Discus od CMPro

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Surgical

#46 Příspěvek od Surgical »

Odkaz na ceník tam máš. Jinak např. podvozek s kolem 50mm stojí 380 Kč
Etien

#47 Příspěvek od Etien »

jj díky ceník výrobků ten už mám stažený, ale ceník modelů jsem tam neobjevil, ale to není až tak důležité, hlavně, že vím kde sehnat ten podvozek. Ještě jednou dík :D
Wrchi

#48 Příspěvek od Wrchi »

Tak jsem byl dneska v SCZku....trochu tam popřehazovali krabice, takže jsem toho druhého větroně už nenašel:(....nicméně když jsem se ptal na Discus, tak mi řekl, že do pátku tam je jeden zamluvený ale ten člověk tam furt ještě pro něho nebyl, takže mám v pátek zavolat a pokud tam ještě bude, tak že by mi ho prodal... tak uvidíme

Etien: dával si tam hned motor? ....potom pošli nějaké fotky :wink:
Etien

#49 Příspěvek od Etien »

Do Discuse motor dávat nebudu, chci ho vyzkoušet jako větroně, máme tu svah a v klubu i aerovlek a větroně bez pohonu ještě nemám. Teď právě seřizuji výchylky, ještě vlepit tažný háček a dovážit čumák. Už teď to bude mít kolem 1000g tak jsem zvědav kde se to zastaví. Píšou 1200g, tak věřím, že se to zastaví pod touto hodnotou :D
Wrchi

#50 Příspěvek od Wrchi »

no a našel by se někdo kdo tam motor už dával a měl nějaké fotky popřípadě rady jak postupovat a nepokazit to?
Etien

#51 Příspěvek od Etien »

Kerberos píše:
tks píše:No já hlavně přemýšlím jak ho omotorovat, protože svah nemám a vlečnou taky ne. No přes zimu něco vymyslíme a uvidí se. Ono to tím motorem a baterkama ještě ztěškne... Momentálně nevím jestli se ve verzi větroň musí nějak dovažovat (to by se motro vezl zadarmo) nebo stačí přijímačovky v čumáku.

omotorování není problém, motorovali jsme ho, AXI 2820/10, 40A, 12x6, na 10čl NiCd 4/5 Sanyo a paráda.

tady pán kolega to má omotorované tak ho požádáme, aby nám něco prozradil o přestavbě :D
Black
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Black »

Pánové a viděli jste tohle?Jakej na to máte názor. http://www.youtube.com/watch?v=EVdCoPf3 ... ed&search=
Discus se mi dost líbí.Cena příznivá.O nějakém větroni přemýšlím,tak sbírám info.
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Kerberos »

Etien píše:
Kerberos píše:
tks píše:No já hlavně přemýšlím jak ho omotorovat, protože svah nemám a vlečnou taky ne. No přes zimu něco vymyslíme a uvidí se. Ono to tím motorem a baterkama ještě ztěškne... Momentálně nevím jestli se ve verzi větroň musí nějak dovažovat (to by se motro vezl zadarmo) nebo stačí přijímačovky v čumáku.

omotorování není problém, motorovali jsme ho, AXI 2820/10, 40A, 12x6, na 10čl NiCd 4/5 Sanyo a paráda.

tady pán kolega to má omotorované tak ho požádáme, aby nám něco prozradil o přestavbě :D

fotky nemám, dělali jsme to kolegovi. na špici jsme nasadili šablonu průměr 40mm, obtáhli fixem a pak ořízli, vložili motorovou přepážku, bodli vteřiňákem a dobrousili, pak zalepili epoxidem. toť asi tak vše
tks
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od tks »

Kerberosfotky píše: nemám, dělali jsme to kolegovi. na špici jsme nasadili šablonu průměr 40mm, obtáhli fixem a pak ořízli, vložili motorovou přepážku, bodli vteřiňákem a dobrousili, pak zalepili epoxidem. toť asi tak vše

A nějaké vyosení motru jste řešili? Kolik dolů a doprava? A šlo to nějak rozumně vůbec odměřit?
Etien

#55 Příspěvek od Etien »

Motorová přepážka to zrovna není moje parketa, já dám 1 stupeň na pravo 1 stupeň dolů a pak to vyzkouším za letu a doladím podložkama. Funguje a není problém :D :D
Tak jsem dovažoval Discuse (větroň) pravé křídlo na konci 4 g a čumák 210 g. Slíbených 1200g to teda v mém případě rozhodně nebude :( O víkendu jdu na zkušební let tak uvidím jak se bude dařit.
tks
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od tks »

Etien píše:Motorová přepážka to zrovna není moje parketa, já dám 1 stupeň na pravo 1 stupeň dolů a pak to vyzkouším za letu a doladím podložkama. Funguje a není problém :D :D
Tak jsem dovažoval Discuse (větroň) pravé křídlo na konci 4 g a čumák 210 g. Slíbených 1200g to teda v mém případě rozhodně nebude :( O víkendu jdu na zkušební let tak uvidím jak se bude dařit.

210g do čumáku? To jsi dal do ocasu nějaké těžké servo nebo to tak je "vymyšlené"? To si tím pádem úplně říká o motor do čumáku - lepší než olovo :)
Etien

#57 Příspěvek od Etien »

Je to maras, ale tak to vychází. Na výškovku jsem použil HS-81, takže žádná váha, ale s tím motorem to máš pravdu. To bych musel vymyslet novou výškovku, a jako servo zvolit ještě něco micro. Uvidím jak to včil poletí. Jedná věc je jistá, dolů to poletí určitě :D
Surgical

#58 Příspěvek od Surgical »

S tím ocasem, no. V některých stavebnicích je výškovka opravdu z dubové balzy, navíc střed je z poctivé 3 mm překližky a je těžká jako kráva, servo HS-81 váží svých 18 gramů, což do toho ocasu taky není ideální, každý gram v ocasu potřebuje při poměru délky čumáku k ocasu minimálně 5 a možná 6 gramů dovažovat.
Takže o 10 gramů lehčí servo znamená o 50-60 g méně dovážení do čumáku a celkové o 60-70g menší hmotnost, a to se už docela počítá u takhle velkého éra. A to je jen servo.
Tu výškovku si troufám tvrdit lze s průměrnou šikovností a jen povrchním výběru balzy vyrobit při stejné pevnosti taky 2x lehčí, moje výškovka (váženo na digitální váze) má 45 g, udělám-li ji aspoň 25 gramovou (což nemůže být problém, i kdyby měla jen profil rovné desky se zaoblenou náběžkou a klínově zkoseným kormidlem, ale profilovanou a potaženou taky levou zadní, pak je to dalších víc jak deset deka ušetřených v čumáku a skorem 15 deka ušetřených na celkové hmotnosti.....což už je víc jak 10% dedikované celkové hmotnosti....
Na svah to asi neva, ale v termice nebo pro večerní beztermické poletování, kdy člověk nechce při průletech vrtět hlavou zleva doprava a zpátky jak při tenisu už to bude dost podstatné.....
Wrchi

#59 Příspěvek od Wrchi »

takže zítra si jedu pro svého Discuse CS do SCZka :D ....paráda 8)
Etien

#60 Příspěvek od Etien »

Souhlasím s Surgicalem, ale co máš za servo na VOP, aby taky něco uzvedlo? Co tam máš třeba ty? díky
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“