Blade mCPX II - tuning, upgrady
Re: Blade mCPX II - tuning, upgrady
Ahoj podle mě to může způsobovat více faktorů, 1 skus snížit tah vysavače, 2. zvětšit rámeček s durofolem, na velikost tohohle kopyta to bude chtí asi větší rozměr rámečku aby bylo více durofolu, protože ten se pak nebude muset tolik natahovat a tím pádem bude silnější. 3. méně nahřát durofol, pokud jej nahřeješ méně bude ti klást sice odpor při natahování na kopyto, ale bude silnější, 4. skusit silnější durofol, dá se myslím sehnat i 0,6 mm.
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Je rozdíl jestli se použije klasický ohřev vrch + spodek nebo horkovzduch?
Je potřeba na kopyto něco nanést, aby durofol při natahování dobře klouzal?
Je potřeba na kopyto něco nanést, aby durofol při natahování dobře klouzal?
Spectrum DX8 | Phoenix 5.0 | Blade mCP X | T-REX 500 ESP | Fokker E.III | FOX 2300
na kopyto není potřeba nanášet nic. Co se týče ohřevu,je to jedno, každá trouba je jiná a je potřeba teplotu a dobu nahřívání vychytat podle konkrétní trouby. Prostě párkrát to zkazíš, než na to přijdeš. Já duofol nahřívám na spodní i horní ohřev při 150 stupních. čas neměřím, jedu to podle oka, jakmile je durofol v rámečku prohnut směrem dolů o cca 1cm, jde z trouby ven a na kopyto
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
to:marunka kdybys chtel tak ti to ukazu v realu u mne doma,ja nahrivam na 200° po dobu 100 sekund
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
třeba to někomu pomůže
výroba kabinek z durofolu - návod
výroba kabinek z durofolu - návod
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Klobouk dolů. 
Perfektně spracovaný manuál na výrobu kabinky,jen by to chtělo někde připíchnout tak aby to časem nezaniklo mezi dalšími odkazy v této sekci.
Ps.jestli je nějaký zájemce pro vakuovačku,tak mám doma ještě jednu nevyužitou
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
- petrct
- Kontaktovat uživatele:
moc pěkné 
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
Tsisters píše:Perfektně spracovaný manuál na výrobu kabinky,jen by to chtělo někde připíchnout tak aby to časem nezaniklo mezi dalšími odkazy v této sekci.
v podpisu mám odkazy na ty blogy, tak nezanikne
Blade mSR, Blade mCPX 2, Mini Titan E325 SE, Radian
Phoenix v.4.0.m
Spectrum DX8
Phoenix v.4.0.m
Spectrum DX8
seltino píše:Ahoj podle mě to může způsobovat více faktorů, 1 skus snížit tah vysavače, 2. zvětšit rámeček s durofolem, na velikost tohohle kopyta to bude chtí asi větší rozměr rámečku aby bylo více durofolu, protože ten se pak nebude muset tolik natahovat a tím pádem bude silnější. 3. méně nahřát durofol, pokud jej nahřeješ méně bude ti klást sice odpor při natahování na kopyto, ale bude silnější, 4. skusit silnější durofol, dá se myslím sehnat i 0,6 mm.
Na ten rámeček jsem taky myslel, že je malý. Nyní jsem zatím snížil kopyto nad deskou na minimum co to jde, aby se nemusel tak vytahovat.Jinak vše co jsi říkal jsem přemýšlel taky. Ale hlavní problém je to nestejné natahování, že na jedný straně je to OK a na druhé tenonký jak papír. Štve mě jen to nestejný vytažení. Čím by to mohlo být? Kdyby se vytáhl všude stejně a byl třeba tenkej, tak to chce silnější, aby bylo z čeho brát to je jasný.Nyní žena přišla na to, že se to trhá a ztenčí vždy na protilehlé straně, proti díře vysavače. Ten rámeček mám přesně do celé trouby. Zvětšit ho by byl průšvih.Půjdu udělat další průbu a dám vědět. Dík
v tom případě bych skusil jěště 2 věci, nejprve bych skusil na té straně, kde dochází k protrhávání durofolu zalepit polovinu děr aby tam nebyl tak velký tah. Pokud ani to nepomůže tak posuň kopyto blíže k okraji na té straně, kde je durofol silnější. Je to hodně o laborování, taky jsem těch kabinek zlikvidoval mray, než jsem přišel co a jak..
jěště bych skusil dát na sebě 2 vrstvy duroflu, ale to je spíše experiment, nevím co to udělá, za pokus to ovšem stojí
jěště bych skusil dát na sebě 2 vrstvy duroflu, ale to je spíše experiment, nevím co to udělá, za pokus to ovšem stojí
Děkuji, dobrej nápad.
Tak další pokus.
Nahřál jsem na 150 a koukal až se prohne okolo toho cenťáku. Ubral jsem na výkonu luxu. Kopyto jsem posunul k té silnější stěně a na druhé straně co se to trhalo jsem zacpal dvě řady děr.
Výsledek - kabinka je všude stejně silná, nic se neprotrhlo, po celém obvodu sedí, vráska ani jedna. Akorát musím sehnat tlusčí Durofol, aby to bylo přeci jen na ten rozměr pevnější. Jinak jsem s výsledkem konečně spokojen. Děkuji moc za rady.
Nahřál jsem na 150 a koukal až se prohne okolo toho cenťáku. Ubral jsem na výkonu luxu. Kopyto jsem posunul k té silnější stěně a na druhé straně co se to trhalo jsem zacpal dvě řady děr.
Výsledek - kabinka je všude stejně silná, nic se neprotrhlo, po celém obvodu sedí, vráska ani jedna. Akorát musím sehnat tlusčí Durofol, aby to bylo přeci jen na ten rozměr pevnější. Jinak jsem s výsledkem konečně spokojen. Děkuji moc za rady.
super, jsem rád že se to povedlo