Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

Re: Hobbyking

#451 Příspěvek od RCStudio »

Ano vypada dobre a tak do tydne to chodi
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Drondys

#452 Příspěvek od Drondys »

juraj.jurej píše:Ešte som nikdy neobjednával EU HK skladu až teraz kvôli problémom s LiPo bat. Aký je formát registračného kódu pri objednávke z Holandska? (cez GLS) Ten môj vyzerá takto: 47150013025680. Je to v poriadku? A ako dlho trvá asi dodanie?

Je to OK. Zde je odkaz na sledování dle toho čísla přímo u GLS. Dodání trvá okolo týdne.
mior
Kontaktovat uživatele:

#453 Příspěvek od mior »

Drondys píše:Na Hobbykingu se stává, že po otevření sporu někdy příslušná objednávka buď zmizí nebo je nastavena do storno režimu v seznamu viditelném v osobním účtu na Hobbykingu po přihlášení. Zkontroluj si zda se to podobným způsobem projeví i v těchto případech.

No stalo sa!
U oboch zásielok zmizli tie prvé dve zelené fajky.... a v texte samotnej objednávky je Status Canceled.

No som fakt zvedavý!

P.S.
Dá sa nejako odsledovať, aké kroky koná PayPal?
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
Drondys

#454 Příspěvek od Drondys »

mior píše:...Dá sa nejako odsledovať, aké kroky koná PayPal?

Po otevření sporu by ti měly chodit od Paypalu emaily popisující jednotlivé kroky, které v daném sporu provádějí. Popisuje to Kuba78 ve třetím příspěvku v tématu Hlídejte si na PayPalu časový limit 45 dnů viz citace níže.

Kuba78 píše:...kdyz otevres dispute, paypal te informuje pomerne sofistikovane o kazdem kroku ktery udelaji jak v systemu tak mailem + jeste jake jsou next steps a zda je neco potreba od tebe. maji to celkem promakane. Nevim presny obsah emailu, ale zde je vypis historie:

Sep 12, 2012 - PayPal: Email sent to seller
Sep 12, 2012 - PayPal: Email sent to buyer
Sep 8, 2012 - PayPal: Email sent to buyer
Sep 8, 2012 - PayPal: Email sent to seller
Aug 31, 2012 - PayPal: Email sent to seller
Aug 31, 2012 - PayPal: Email sent to buyer
Aug 31, 2012 - Buyer: Dispute escalated to claim
Aug 31, 2012 - Buyer: Dispute filed
Aug 31, 2012 - Buyer: Dispute filed...
mior
Kontaktovat uživatele:

#455 Příspěvek od mior »

No zatiaľ tam nič také nevidím, zato v mojich objednávkach na HK u jednotlivých položiek je už napísané unreserved.
To ako keby ani nepočítali, že ten balík bude niekedy odoslaný, čo mi potvrdzuje domnienku, že je to bordel u nich.
Inak by kričali, že to je chyba pošty...
Drondys

#456 Příspěvek od Drondys »

mior píše:No zatiaľ tam nič také nevidím...

Ono může po otevření sporu pár dnů trvat než Paypal zahájí první kroky. Sleduj svoji email schránku na emailové adrese, kterou sis přiřadil k Paypal účtu. Není to žádná specifická emailová adresa Paypalu, ale běžná emailová adresa jako například mior@seznam.sk či jiná, kterou používáš a kterou jsi použil při vytváření svého Paypal účtu jako svoji kontaktní adresu pro Paypal. Na tuto běžnou emailovou adresu by ti měly začít chodit od Paypalu emaily popisující ty jednotlivé kroky činěné ohledně těch dvou otevřených sporů.

Kromě toho se může stát jak zmiňuje Kuba78 i to, že v některém z těch emailů po tobě bude Paypal požadovat doplnění nějakých informací.

V tomto případě bude zřejmě stačit jim sdělit podací čísla obou těch zásilek a doplnit k tomu informaci o tom, že tato podací čísla nejsou vůbec dostupná ani na Hongkong post ani nikde jinde, a to po celou dobu i když ti tato podací čísla Hobbyking sdělil už cca před měsícem což naznačuje, že ty balíky v reálu vůbec nebyly odeslány na poštu a můžeš k tomu přiložit i ten email s vyjádřením od Hongkong post, ve kterém ti psali, že ty zásilky dosud fyzicky nikde na poštu nebyly přivezeny.
krtek2k

#457 Příspěvek od krtek2k »

Tohle mi včera odepsali ze sunsky-online , když jsem jim psal že mám od nich HKPOST číslo "with no tracking status for more than one month" :

Kód: Vybrat vše

Dear Jan Starosta,
I am sorry about it!
I have handed in your information to shipping company, I will reply you as soon as I got the answer.
Any questions pls feel free to contact me, thank you!
Best wishes!
 Eva
 Shenzhen Sunsky Technology Limited

Takže jako mlžej , rychle to zkusej najít a přednostně dát na poštu , jinak jim otevřu dispute center :)
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Drondys

#458 Příspěvek od Drondys »

krtek2k píše:Tohle mi včera odepsali ze sunsky-online , když jsem jim psal že mám od nich HKPOST číslo "with no tracking status for more than one month" :
...
Takže jako mlžej , rychle to zkusej najít a přednostně dát na poštu , jinak jim otevřu dispute center :)

Možná jsi mohl zkusit i sám poslat dotaz přímo na Hongkong post ohledně těch konkrétních podacích čísel zda ti mohou potvrdit, že nemohou ležet nikde u nich v nějakém skladě aniž by byly zaneseny do sledovacího systému. Pokud ti potvrdí, že toto není možné pak je ještě možný následující scénář.

Někteří prodejci včetně sunsky-online, Hobbykingu a dalších možná nemají nasmlouváno vyzvedávání zásilek přímo s Hongkong post a odvoz na poštu ani nezabezpečují sami, ale používají k tomu různé jiné lokální spediční firmy zabezpečující pozemní odvoz zásilek ze skladu příslušného prodejce na příslušnou poštu a není vyloučeno ani to, že tito pozemní dopravci zabezpečují před předáním zásilek poště i jejich celní odbavení a vlivem nějakým zmatků nastalých při přetížení celních služeb pak některé zásilky mohou zůstat viset někde ve skladech těchto pozemních dopravců.

Zásilky tedy už nemusí být ani ve skladě prodejců, ale ještě vůbec nemusí být ani v žádném skladě Hongkong post, protože třeba visí někde ve skladě jiného lokálního pozemního dopravce, který zabezpečuje odvoz zásilek ze skladu příslušného prodejce a případně i celní odbavení zásilek ještě před jejich předáním poště.
mior
Kontaktovat uživatele:

#459 Příspěvek od mior »

Áno, aj toto je možné...
mior
Kontaktovat uživatele:

#460 Příspěvek od mior »

krtek2k píše:Takže jako mlžej , rychle to zkusej najít a přednostně dát na poštu , jinak jim otevřu dispute center :)

Jasné, že mlžia (bože, aký krásny výraz na bohapusté klamstvo :D ).
S každým kontaktom na LiveChate mi sľúbili, že to preveria a do 24-48 hodín mi osobne zamejlujú.
Dodnes nemám asni jeden mail!

Preto som si odložil komunikáciu s nimi, mám printscreeny z objednávok a aj mejl z HK Post.
Ale asi sú si vedomí toho bordelu u nich, lebo ako vravím - informoval som ich, že som otvoril dišputu na PayPale a už je u mojich objednávok status Canceled.
Keby to bolo inak, tak sa budú vyhovárať na poštu či niekoho iného.

Ja chápem, že majú frmol a majú aj problémy, ktoré - čiastočne - nezavinili (a čiastočne ano).
Ale tak nech ma nevodia za nos a napíšu rovno - "sme v kaši, vydržte, a ak sa to neobjaví do toho a toho dátumu, vrátime peniaze a pošleme lízatko ako bolestné".
A nie mi stále klamať a sľubiovať zajtra - zajtra...
Za tie prachy, čo som tam u nich už nechal (slušné osobné auto by za to bolo...) by som si to zaslúžil...
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#461 Příspěvek od sharkcom »

Jasně, jejich problémy nás nemusí zajímat, lidí tam mají dost, když nestíhaj maj je nabrat. Zaplatíš a chceš za to službu ! Mě tam 14 dní visela objednávka placená přez paypal jako nezaplacená, samo z účtu to bylo už dávno strhnutý. 3x jsem jim psal po dobrým,a nic, onlinechat maj vyplej. Včera jsem jim napsal že je naposled žádám o nápravu, nebo to budu řešit přez paypal. Světe div se, za 5 minut to bylo všechno ok... !!!
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
kesi
Kontaktovat uživatele:

#462 Příspěvek od kesi »

Z HK mi nepřišla baterka, po více než osmi dnech čekání mi přišla tato odpověď:
"Thank you for waiting for our response. We're sorry to hear that the PRODUCT ID: ZC.1500.3S.25 is missing from your order. To file a claim, you must do the following within 48 hours upon receiving the parcel...atd."

:lol:

Evidentně nemám nárok! :wink:
Drondys

#463 Příspěvek od Drondys »

kesi píše:Z HK mi nepřišla baterka, po více než osmi dnech čekání mi přišla tato odpověď:
"Thank you for waiting for our response. We're sorry to hear that the PRODUCT ID: ZC.1500.3S.25 is missing from your order. To file a claim, you must do the following within 48 hours upon receiving the parcel...atd."
:lol:

Evidentně nemám nárok! :wink:

Pokud jsi ještě neprošvihl termín 45 dnů od provedení platby za tu objednávku co ti přišla neúplná tak otevři spor na Paypalu a popiš Paypalu důvod sporu, tj. že jsi to po příchodu zásilky reklamoval na Hobbykingu, ale odpověděli ti výše zmíněné až po osmi dnech.
mior
Kontaktovat uživatele:

#464 Příspěvek od mior »

Tak mi na supporte odpísali, že mám byť trpezlivý a že jednajú s prepravcami a všetky balíky budú doručené včas... :D :D :D :D :D

Oni ani nevedia, že mi tie balíky už Cancelovali... ľavá ruka nevie, čo robí pravá.... :evil:
olisoft

#465 Příspěvek od olisoft »

Mne balicek vyshipovali, ale ma len nejake poradove cislo, nie tracking... Tak som zvedavy kadial to pojde a kedy dorazi.
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“