HK 500 GT

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#451 Příspěvek od gamer007 »

Tak bych řekl že to není nic hroznýho :wink: S hřídelkou vrtulky jsem jěště problém neměl, řemínek se mi zdá bejt v pohodě (u 250tky je žumpáckej), hřídel jsem dal preventivně Align jen příčnou, no to soukolí je na cestě a další věci jsou už jen tuning. S tím zadním rotorem ještě nevim, mám původní plast, s vrtulkou se trochu peru jak jsem psal, ale mechanika mi příjde v pořádku. Možná zkusim jen vyměnit tu hřídelku. Zase mám s tím cca 30 baterek, tak je na posouzení jěště brzo...

Zajímal by mě ale ten rozdíl s ESPčkem v ruce :roll: Můžu srovnávat jen se 450tkou...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
eco

#452 Příspěvek od eco »

Já mám asi 20 startů s 500GT, řemínek drží, ozub. kola taky původní. všechny osy původní...nevím co s tím děláte...jedinou vůli pozoruji u kuličky v desce cykliky. Lítám s tím normálně, žádná divočina.
Motor černý 1600, regl Turnigy Plush80A, vysílač HK T6.
PetrPPP

#453 Příspěvek od PetrPPP »

To eco: No ještě chvíli počkej :) já byl taky ze začátku v poho, ale po pár letech mi z ničeho nic vyskákali dva šrouby z kovového zadního rotoru a musel jsem to celý měnit, protože závit zůstal na šroubu :)
Spectrum DX8, Goblin 700 HC3SX
eco

#454 Příspěvek od eco »

PetrPPP- jasně, taky si myslím že to není tak kvalitní jako Align, ale věřím že na normální lítání to stačí.
Zadní domek mám v plastu, tak snad to vydrží...
závit se mi strhl v zadním domku ale na 450MT, no zatím jsem to vyřešil delším šroubem a kontramaticí.
Podle mne je HK dobré pro toho kdo si to chce zkusit a nechce do toho vrážet velké prachy a dále pro toho kdo chce taky trochu modelařit ve smyslu různých úprav, kdy ví co tomu chybí.
Jinak mám taky origo Rex450 a to taky není žádný zázrak...
PetrPPP

#455 Příspěvek od PetrPPP »

Ten zadní plastový domek lítáš tak jak je nebo jsi vyřešil problém s tím, že se to potká a zasekne při maximální výchylce? Je tam mechanický problém, který při špatném nastavení dorazu serva způsobí totální destrukci heli :) Víš o tom?
1ondra9

#456 Příspěvek od 1ondra9 »

PetrPPP píše:Ten zadní plastový domek lítáš tak jak je nebo jsi vyřešil problém s tím, že se to potká a zasekne při maximální výchylce? Je tam mechanický problém, který při špatném nastavení dorazu serva způsobí totální destrukci heli :) Víš o tom?

eco -->
..........a dále pro toho kdo chce taky trochu modelařit ve smyslu různých úprav, kdy ví co tomu chybí.

Ale on chce modelařit - nech ho ;-)
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
PetrPPP

#457 Příspěvek od PetrPPP »

Pokud o tom neví, tak bude modelařit pár hodin, až se mu to ve vzduchu rozstřelí :)

Na páteční létání jsem měl půjčenou FullHD pidi kameru Contour. Přimontoval jsem ji pod spodek heli, byla to náhodná a rychlá akce, takže to není úplně ideální, nicméně palubní video je na světě. Lokalita: Praha Chodov

http://www.youtube.com/watch?v=J3WwIV0S9gw
1ondra9

#458 Příspěvek od 1ondra9 »

PetrPPP píše:Pokud o tom neví, tak bude modelařit pár hodin, až se mu to ve vzduchu rozstřelí :)

Na páteční létání jsem měl půjčenou FullHD pidi kameru Contour. Přimontoval jsem ji pod spodek heli, byla to náhodná a rychlá akce, takže to není úplně ideální, nicméně palubní video je na světě. Lokalita: Praha Chodov

http://www.youtube.com/watch?v=J3WwIV0S9gw

Videjko parádní (i v celku koukatelná kvalita) a musim pochválit i název videa ,,made in Czech Republic" - člověku se hned na to líp kouká když ví že to pochází z našich luhů a hájů :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

paráda ;-)

AURORA 9
PetrPPP

#459 Příspěvek od PetrPPP »

Kvalita se ještě vylepší, youtube to pořád zpracovává a mám vyzkoušeno, že se to dramaticky zlepší. Mám to ve FullHD, takže kvalita je super :)
eco

#460 Příspěvek od eco »

O tom problému vím, vyřešil jsem to nastavením dorazů na Futabě 401 :)
PetrPPP

#461 Příspěvek od PetrPPP »

Tak si na to dej pozor, protože pokud se ti s těmi dorazy cokoliv stane, vyresetuje gyro, posune lehoulince servo na trubce nebo si hrábneš do trimů, tak si zaděláváš na pěknej víkend v dílně :)
eco

#462 Příspěvek od eco »

PetrPPP píše: tak si zaděláváš na pěknej víkend v dílně :)

když já se v tom tak rád hrabu...né teď vážně.Vím že by to chtělo dát tam alespoň podložku jako mechanický doraz ale nějak nejsem schopen se k tomu dostat...veškerý volný čas zabírá levotočivý 4list do makety.
A tam teprve bylo potřeba vyřešit spoustu nových dílů a různých udělátek aby to fungovalo jak má a ještě ke všemu se to vešlo do kabátku.
Luboš123

#463 Příspěvek od Luboš123 »

... tak jsem to prošel, nikde nic nedrhne, spíš mám pocit, že je tam vůlí až až a stejně to vaří baterky. :? Nakonec jsem ještě upravil křivky, aby to moc netahalo za listy a nic. :cry: Tak ještě zkusím vyměnit regl a pak to hodím ze skály. :D :D

Ad srovnání - mám ještě Rexe 500 a mezi HK a tím je velký rozdíl, už jen okometricky je to někde jinde, polétání je s tím také úplně jinačí, ale je to jako když porovnám Bavoráka s Fabií, je také o hodně lepší, jen těch Fabek bych měl za jedno Báwo docela dost, takže takové srovnávání je malinko mimo. :?
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#464 Příspěvek od gamer007 »

Takže to soukolí Align jsem namontoval a je to fakt nebe a dudy. Když těd točim rotorem, tak je ticho a jde to krásně zlehka. Vůle mezi kolečkem náhonu a kolem autorotace se zmenšila, a to o dost, nejspíš bylo fakt špatně to HK vylisovaný. Nic nehází, takže to dnes prověřim.

Jen mě nasraly Align, koupil jsem CF pádla a oni maj v čudu závity na červíky, na každým pádle jeden závit, musel jsem tam narvat hafo lepidla, ale stejně mě to trochu straší. HK má zavity v pádlech naprosto v pořádku. Takže at se jde Align vycpat...

Jinak ten rozdíl v řízení ESP a HK, bude určitě taky váhou. ESP má vše v karbonu, takže je o něco lehčí. Jasně a pak je to kvalitou a pevností materiálů...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
1ondra9

#465 Příspěvek od 1ondra9 »

gamer007 píše:.............. ESP má vše v karbonu, takže je o něco lehčí. Jasně a pak je to kvalitou a pevností materiálů..........

Ono nenech se vysmát - já po ráně ,,upgradoval" ;-) z verze CF na GF a on to tak zásadní rozdíl oradu není - někdo to má jelikož se mu zdá vrtulník ,,vyspělejší" neboli ,,full HD".......... ale v podstatě na funkci rostlináře bez ze změny ........ ale je to samozřejmě jen můj názor na věc

jediný důvod proč bych znovu já osadil CF bočnice je asi ten že jsou líbívější ........

PS: karbon stíní ........... ;-)

AURORA 9
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“