Tak jsem to zkusil celé znovu rozebrat a dát do kupy..Ale ani po pečlivém naštelování vůlí se mi nepodařilo létací dobu zvednout..
Tak se asi budu muset smířit s tím,že 8 minut bude má max doba letu.. Jinak zkoušel jste někdo se stopkama změřit jak dlouho vám vydží váše CX2 ve vzduchu?A jak končíte? Taky lítáte minutu u země než se vybije baterka úplně,nebo to máte jinak?
Ja zacinam mit dojem, ze te baterce davas pekne na prdel a za chvilku se budes pri zemi plouzit uz po par minutach. Chtelo by to si precist neco o Li-pol bateriich a neletat az do uplneho vybiti akumulatoru.
Pepe Cunito píše:Ja zacinam mit dojem, ze te baterce davas pekne na prdel a za chvilku se budes pri zemi plouzit uz po par minutach. Chtelo by to si precist neco o Li-pol bateriich a neletat az do uplneho vybiti akumulatoru.
přesně jakmile nejde nahoru a plácá se u zemně, položím na zem, jdu si pro ní a nabít
Pepe Cunito píše:Ja zacinam mit dojem, ze te baterce davas pekne na prdel a za chvilku se budes pri zemi plouzit uz po par minutach. Chtelo by to si precist neco o Li-pol bateriich a neletat az do uplneho vybiti akumulatoru.
přesně jakmile nejde nahoru a plácá se u zemně, položím na zem, jdu si pro ní a nabít
To je pozdě. S LiPolkou se musí sedat ještě před tím, než viditelně začne slábnout. Jinak je po ní za pár desítek cyklů.
To je pozdě. S LiPolkou se musí sedat ještě před tím, než viditelně začne slábnout. Jinak je po ní za pár desítek cyklů.
jo to zní dobře, ale narovinu jak to mám poznat Já znám technologii lipol, myslím že vím dobře co jí dělá dobře, ale jak poznat dřív že to jde do kopru
Já mám v přijímači nějaký "voltmetr", protože když napětí baterky klesne pod určitou mez, zelený LEDkový majál začne blikat červeně a to je signál rychle raději přistát... Když jsem potom změřil napětí na Lipolkách, každý článek měl 3,7 V na prázdno.
Pucmeloud píše:Já mám v přijímači nějaký "voltmetr", protože když napětí baterky klesne pod určitou mez, zelený LEDkový majál začne blikat červeně a to je signál rychle raději přistát... Když jsem potom změřil napětí na Lipolkách, každý článek měl 3,7 V na prázdno.
Když už napětí klesne, je to pozdě. Sedat se musí chvilku před tím, že k tomu poklesu opravdu doje. To je jako by tě někdo ze špásu škrtil a povolil až podle toho, že jsi zmodral.
No já myslím, že to mají navržené celkem dobře, protože na "tahu" motorů to není znát: pořád to lítá a udrží se ve visu, ale prostě napětí na baterce už vlivem odběru motorů klesne natolik, že je dobré s tím sednout, než to přestane táhnout doopravdy. Takže to je dobře,ne?
Pucmeloud píše:No já myslím, že to mají navržené celkem dobře, protože na "tahu" motorů to není znát: pořád to lítá a udrží se ve visu, ale prostě napětí na baterce už vlivem odběru motorů klesne natolik, že je dobré s tím sednout, než to přestane táhnout doopravdy. Takže to je dobře,ne?
Ani moc ne. Když už se napětí při vybíjení dostane do oblasti vybíjecí charakteristiky kde dochází k poklesu, je pozdě. Sedat se musí ještě před tím, než začne znatelně klesat. Tzn. při vybití cca. 75% dostupné kapacity.
Prakticky vzato, jakmile nechce moc nahoru nebo je viditelne poznat, ze je vzestup o dost pomalejsi, sednout a smitec.
Jen doplnim ohledne tech motoru - sve jsem uz vymenil a opravdu je jeden kaput, ne uplne, ale vykon ma nekde za dverma a ne a ne prijit...
Takze vsem doporucuju co se techhle 180tek tyce, dejte jeden let, pak vychladnout a dalsi let apod... Samozrejme na tohle bohate staci dve baterky. Doposud jsem ale lital na dve baterky po sobe, coz motorum moc nesvedcilo. I kdyz byly chlazene pridavnymi pasivy.
Ono plechovky jsou docela blééé. Jakmile je začneš zatěžovat, jdou velmi rychle do kytek. Životnost SPEED 300 zatíženého na odběr kolem 5A je necelé čtyři hodiny. Odejdou uhlíky, komutátor a pokud to nezjistíš před úplným úmrtím, tak v okamžiku finálního přepálení kartáčku záleží jen na štěstí. Pokud se přehodí tak, že dojde ke zkratu, máš i po reglu.
O životnosti ChinaShit v takovýchto vrtulnících si vůbec nedělám iluze...
zdzd píše:O životnosti ChinaShit v takovýchto vrtulnících si vůbec nedělám iluze...
...a proto existuji i jine, tuningove, kde to neni uz jenom obyc plech. Magnet je silnejsi, uhliky se daji vymenovat... Cena neni ani tak moc vysoka, za 1 takovejhle asi 16 dolaru. Mne se to zatim ale nevyplati, casem to stejne prodam a pujdu do lepsiho