Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
blanch

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#451 Příspěvek od blanch »

prochel píše:ty Hyperionky G3 CX - 1S 250mAh for mCPx Heli mají stejnej konektor jak originální baterky tak nic řešit nemusíš můžeš lítat jak orig tak hyperionky

A jaká je tam doba letu?aky 4 minuty nebo jak tady někdo psal až 6 minut?Pokud je tam doba letu okolo těch 6 minut tak si je ještě dneska minimálně 4 objednám
Alca L-159, L-39 Albatros, Alpha 450, Sbach 342, Blade MCPX ver.2
DX7S
prochel
Kontaktovat uživatele:

#452 Příspěvek od prochel »

blanch píše:
prochel píše:ty Hyperionky G3 CX - 1S 250mAh for mCPx Heli mají stejnej konektor jak originální baterky tak nic řešit nemusíš můžeš lítat jak orig tak hyperionky

A jaká je tam doba letu?aky 4 minuty nebo jak tady někdo psal až 6 minut?Pokud je tam doba letu okolo těch 6 minut tak si je ještě dneska minimálně 4 objednám
to bys tam musel dát ty KBD listy ty jsou o kousek kradší a s nima je pak doba delší já lítám cca 5min
blanch

#453 Příspěvek od blanch »

To jsou ty KBD extreme ne?No já zatím na to obouchání nechám ty listy co tam jsou a nebo tam dám ty listy s těmi výstupky.Těch KBDček by byla škoda je zničit.Ale ty hyperionky objednám ještě teď.Díky za info škoda jen,že už nebydlím V Jirkově to bych si k tobě pro ně rovnou dojel protože jsem jezdil do Horního Jiřetína a do Býliny...Je to škoda.No jdu objednávat
Alca L-159, L-39 Albatros, Alpha 450, Sbach 342, Blade MCPX ver.2
DX7S
Colin1000
Kontaktovat uživatele:

#454 Příspěvek od Colin1000 »

Ahojte,
Tak jsem vyzkoušel nastavení pro „kachní mod“ a musím říci, že to není špatný. mCPx/v2 mám víc jak měsíc a celkem si to s ním užívám. Zatím jsem měl nastavení pro DX7 jen dle návodu a doma to chvílemi byla spíše hra na honěnou. Co se mi ale stále honí hlavou je, použití mixů. Vede mne k tomu zkušenost z mSR, které jsem kdysi měl a tuším, že ve fóru o něm někdo použil mix. Rud-ele, Rud-ail. Tento mix pak celkem dobře pomohl při piruetě. Nedávno jsem však četl, že u vrtulníků se obvykle mix nepoužívá a vhodné je to prostě uřídit.
A proč o mixech přemýšlím? Když vrtulník zvednu, není žádný velký problém ho na místě udržet v nastavení IDL1 pro DX7 natož v kachním modu, ale mám problém s piruetou. Prvně mi přijde, že motorek je slabší a piruetka celkem pomalá a to mám vrtulku Kbdd. Nastavení DX7 rud=100% žádná expa. Když točím piruetu po směru hod. ruč. tak se vrtulka jakoby lehce nadzvedne a po otočení o 45st. mi už vrtulník lehce odlétá vpřed. Horší je to s otočkou do směru proti chodu hod. ruč. To se po otočce o 45st. vrtulník lehce nakloní na pravou stranu a začíná se překlápět po ocasu, zde musím hodně kontrovat, jinak piruetu nedám.
Zkoušel jsem pohyb kniplu Rud. na zemi a serva se ani nehnou. Myslím, že to co popisuji je způsobeno velikostí samotného stroje, který je při visu mírně nakloněný vpravo a pokud tedy mám vrtulku kolmou na hřídel rotoru je vlastně při visu mírně stočená k zemi. Pak při piruetě se při pohybu ocasu vlevo vrtulník předkloní a při pohybu ocasu vpravo se vrtulník zakloní.
Máte někdo podobnou zkušenost, případný lék na toto chování. (pootočení motorku vrtulky?)
Děkuji za odpovědi.
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3
baui

#455 Příspěvek od baui »

Ahoj, zkracena odpoved - nauc se to ridit.

Trochu to rozvedu, pokud mas zajem to cist :D
Tyto mixy u mcpx nejsou ani potreba, ani zadouci. Mixy pouzivane na mSR byly nutne, protoze stabilizacni jednotka mela tendenci pri piruete vrtulnik uplne vyvest z rovnovahy kompenzaci jakoby za roh. Mix kontroval toto chovani a prakticky odstranil pusobeni elektronicke stabilizace pro umozneni bezneho rucniho rizeni.

Rychlost piruety mcpx neovlivnis jinak, nez pouzitim zadniho motoru s vetsi vrtulkou a vetsim kV. Motor se muze tocit jen urcite maximum otacek a vrtule ma jen urcity maximalni staticky tah => omezena dopredna rychlost.
Co se tyka stability piruety, je to prirozene manevr, ktery vyvede vrtulnik z rovnovahy pusobenim mnoha momentu v samotnem rotoru zkombinovanem s nerovnomernym rozlozenim hmotnosti jak podelne, tak na vysku. Pridej do toho stranove pusobeni vrtulky a mas dokonaly zmatek, ktery je treba ridit celych 360 stupnu dokola. Neni to tezke, ale chce to hodiny a hodiny treninku ;)
Tom
buki

#456 Příspěvek od buki »

Colin 1000 - nastav rud na 150% a pirueta bude o moc rychlejší.
Colin1000
Kontaktovat uživatele:

#457 Příspěvek od Colin1000 »

buki: lepší, mnohem lepší. To už se mi líbí. Nevím proč jsem si v ATV nastavil RUDD jen na 115% a domníval se, že max. je 120%. Asi už trochu zapomínám :roll: .

baui: tak s tím mohu jen souhlasit. Už se o to nějakou dobu snažím, ale tak trochu si říkám, že v době všech těch moderních elektronických udělátek by nebylo na škodu si zkusit ten začátek prostě zjednodušit. Proto jsem ten mix stejně zkusil.
Jen pro info:
MIX1 RUDD -> ELEV L+21%,R+17%,
MIX2 RUDD -> AILE L+16%, R+10%.

Stále je třeba zásah do řízení ale není to takový kvedlání, už je to příjemné jako jsem měl u 450. Bez obtíží piruetka na obě strany v pokoji pod lustrem, prům. 50cm.

V tomto nastavení : orig. listy bez výstupků, KDBB vrtulka, lipo Nanotech 300mA, elektronika orig. V2.

PIT = ATV 65%, RUDD = ATV 150% L+R
TH N = nelítám, TH 1 = 90 85 83 85 90, TH 2 = 95%
ST 1 - DR/EXP = AILE i ELEV exp + 30%, D/R 80%, RUDD exp LIN, D/R 100%
ST 2 - DR/EXP vše 100%

Kdyby chtěl někdo vyzkoušet. :wink:
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3
Jarmil

#458 Příspěvek od Jarmil »

Tak jsem to byl konečně provětrat po 5ti týdnech. Helimax, plyn 85proc., setový ocas, dvě baterky 250mAh paralelně a lítalo to parádně 7 min. do vypnutí vrťasu. Chtěl jsem pokračovat, ale pro změnu začlo pršet :evil: . Jinak mi to v určitých fázích letu docela nepříjemně zavibruje, většinou v obratech. Asi zkusím trochu doosit motor, zdá se mi dost volný, tak možná občas proklouzne. Chtěl jsem hlavně vyzkoušet, jak to půjde se dvěma baterkama. Letu zdar.

Edit: jsem konečně spokojen
nunasjiri

#459 Příspěvek od nunasjiri »

Zdarec, dnes jsem byl poprvé letos prolítnout Mcpx venku a při třetí baterce mi začal v pravidelných intervalech vypadávat zadní motor.Po návratu do tepla opět normálně funguje.....
Nyní: DJI Spark
Dříve: Blade McpX - Phoenix v.3, Dx6i - Toro 600, Toro 900, Blade mQX
seltino

#460 Příspěvek od seltino »

zřejmě už bude na cestě do věčných lovišť :)
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#461 Příspěvek od Dejfak »

Tak se mi povedlo přelomit ocas na MCPx2
Tak jsem udělal z 2mm uhlíku, udělal jsem ho o 1cm delší
Nyní mi ocas lehce kmitá, dělal někdo na dvojce delší ocas?
Jestli je to tím....
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
seltino

#462 Příspěvek od seltino »

a když tu tyčku zase skrátíš na původní velikost dělá to taky?
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#463 Příspěvek od Dejfak »

No k tomu jsem se nedopracoval.
Musel bych udělat novou a to už se mi večer nechtělo.
Tak píšu jestli nemáte zkušenost. Večer udělám původni a uvidim.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Dzarin

#464 Příspěvek od Dzarin »

Čaute nevíte čím může být, že zhruba po 4. minutě lítání z 5-6min začnou blbnout serva - vrtulník začne utíkat stále dopředu, po srovnání záhy znovu, myslel jsem, že to muže být už jetýma baterkama, ale i s novou to dělá, máte s tím někdo zkušenost?:)

díky
Jarin
E-Hawk 1500, Xtreme od Azera, Blade MCPX BL, T-Rex 450 Pro DFC 3Gx + Dx6i mode 1
prochel
Kontaktovat uživatele:

#465 Příspěvek od prochel »

Dzarin píše:Čaute nevíte čím může být, že zhruba po 4. minutě lítání z 5-6min začnou blbnout serva - vrtulník začne utíkat stále dopředu, po srovnání záhy znovu, myslel jsem, že to muže být už jetýma baterkama, ale i s novou to dělá, máte s tím někdo zkušenost?:)

díky
Jarin

to už máš asi vybito ne, na setovou baterku se lítá max 4min , 5 min s kbd listy , tak lítej 3:55 a máš po starostech :D
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“