Heli a vaše nehody

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zamčeno
Zpráva
Autor
OPR
Kontaktovat uživatele:

#451 Příspěvek od OPR »

Tak jsem to včera malinko .......... :D

visim si tkhle proti sobě čumákem a pohodička .... najednou fouknul větřík a helina se po něm tak drobet zklouzla....... nic nevadí srovnám to ocasem aby to bylo pořád čumákem proti mne a visíme dál ..... ejhle ono šáhnu na směrovku a ono nic ...... tak jsem jen zkusil nahnutej vrtulník srovnat cyklikou ..... ten se tak jakoby divně zhoupnul ..... nebo zakolíbal nebo zavlněl ----- já nevim jak to mám popsat-------- a bylo pozdě .... odstavení pohonu bylo včas takže škoody nic moc ale je to klasika :lol:

Listy, př. hřídel, hl hřídel, ložiska hl vřídele, drát padel, ohoblovanej řemínek cca 7-10mm, a lupení vrtulky...... :D
Elektronika je v pořádku .... eštš večer doma jsem rozlousknul všechny serva ty sou v pohodě komplet elktronka přežila

Kurva :evil: a to bude o víkendu hezky :? :roll:
error414
Kontaktovat uživatele:

#452 Příspěvek od error414 »

OPR píše:Tak jsem to včera malinko .......... :D

visim si tkhle proti sobě čumákem a pohodička .... najednou fouknul větřík a helina se po něm tak drobet zklouzla....... nic nevadí srovnám to ocasem aby to bylo pořád čumákem proti mne a visíme dál ..... ejhle ono šáhnu na směrovku a ono nic ...... tak jsem jen zkusil nahnutej vrtulník srovnat cyklikou ..... ten se tak jakoby divně zhoupnul ..... nebo zakolíbal nebo zavlněl ----- já nevim jak to mám popsat-------- a bylo pozdě .... odstavení pohonu bylo včas takže škoody nic moc ale je to klasika :lol:

Listy, př. hřídel, hl hřídel, ložiska hl vřídele, drát padel, ohoblovanej řemínek cca 7-10mm, a lupení vrtulky...... :D
Elektronika je v pořádku .... eštš večer doma jsem rozlousknul všechny serva ty sou v pohodě komplet elktronka přežila

Kurva :evil: a to bude o víkendu hezky :? :roll:

co to bylo za mixer?
Logo 600 + spirit
Kenny McCormick

#453 Příspěvek od Kenny McCormick »

T500 CF :wink:

...bude kardan... :D Ci?
Najvecsia skoda su zrejme tie listy...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
OPR
Kontaktovat uživatele:

#454 Příspěvek od OPR »

jj je to 500 CF

ale bohužel mám pro kennyho nepříjemnou zprávu :D
ještě jeden řemínek v zásobě se u mne najde ........ pak teprve šáhnu po "kardanu" :D

abych mněl od jistej lidí klid a byl konečně "in" :D :D :wink:
(myšleno v dobréééém Kenny :) )
OPR
Kontaktovat uživatele:

#455 Příspěvek od OPR »

Tak ono listy sou sice největší položka ale díky tomu že lítám tyhle
http://www.mscomposit.cz/gfc-rotorove-l ... -42-cm-6-3
tak to zas tak moc bolet nebude :wink:

A to jsem chtěl po delší době nasdit zkušebně Radixy . eště že zůstaly doma na stole :oops: :D :D
Georg9

#456 Příspěvek od Georg9 »

Přidávám do mlýnice... Dal sem dneska na trexe 450 pádla z titana, odvisel sem u baráku pul baterky, vsechno ok je to aj stabilni docela, ale hlavne zivý.. Tak sem dobil baterky doma a vyrazil za barák to prubnout.. Vzlítnu si, paráda šupnu to na záda a zničeho nic pokles otáček, no nejsem debil a nepřepl si režim? :-D

škody zatím viditelné:

Listy carbony align325D na sračku
přížná a hlavní ohlé - dost ta hlavní takhle sem to jeste nemel
drát pádel mírne ohlej
nevím jak to ale povolená trubka ocasu s kardanem, kardan zatím nejsou viditelné škody na převodech :-D
no a to je zatím tak vse, snad serva apod sou ok
zdar :-D, jdu to kuchat zase
DaveLister

#457 Příspěvek od DaveLister »

Takze, dneska bylo pekne tak jsem vyrazil na dvorek otestovat novy nastaveni ocasu.. Pri poslednim letu to delalo problemy - kdyz sem pridal plyn ocas se zacal pomalu tocit a prestal az po ubrani. Po postelovani uz fungoval paradne, ani pri pridani na plnej kotel se skoro nehne. Pilot ale uz tak dobre negungoval :D. Delsi dobu jsem nelital, ani na simulatoru, takze jsem si spis ozivoval ruzny polohy pri viseni. Kdyz jsem se do toho zacinal dostavat tak sem vrtas rychle pretocil levym bokem k sobe, coz je poloha v ktery si vubec nejsem jistej(pravej bok mi nedela zadny problemy, coz je zajimavy). Dal jsem do toho ale moc sebevedomi a pretocil to rychle, neozivil jsem si co ktera packa dela. Po pretoceni zacal vrtulnik utikat bokem smerem ke me, nez jsem si vzpomel co ktera packa dela heli se uz srotovala mezi vratama a plotem..

Uz toho padani mam celkem plny zuby, v posledni dobe mam neprijemnou statistiku.. co 2 lety po 4 baterekach to minimalne jeden pad. Nejvic me na tom stve to ze jsem tedka heli rozflakal jenom pri visteni, kdyby to aspon bylo pri lopingu nebo pri necem slozitejsim tak me to nevadi, ale pri viseni.. to je proste zbytecny :)
avalanche8

#458 Příspěvek od avalanche8 »

Ahoj ,kliid kdo nelita nepada :D Nezapomen padame vsichni holt ta gravitace je mrska,nenech se odradit heli za to stoji!!! :lol:
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
DaveLister

#459 Příspěvek od DaveLister »

Tak s nejakejma tema padama se pocitat musi, proto tu mam bednu plnou nahradnich dilu, jenom me stve kdyz je toho moc. Nejvic potesi, kdyz stravim odpoledne opravovanim a stelovanim, potom jdu litat a znova to rozflakam a muzu stelovat znova :D
Jinak odradit se nenechavam, momentalne mam totiz na ceste trexe 250 :D
Kenny McCormick

#460 Příspěvek od Kenny McCormick »

DaveLister píše:Nejvic me na tom stve to ze jsem tedka heli rozflakal jenom pri visteni, kdyby to aspon bylo pri lopingu nebo pri necem slozitejsim tak me to nevadi, ale pri viseni.. to je proste zbytecny :)
Musis sa na to pozriet z ineho uhla:
kebyze to bolo pri loopingu, je vysokopravdepodobne, ze pojdu aj serva /predpokladam ze prezili/.
Stale treba mat ten optimisticky pohlad ma vec :lol: , inak sa priblizujes k infarktu... 8O
DaveLister

#461 Příspěvek od DaveLister »

Jak jsme psal, zapasoval sem to mezi velky zelezny vrata, plot a betonovou zem, takze to zadna vyhra nebyla:)
Jedno servo prislo o zuby, ale nastesti to vzadu na cyklice, takze vymena bude snadna - nebudu muset kuchat celou heli. Navic jde jenom o HXT900, takze to neni zadna tragedie, ale uz mam posledni prevody a to jsem jich mel celkem minimalne 15 :D
Dalsi skody sou docela velky - karbonovy listy,ohla zadni trubka, zlomenej horizontalni stabilizator, ohoblovany zadni uhlikovy listy(zlaty plastaky, ty vydrzi vsechno:D), ohoblovanej hlavni ozub, nejspis ohla hlavni hridel(pricna kupodivu vypada OK), tahlo na hl. rotoru, a hlavne nekam odlitl knoflik zezhora z drzaku rotoru :)

Co me ale stve je ze mam jenom cernou ocasni trubku a s ni ten zelenej vrtulnik vypada jak cikanska maringotka :)
Kazdopadne jsem na podobny radosti celkem vybavenej:)
Kdybych si ale spocital kolik je ve vsech tech nahradnich dilech penez tak me asi klepne :)
Obrázek
DaveLister

#462 Příspěvek od DaveLister »

Jinak taky se pochlibte svoji zasobou nahradnih dilu, mohlo by bejt celkem zajimavy to srovnat :D
Kenny McCormick

#463 Příspěvek od Kenny McCormick »

ozubenych kolies mas viac. :lol:
Zbytok mam viac ja :lol:
Serva, gyro, motor, komplet rotor, trubky, osky, podvozok, vstky loziska naviac, ale zasa - mam to na dva vrtasy, tak preto
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Georg9

#464 Příspěvek od Georg9 »

Ja mam celkem prd, budu muset nakoupit.. Nakonec byla zohla aj ocasni trubka, trošku v jednom miste jak by trosku zadrhaval predni prevod kardanu tak sem dal preventivne novej, okem sem ale zadnou skodu na nem nevidel, ale proc tam nedat novej kdyz sem mel. Heli uz je slozena, uz jen nastavit neutral vrtulky, overit uhly listu a tradá rozbíjet.. :)

Jinak na to ze to byla rána na hlavní rotor a docela to byla šupa, tak to vypadá dobře.. Hlavní hřídel má 5 stupnu ta po pádu :-D..
psena
Kontaktovat uživatele:

#465 Příspěvek od psena »

DaveLister píše:Jinak taky se pochlibte svoji zasobou nahradnih dilu, mohlo by bejt celkem zajimavy to srovnat :D

Me se to nechce vyskladavat, nemam tu na to na zemi dost prostoru abych to vsechno vyfotil :)
Zamčeno

Zpět na „Heli - jiné“