dt píše:Nebo se ti nechce?

Dá se to udělat i bez ní. Stačí věnovat cca 5 minut času na jedno rameno a vyvážit vrtule (každou jednotlivě) přímo na motorech. Jediná nevýhoda je, že metoda pokus-omyl není tak exaktní, na druhou stranu se tím dají částečně vyřešit i drobné nedokonalosti motoru, který třeba nebyl z výroby úplně přesně vyvážený.
Odstranit vlnění v obraze kamery se tímto způsobem dá docela spolehlivě.
Tak dorazila břitová vyvažovačka od Dubra, respektive minulý týden, ale včera jsem se k tomu poprvé dostal. Samozřejmě nastal problém jak upnout Phantom vrtule se závitem... Na tytrubce.com jsem viděl video kde na konci hřídele má zesílení na průměr díry ve vrtuli. Soustružník po ruce nebyl, tak jsem přes hřídel přetahoval a smršťoval jednu smršťovací bužírku za druhou (různých průměrů) až jsem se dostal na žádáný průměr. Zařezal jsem to skalpelem a hotovo.
Někdo tady psal, že břitová je nejlepší, nebo jedna z nejlepších, ale výsledek je takový, že se vrtule zpravidla zastaví napříč. (dělají to dvě ze čtyř) Vodorovně. Oskou můžu otáčet jak chci. Ta je asi vcelku vyvážená. Máte někdo tip jak to vyladit u vrtulí se zámkem bez díry?