Používám také RC systémy 1350mA, mám na jednom packu asi 60 cyklů a na druhém asi 20. Nijak je nepřetěžuji a nabíjení je více než korektní a přesto se oba packy asi po 10 cyklech trochu přifoukly a kapacita se odhadem snížila asi tak o 10 %, ale nijak to neřeším a lítám na ně dál.
Dokud se mi letový čas nezkrátí natolik, že už to bude nezajímavé, tak na to kašlu. To bych musel reklamovat i např.SANYA NiMh 2500 mA, ty mají
po půl roce už kapacitu skoro poloviční a hlavně nevím jestli by mne prodejce rovnou nevyhodil, nedovedu si totiž představit co bych mu tam vyprávěl. Jednou jsem reklamaci Lipolek byl osobně přítomen a to divadlo
které tam oba aktéři předváděli, to mi opravdu za to nestojí.
Nafouknuté li-polky
Kamil píše:Robertek píše:Chudáci ti kdo si přečtou tuto diskuzi a nemají s lipol zkušenosti, to je musí celkem odradit.
Chcel by som vedieť, či konkrétne tebe sa nenafúkla ani jedna Li-Polka.
Čo považujem za nafúknutie, som popísal vyššie - možno je takéto nafúknutie normálne.
Moje batérie neboli ani skratované, boli nabíjané správnym programom, prúdom 1C, postupne dvoma rôznymi nabíjačmi (Jeti, Hyperion) s balancerom, vybíjané rel. malým prúdom a chladené. Tie prvé dva reklamované RC-Systemy boli používané dokonca v zime pri teplote vzduchu cca 5 stupňov.
Čo robím zle ?
Pokud si projedeš tuto diskuzi narazíš na můj post kde popisuju nafouknutí mých E-techů, taky je nabíjím normálně a používám v mezích. Ale i tak se nafoukly, není to nic tragickýho, prostě některé lipol nejsou 100% kvalitní a k podobnému chování časem dojde u dost lipolek (E-techy tim trpěj celkem rychle). Je to způsobeno tim že lipol nemají upouštěcí ventil jako Li-ion.
-
runner111
- Kontaktovat uživatele:
Můžete někdo kdo jste reklamoval ty E-techy dát vědět, jak jste dopadly? Jedna moje je už tak nafouklá, že mám fakt strach. I když mi pořád připadá, že je to snad jen ta smrštovačka, protože podle vašich popisů by nafouklá baterka měla být měkká, ale já tu svojí když zmáčknu na boku, je v pohodě tvrdá,zeshora z tý plochý strany jí zmáčknu tak cca 2-3mm měkkého a pak je cítit že je tvrdá plocha, ani mezi články není žádná mezera.
Letový deník- http://runner-cz.blogspot.com
- Billy Bob Bean
- Kontaktovat uživatele:
Reklamoval jsem nafouknutýho E-Techa 3S 1320mAh, GP 20C mají mít. V reklamaci jsem uspěl, baterka měla natočeno jen 7 cyklů. Kdyby to neuznali, tak mě jeden let stál 130Kč... Koupil jsem si dneska další tříčlánek E-Tech, jestli se to dá pořád reklamovat dokola, tak není co řešit a lítat se s tím dá.runner111 píše:Můžete někdo kdo jste reklamoval ty E-techy dát vědět, jak jste dopadly? Jedna moje je už tak nafouklá, že mám fakt strach. I když mi pořád připadá, že je to snad jen ta smrštovačka, protože podle vašich popisů by nafouklá baterka měla být měkká, ale já tu svojí když zmáčknu na boku, je v pohodě tvrdá,zeshora z tý plochý strany jí zmáčknu tak cca 2-3mm měkkého a pak je cítit že je tvrdá plocha, ani mezi články není žádná mezera.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Toro 900 Brtutale
ja osobne pouzivam polyquesty, zatim bez problemu a to je zrovna moc nesetrim. Jenom jsem je po koupi svliknul z modryho kabatu a zatahnul do pruhledny smrstovacky - mam nad nima lepsi kontrolu.
pro zacatecniky:
pokud menite servisni konektor u baterek, doporucuju si pripravit spravnej s kabelama a pak po jednom dratu odstrihnout z puvodniho konektoru a napajet do novyho. Nezapomente ze stipacky jsou vodivy, takze kdyz ustipnete celej konektor naraz, baterky (kdyby mohly) budou behat a fackovat.
pro zacatecniky:
pokud menite servisni konektor u baterek, doporucuju si pripravit spravnej s kabelama a pak po jednom dratu odstrihnout z puvodniho konektoru a napajet do novyho. Nezapomente ze stipacky jsou vodivy, takze kdyz ustipnete celej konektor naraz, baterky (kdyby mohly) budou behat a fackovat.