přede mě někdo postavil a teoreticky přerušil tzv. viditelnost signálu - cha cha nic se neděje, letadlo reaguje tak jak má - žádné ruchy, žádný výpadek signálu. Dosah vysílače - nevím nespíš se dá řídit 2 metrový větron ve vzdálenosti kdy už ho nevidíte ani jako tečku, nikdy jsem nedosáhl vzdálenosti kdy by začal vypadávat signál- a to lítám větroně ,při VIGO DEPRON CUPU prokazatelná výška 426m nad zemí + horizontální vzdálenost od vysílače. Za rok provozu jsem nezaznamenal žádný problém, nevím jak jsou na tom Spektry, ale Futaby se rozhodně nemusíte bát, jsem naprosto spokojený uživatel, blíží se doba kdy plánuji přechod na vyšší třídu vysílačů, ještě nejsem rozhodnutej který typ to bude -ale 100% to bude Futaba 2,4GHz.

Ps: Těm co lítají za lesy a za kopci to může bejt stejně ukradený co drží v ruce :lol:
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Walhalla »

mam DX6i prez eshop z Anglie. vysla na polovinu co u nas.. Nedovedu si uz nejak predstavit, ze bych mel zjistovat na jakym kanalu kdo lita a bat se, ze nekdo bude zkouset litat na tom co uz jsem ve vzduchu ja...

at zije wifi :-)
yogi100

#52 Příspěvek od yogi100 »

Walhalla píše:mam DX6i prez eshop z Anglie. vysla na polovinu co u nas.. Nedovedu si uz nejak predstavit, ze bych mel zjistovat na jakym kanalu kdo lita a bat se, ze nekdo bude zkouset litat na tom co uz jsem ve vzduchu ja...

at zije wifi :-)

Mozes sem hodit link na ten eshop? Vdaka.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Marek71 »

yogi100:
http://www.inwoodmodels.com/

Ale nejako som to tam nemohol nájsť, tak musíš zadať "DX6i" do vyhľadívacieho políčka... vľavo dolu na stránke je "Search Database For Items." Cena 90 libier za Tx a Rx je vynikajúca, taká istá ako na HobbyCity, akurát, že nehrozí clo a DPH.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Zao

#54 Příspěvek od Zao »

Kabriolin píše:Mám Eclipse7 a předpokládám, že když je modul do Optic6 bude to šlapat i s Eclipse7, ale štvala by mě ta anténa "pod vysílačkou" navíc když je 2,4GHz tak náchylné na rušení signálu předmětama stojící v cestě signálu tak jak by to šlapalo když to bude v pultu a anténa pod vysílačkou ještě schovaná???Tyhle řešení tzv "na půl " nic moc...Multiplex a graupner to má hezky z vývodu na anténu tma to chápu ale ty antény z VFka to je děs 8O

Jedna z mala veci kde s tebou nemohu souhlasit. Kolega ma Eclipse s pultem a v nem Assana. Lita s tim jiz treti mesic a k zadnemu ruseni ci vzpadku signalu nedochazi i kdyz si stoupne za auto. Rozhodne to povazuji za kompletni a levne reseni.
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A
Karas
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Karas »

Walhalla:Nakolik te to prislo celkem i s dobravou, byly nejaky problemy pri doprave nebo objednani?Da se to obednat na dobirku?
Honza

#56 Příspěvek od Honza »

Na dobirku ze zahranici neobjednas nic, plati se prevodem z uctu, sluzbami typu "money transfer" nebo PayPalem.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od BOSS8 »

Takže jsem prodal 6 EXP 2.4GHZ FASST se kterou jsem byl maximálně spokojený, důvod prodeje byl počet kanálů a základní soft. vybavení. Pro začátečníka perfektní vysílač. Nyní jsem si objednal - FF-10 (T10C) R6014FS 2,4 GHz FUTABA http://www.mscomposit.com/elektronika/v ... ml?lang=cz , vybavení tohoto vysílače je už někde hooodně jinde a cena ještě stravitelná :cry: počet kanálů víc než dostatečný (zatím :lol: ) - jen se obávám komplikovanosti nastavení, nuže budu se muset zase učit. Až nasbírám nějaké základní zkušenosti s tímto vysílačem dám vědět :wink: .
Naposledy upravil(a) BOSS8 dne čtv 26.06.2008 14:02, celkem upraveno 1 x.
tks
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od tks »

Kde jsi ji objednal?

Vůbec nechápu, proč se bojíš složitého nastavování. Právě díky pořádnému displeji a ovládacím tlačítkům je nastavení naprostá paráda. Mi sice také chvíli trvalo, než jsem na logiku ovládání FF9 přišel, ale teď už je to docela v klidu.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Abu »

tks píše:Kde jsi ji objednal?

No prece u oficialniho distributora Fujtajbly u nas!

Kód: Vybrat vše

Naše cena: (bez DPH) 14.179,50 Kč
Běžná cena s DPH: 13.447,00 Kč

To se vyplati !!! (doporucuji vsimnout si toho DPH) :D :D :D
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
tks
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od tks »

Tak ta cena s DPH celkem ujde....
:lol:
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“