Chytání zloděje?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
blesk
Kontaktovat uživatele:

Re: Chytání zloděje?

#46 Příspěvek od blesk »

malé, levné, s přísvitem, jen nevím jestli v IR nebo viditelném spektru

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 20TVL.html
Drondys

#47 Příspěvek od Drondys »

TERAZKY píše:Existuje nenápadný prášok ktorý po styku s pokožkou zafarbí zlodejovi pazúry. Farbu nie je možné niekoľko dní umyť. Myslím, že by to bola cesta ako ho identifikovať.

Pokud by ovšem zloděj měl rukavice a prášek by třeba navíc ještě při odhodu zloděje ulpěl na klice vstupních dveří k těm šesti kojím tak by zloděj mohl být z obliga a obarvené pazoury by mohl mít někdo jiný kdo by tam šel třeba chvíli po něm a sáhl jen na kliku.
JosefSvejk

#48 Příspěvek od JosefSvejk »

Ty ledky jsou bílé. Takových kamer jsou mraky. Ale co s ní? Kabely,napájení, záznamové zařízení. A ještě k tomu malé rozlišení a citlivost.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
c3cilka

#49 Příspěvek od c3cilka »

Tak pak to chce kombinaci. Dělo s barvou proti dveřím, bezdrátová kamera u stropu i s bleskem a k tomu sirénu. :lol:
Drondys

#50 Příspěvek od Drondys »

Nebo ať vypíše odměnu za to když se zloděj sám přihlásí a když bude dostatečně zajímavá tak se možná přihlásí všech těch zbylých pět nájemníků a třeba to nakonec bude i pravda. Bozha tam pak bude jedinej poctivej, kterýho všichni obíraj. :lol:
novfra

#51 Příspěvek od novfra »

Bozha píše:Další zabezpečení IMHO postrádá smysl. Už teď je mechanicky moje kóje zabezpečena výrazně líp než zbylých 5 (jasně - pro zloděje signál že může něco najít).

Pokud by si ještě chtěl zvážit další mechanické zabezpečení......
Blízkému příbuznému vybrali sklep. Nové trekové kolo, škoda za několik desítek tisíc. (Přesnou cenu nevím) Že to byl "amatér" dokládá, že o hodně dražší silničku nechal na místě.....
Byl z toho velmi zdrcený navíc v jeho bydlišti se za 30 let nic neztratilo.
Nechal si udělat "dvojité dveře" a mě jeho řešení připadá velmi dobré. Pokusím se popsat.
Původní dveře se otevírají ven do chodby. A zůstaly původní. Druhé dveře (nové) jsou navařené (panty) na futrech z druhé strany a otevírají se dovnitř (ano, trochu místa zabere prostor pro otevření dveří). Jsou udělané tak, že se nedají vysadit. Dveře jsou svařené z trubek (mříž) a na nich je navařený plech (3mm??) V místě kliky je otvor cca 10*10cm (jen aby se protáhla ruka) a na druhé straně je navařené oko z kladky. Kladka není vidět. Když se dveře zavřou, otvorem se protáhne ruka s klíčem a odemkne (zamkne) kladku. Pokud by klíč upadl, je dole nad podlahou asi 5cm mezera, aby se na klíč dalo dosáhnout. Hlavní důvod tohoto řešení je, aby se nedal prostrčit tímto otvorem žádný nástroj na hrubou destrukci zámku. A ty kovové dveře jsou dost dobrý nápad. Jak se na pokusíš jít s hrubou silou, je to kravál po celém baráku. Lepší jak alarm.
Nevím, jestli se můj popis dá pochopit, případně bych mohl udělat nějaké foto.
Drondys

#52 Příspěvek od Drondys »

Jak už Bozha zmínil, zvýšené zabezpečení může vyvolat vyšší zájem se tam i přesto dostat. Nějakej zloděj kutil si tam přitáhne malej autogén a prořeže se mu tím zabezpečením pěkně v klídku i bez nějakého extra velkého kraválu. :lol:
pepin

#53 Příspěvek od pepin »

co já bych dal za to, kdyby mi nějaký zloděj vynosil všechny ty krámy ze sklepní koje :lol:

na tu konfrontaci se zlodějem---nedej buh opravdu sousedem bacha, abys neměl nakonec neklidné spaní, jestli bude mít i druhý den třeba tvé auto ještě stále nafouklé gumy, taky jsem před lety držel pod krkem zloděje z naší ulice, že přiběhnul jeho kámoš a pobodal mě šroubovákem byla brnkačka, to se časem zahojilo, ale o auto jsem měl pak nějakou dobu docela strach a už bych asi nikdy do takové hurá akce, kdy sám zakročím nejspíš nešel, to vyznamenání Velíška bych už příště zvážil.

Nic méně sorry, v pohodě pokračujte v teoretickém braní zákonu do vlastních rukou.

PS: ale když jsem ho držel na zemi v kravatě, vyrval mu z ruky kesr, vystříkal mu ho do očí a pronesl---TED se rozhlídni, páč tvoje cesta tímto životem končí, to bylo hezký, to jooo :lol: kdybych to dotáhnul do konce, možná bych mohl dnes žádat o zkrácení trestu.

na lidi okolo jsem řval, at zavolaj policajty,že držím zloděje, nezavolal je vubec nikdo.
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od mikymik »

A nepřisvětlují ty kamery v IČ? Zlodějovi bude příjemně teplo, bude se věnovat svému řemeslu a kamera snímat (;
zdzd

#55 Příspěvek od zdzd »

A na nějaké digitální dveřní kukátko se záznamem jsi se díval? To by možná šlo zabudovat líp.
jova
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od jova »

Když už kameru, tak určitě s IR přísvitem. Osobně bych to řešil tak, že snímací kamera by byla zamaskovaná bez přísvitu. Další kamera jako atrapa a přísvit bych dal samostatný reflektor. Hlavně se ale musí použít přísvit s vlnovou délkou 940nm! Ten už je pro normální oko neviditelný a "nežhne" jako běžně používané s 850nm.
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
paplik

#57 Příspěvek od paplik »

Jak psal TERAZKY s tím barvivem, je to taky výborný nápad. Takhle táta chytil ve škole zloděje spolužáka, který mu stále kradl solvinu ze skříňky. Jednou do solviny přimíchal to "barvivo" (jedná se o dusičnan stříbrný) Na první pohled obyčejná solvina. Zloděj ji celou ukradl a šel si umít ruce. Ten dusičnan střibrný se dostane do kůže a na vzduchu potom zoxiduje na temně černou barvu. Má to jednu výhodu. Dotyčný si vydrhne ruce, smyje vrstvu oxidu a jak je osuší, má je zase černé. Ještě jedna výhoda. Čím víc si bude člověk drhnout ruce, tím hlouběji se dusičnan stříbrný dostane a tím déle černá barva vydrží (i několik dnů). Toho AgNO3 stačí pár gramů Stojí to celkem pakatel.

potom stačí pozvat sousedy na kafe a uvidí se kdo odmítne :)
Bozha

#58 Příspěvek od Bozha »

V paneláku se lidi nepotkávají, zvlášť když je tam výtah a mnoho pater. To je zásadní parametr, proč v mojem případě předem vylučuju různé značkovače. Není žádný problém dorazit až do bytu, a vůbec nikoho z těch cca 100 obyvatel nepotkat.

Digitální kukátko jsem zvažoval, ale to zase naráží na nutnost nějak zajistit detekci pohybu a spuštění nahrávání.

Aktuálně jsem přikloněn k tomu jednoduše vzít toto, http://www.spyvsspy.cz/zbozi/4410/Kamera-v-klicence-FULL-HD-1080P-s-IR-LED-SPY5, vybrabčit z obalu, napájet tenkou dvoulinku zakončenou XT-60 konektorem a na něj píchnout nějakou 1S-2S LiPo, podle toho co je uvnitř. Dvoulinku proto, aby se kamera dala někam přistehovat a zároveň jsem mohl měnit baterku. Dovnitř 32GB microSD a holt jednou za týden vypnout a stáhnout zda nejsou data (samozřejmě si otestuju reálnou výdrž).
BoŠ

#59 Příspěvek od BoŠ »

Hlavně je třeba zvážit, aby náklady na zabezpečení vysoce nepřekročily cenu chráněných věcí.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
c3cilka

#60 Příspěvek od c3cilka »

Však psal, že náklady ho nezajímají. Pro něj je primární odhalit škodnou. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“