DJI - F305, F306, F308 Phantom 2

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI - F305 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-2D

#451 Příspěvek od gardenroute »

SAT-HOFMAN píše:to gardenroute: Ahoj Petře, ve tvoji tabulce by bylo vhodné označit buď pásmo, nebo přímo frekvenci a bude všem jasno (je fakt, že BOSCAM E pásmo není úplně u nás ready :lol: )
Echch...z pochopitelných důvodů to nechám s kanálem, je to polopatické pro laiky (odpovídá to nastavení kanálů na Boscam/Foxtech Tx), a nechci, aby si to někdo bral jako nějaké doporučení konkrétních frekvencí, se kterými může být nějaký lokální problém :D
Petr_K píše:Petře, tak to se omlouvám, já to předtím pochopil jinak ... jsem hroznej 8)
No problem :D Snad Ti to pomůže...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
salamander

#452 Příspěvek od salamander »

Skúšal som tie kanále, na TX sú štyri prepínače a je zapnutý štvrtý , inak obraz vypadne.
RX LCD diversity má 8 prepínačov a je zapnutý 7 a 8 kanál, inak neide žiadny obraz .
Bral som to s Telinku tak to tam museli nastaviť, lebo obraz mi ide od začiatku a nič som nemusel nastavovať
gardenroute

#453 Příspěvek od gardenroute »

salamander píše:...Skúšal som tie kanále, na TX sú štyri prepínače a je zapnutý štvrtý , inak obraz vypadne.
RX LCD diversity má 8 prepínačov a je zapnutý 7 a 8 kanál, inak neide žiadny obraz...
Anton, někde v příslušenství svého Ptaaka od Telinku budeš mít drobné manuálky, kde je popis těch DIP přepínačů (jak Tx, tak Rx), tzn. jejich jednotlivá nastavení odpovídají určitým kanálům, na každém zařízení to bude samozřejmě jinak.
texmur

#454 Příspěvek od texmur »

Anton, myslím že máme z Telinku ten samý TX353 tak jsem ti to naskenoval :D

jinak defaultně jsem to měl na 1. klanále a dnes jsem to zkusil dle gardenroutovy tabulky dát na 4 kanál - jak to máš ty?
Přílohy
TS353 FPV kanály.JPG
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
salamander

#455 Příspěvek od salamander »

Ja mám prepínanie kanálov pri 12V zásuvke, podľa obrázka je tvoja na opačnej strane.
1 2 3 je smerom hore ku ON a štvrtý smerom dole od KE, takže asi štvrtý kanál ako som už písal. Blbosť 8 kanál.
Nemám ku tomu žiaden papier-podklad, vysielač bol v krabičke a nič viac .

LCD Diversity má 8 prepínačov 1-6 sú nahor 7-8 nadol, ale keď pozerám na schému tak to nezodpovedá ničomu, jedine CH8 ale tam je to naopak 1-6 dole, 7-8 nahor .
Tak já neviem, ale obraz mi beží na 900m normálne, akurát ta ostrosť je slabšia .

Keď som si to lepšie porovnal, asi to beží na 8 kanál .
texmur

#456 Příspěvek od texmur »

LCD Diversity má 8 prepínačov 1-6 sú nahor 7-8 nadol, ale keď pozerám na schému tak to nezodpovedá ničomu, jedine CH8 ale tam je to naopak 1-6 dole, 7-8 nahor .
Tak já neviem, ale obraz mi beží na 900m normálne, akurát ta ostrosť je slabšia .

Takto opačně značené to mám také. To nastavení na LCD které popisuješ není 8.kanál, ale 1.kanál. Měl jsem to stejně a dnes jsem si i u Řešátka ověřoval že phantoma mi prodali s nastavením FPV na 1. kanále

jinak TX nemáš tento?http://www.banggood.com/FPV-5_8G-400mW-AV-Transmitter-Module-TS353-p-73439.html
Obrázek
Obrázek
salamander

#457 Příspěvek od salamander »

Ano tento...
gardenroute

#458 Příspěvek od gardenroute »

salamander píše:...Nemám ku tomu žiaden papier-podklad, vysielač bol v krabičke a nič viac ....
Anton, měl by jsi to u nich zareklamovat, k těm modulům jsou vždy dodávány malé manuálky, i kdyby si je měl prodejce vyrobit vlastními náklady ( :!: )...
salamander

#459 Příspěvek od salamander »

Toto ladenie kanálov mi dalo zabrať.
Totiž, všetky nastavenia páčok TX a RX idú naopak aby fungovali príslušné kanále .
Na schéme TX su znázornené prepínače na CH1 nahor ale v skutočnosti idú nadol, tak isto je to aj na RX.
Najprv som prepínal TX a RX podla schém až po 8 kanál a obraz neišiel, ani na 8k kde predtým obraz bol.
Prepol som to ako som mal pôvodne, obraz naskočil.
Neviem či som tu schému zle pochopil alebo to naopak znázorňujú , podľa mňa čierna farba znázorňuje zapnutú páčku .
Čiže, TX a RX páčky nadol a ide CH1, podľa schémy nahol a obraz neide .
salamander

#460 Příspěvek od salamander »

Peťo dávam to na 4 kanál podľa Tvojej tabuľky ...
texmur

#461 Příspěvek od texmur »

salamander píše:Toto ladenie kanálov mi dalo zabrať.
Totiž, všetky nastavenia páčok TX a RX idú naopak aby fungovali príslušné kanále .
Na schéme TX su znázornené prepínače na CH1 nahor ale v skutočnosti idú nadol, tak isto je to aj na RX.
Najprv som prepínal TX a RX podla schém až po 8 kanál a obraz neišiel, ani na 8k kde predtým obraz bol.
Prepol som to ako som mal pôvodne, obraz naskočil.
Neviem či som tu schému zle pochopil alebo to naopak znázorňujú , podľa mňa čierna farba znázorňuje zapnutú páčku .
Čiže, TX a RX páčky nadol a ide CH1, podľa schémy nahol a obraz neide .

máš pravdu mají to značené opačně na té nálepce zezadu na monitoru. Je prohozená bílá a černá barva. Podle toho co popisuješ jsi doteď létal na 1. kanále. Já také ale včera jsem přeladil na 4. kanál - ještě jsem ale netestoval za letu
gardenroute

#462 Příspěvek od gardenroute »

Můžete zkušebně přes několik zdí, jak který kanál proleze...nemusíte za letu
Bazil

#463 Příspěvek od Bazil »

dt píše:Nebo se ti nechce? :wink: Dá se to udělat i bez ní. Stačí věnovat cca 5 minut času na jedno rameno a vyvážit vrtule (každou jednotlivě) přímo na motorech. Jediná nevýhoda je, že metoda pokus-omyl není tak exaktní, na druhou stranu se tím dají částečně vyřešit i drobné nedokonalosti motoru, který třeba nebyl z výroby úplně přesně vyvážený.
Odstranit vlnění v obraze kamery se tímto způsobem dá docela spolehlivě.

Tak dorazila břitová vyvažovačka od Dubra, respektive minulý týden, ale včera jsem se k tomu poprvé dostal. Samozřejmě nastal problém jak upnout Phantom vrtule se závitem... Na tytrubce.com jsem viděl video kde na konci hřídele má zesílení na průměr díry ve vrtuli. Soustružník po ruce nebyl, tak jsem přes hřídel přetahoval a smršťoval jednu smršťovací bužírku za druhou (různých průměrů) až jsem se dostal na žádáný průměr. Zařezal jsem to skalpelem a hotovo.

Někdo tady psal, že břitová je nejlepší, nebo jedna z nejlepších, ale výsledek je takový, že se vrtule zpravidla zastaví napříč. (dělají to dvě ze čtyř) Vodorovně. Oskou můžu otáčet jak chci. Ta je asi vcelku vyvážená. Máte někdo tip jak to vyladit u vrtulí se zámkem bez díry?

IMAG1577.jpg
DJI Phantom 2 F306, Zenmuse H3-3D, GP3+BE
VTx TS 832 + Flysight Black Pearl 7" 1024x600
Vlasta2

#464 Příspěvek od Vlasta2 »

ta osička by měla na hrotech ležet - co nejmenší tření. Tak jak to máš ty, to funguje jako páka a tlačí to na břity. Když dáš na konec hřídele dostatečně těžké "něco", tak tření bude tak velké, že se osička prostě přestane točit. Vrtule by měla být mezi čely. Tu vrtuli co tam máš pochopitelně neznám, ona nemá průchozí otvor ?
Naposledy upravil(a) Vlasta2 dne čtv 29.05.2014 9:44, celkem upraveno 1 x.
salamander

#465 Příspěvek od salamander »

gardenroute píše:Můžete zkušebně přes několik zdí, jak který kanál proleze...nemusíte za letu

Vieš že ma to napadlo ? Tienil som telom, dal som ju pod stôl ale to bolo málo.
Dám kanál kde je najslabší výkon a odskúšam to ako píšeš a potom ten štvrtý a uvidím .
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“