Nerad bych aby se v tomhle vlákně, kde je ryze žhavíkářské téma, strhla flame elektro vs. spalováky.
Uvědom si, že tady jsi na horké půdě milovníků čmuďochů, a proto to sem určitě nepatří! Jinak budeš ubodán na smrt!
VTjr píše:... Nad 10cm3 to nikdy tak hrozné nebylo. ...
JardaRůžička píše:Mám dojem, če na modelaření v tomhle státě se tolik nepodepsala ani světová válka, jako současná byrokracie.
Modelarmodelar píše:
Souhlasím, pořád se vymýšlí nějaké nové nařízení ,na kterém si někdo zase nahrabe . A prej EU je volba pro nás . Za chvilku budem lítat všichni elektro .
Modelarmodelar píše:
Souhlasím, pořád se vymýšlí nějaké nové nařízení ,na kterém si někdo zase nahrabe . A prej EU je volba pro nás . Za chvilku budem lítat všichni elektro .
Mosquito píše:Ahoj kluci.Docházej mi zásoby paliva a to jak ricinového pro prcky tak syntetického s nitrem pro větší motory(Tornado flight 5% nitromethanu).Vzhledem k situaci v obchodech si asi palivo namíchám sám.Takže otázky znějí:
1).Kde nakupujete co nejlevněji metyl?
2).Jaký olej používáte do paliva se syntetikou a kde ho nakupujete(Tornado p2000, Aero synth apod.)
3).Popř. se klidně svěřte s osvědčenou recepturou na palivo se syntetikou![]()
Nitromethan a trochu ricinu ještě mám.Ty ceny v obchodech jsou pro mně likvidační tak moooc děkuju za pomoc.Robert
Potkan píše:Zdravím,
chtěl bych se zeptat, zda-li je ještě vůbec možné někde v ČR sehnat klasické 80/20 ricinové palivo? Koukal jsem všude množně po internetu a nemůžu už vůbec nic najít :/ Ještě před pár měsíci se mi podařilo nakoupit, ale teď... Na syntetiku se přejít bojím. Je vůbec ještě nějaká naděje? Jak je to s případným mícháním? Díky za odpověď