Konkurence Asanu aneb nové FrSky moduly na HC

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
maroslong
Kontaktovat uživatele:

Re: Konkurence Asanu aneb nové FrSky moduly na HC

#466 Příspěvek od maroslong »

jyrry píše:Spolehlivost ne systemu jako takoveho, ale konkretnich vyrobku konkretnich firem, to jsem mel na mysli...

Ako asi vieš s čínou nie som kamarát s výnimkou zopár odporučených a overených vecí (iCharger a zopár LiPoliek), ale stala sa taká vec... Kvôli F3K a zniekoľkonásobeniu používateľov nášho letiska som si povedal že rýchlo prechádzam na 2,4. Mám momentálne vysielač JR a tak som mal možnosť voľby takmer zo všetkých systémov. Vyhral Duplex, ale akosi prišla kríza... Tak som po prečítaní kopy kladných recenzií na skúšku kúpil FrSky combo a zopár rôznych prijímačov. No a už ich takmer rok intenzívne "testujem", F3K aj na súťažiach a kupodivu maximálna spokojnosť. Z telemetrie zatiaľ používam len pípanie dosahu a napätia zdrojov. Do väčšieho benzínového éra si to zatiaľ netrúfam dať, ani konštrukcia "krabičiek" prijímačov nevyzerá moc dôveryhodne. A stále mám blbý pocit z kombinácie JR s čínou. Ale naozaj všetko zatiaľ funguje bez jediného problému, znovunadviazanie spojenia po výpadku (schválnom, vypnutím vysielača) je bleskové, dosah vynikajúci, telemetria spoľahlivá, "rušenie" žiadne ani v húfe ďalších RC bláznov... Normálne rozmýšľam ako si mám sám pred sebou odôvodniť, aby som pri tom zatiaľ zostal. :wink:
radi5

#467 Příspěvek od radi5 »

Já jsem implantoval DIY modul Frsky do Futaby FC-28. Příjmačů mám 10, létám s tím rok převážně se spalovacími motory a zatím se nevyskytl jediný problém.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#468 Příspěvek od RiMr »

Včera, když jsem lítal s EasFlyem na RCManiak Show, tak když lítal mezi mnou a érem ten velký dvouploch akrobat s benzínovým boxerem, tak mi prakticky při každém jeho průletu nesměle "pipnul" modul - signál na přijímači pod 40dcB. Nemělo to reálný dopad na řiditelnost modelu, ale zkrátka občas tam "něco" bylo a systém to bez reakce v řízení pořešil, jen mi dal najevo, že se to děje.
Je fajn mít takovou zpětnou kontrolu. O létání bez stopek "na volty" ani nemluvě.

Assana jsem měl taky, občas byl na větší vzdálenost "lenivý", ale nikdy mi nekleknul. Nikdy jsem na něho nespadnul že bych nevěděl, jestli to bylo na něho nebo na ruce. Vždycky na ruce.
U DSM2 si tak jistý nejsem... :wink: Ale...
Právě protože si nejsem jistý, tak říkám, že to bylo vždy na ruce a osobně jsem se DSM2 zbavil :)

Origoš FlySky je průkazně sám sebou rušitelný, proto ho sám beru a ostatním i tak popisuju, jako fajn systém na létání kolem nosu, ale nic víc...
Právě pro ten jeho dosah. Když budete s éérem pár set m vysoko, berete kde co z několika km vzdálenosti...

Osobně bych dnes čínu volil FrSkye...
Kontaktovat uživatele:

#469 Příspěvek od mior »

Trošku sa pripojím a ja:

Ako isto viete z našej stránky, predtým sme ja a brat Janko O. používali Assana. Musím povedať, že je to systém spoľahlivý!!! Zatiaľ ani jedna nejaká porucha a pod. Len by som podotkol k tým anténam, že je dna je naozaj "živá" a tá druhá je vyvedená zem:

http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id=48&n=umiestnenie-anten-prijimacov-assan-v-modeli

Ale keďže sme chceli kvôli našej telemetrii vhodný prenosový kanál, prešli sme (ja plne, brácho zatiaľ čiastočne) na FrSky.
Aj tento systém mám odskúšaný a je funkčný. Aj v najzákladnejšej verzii možno získať tieto telemetrické údaje:
- sila signálu a jeho výpadok
- stav pohonných a prijímačových batérií.

Už sa mi párkrát osvedčilo využitie straty signálu - na našom letištiatku je jedno miesto, kde sa to zázračne stráca a tak ja najprv FrSkym "otestujem" vzduch a radšej sa tomu vyhýbame.
Stav bateriek je možný pomocou senzora, ktorý sa dá kúpiť alebo urobiť podľa môjho návodu za pár korún a to aj netechnický človek:
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id=367&n=napatovy-senzor-k-frsky-velmi-jednoducho

Takže oba systémy sú vhodné, záleží naozaj už len od použitia a vkusu a samozrejme ceny.

My sa teda FrSky venujeme a možno na našej stránke nájsť odpovede na mnohé - tu položené otázky.
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#470 Příspěvek od RiMr »

Ten návod na tu odporovou děličku je VÝBORNÝ!!!
Pro blbce, tedy mu rozumím i já! :D :D

Úplně jsem ho přehlídnul....
Kontaktovat uživatele:

#471 Příspěvek od jyrry »

...... ste mne ukecali....... do Eclipse uz zastavuju FrSky... ale beda vam !!!!
:-D :-D
Kdyz mam prijimac netele, aby to fungovalo, k tomu je tam na tom DYI modulu trojpolohovy packovy prepinac? Zatim to tam cpu hlavne mechanicky, tak jsem to zatim moc nestudoval...
Ten DYI po rozbaleni se mi krasne vesel do puvodni krabky Vf modulu Hitec, zatim to jde jak na dratkach...
jyrry.webnode.cz
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#472 Příspěvek od RiMr »

ehm ehm... :)
Nestrkej ten netele do kapsy u kalhot, teda do éra, to se ti (možná) vymstí... :D

Když máš netele přijímač, vystavuješ se (údajně, já jsem se s tím ještě nesetkal ani jsem nikoho kdo to osobně viděl zatím nepotkal, ale ta možnost tu prý je) riziku duplicitního ID (a tedy teoretiicky možnosti řízení cizího modelu :) )
Navíc, musíš vyloučit u nového Tx modulu možnost nulového ID (stačí zapnout ten vys. modul v telemetrickém režimu, i když nemáš telemetrický přijímač), někde se to tu řešilo.

Není to asi nic vražedného, ale hlásit se to musí...

Strč tam telemetroša a máš po starostech... :wink:
Kontaktovat uživatele:

#473 Příspěvek od jyrry »

RiMr píše:... vyloučit u nového Tx modulu možnost nulového ID (stačí zapnout ten vys. modul v telemetrickém režimu, i když nemáš telemetrický přijímač), ....

eee, to jako jo? Tedy prvni zapnuti modulu musi (melo by) byt s telemetrickym Rx? Jinak se muze dostavit nulove ID? Hmmmm... A to jsem na HC cekal, az se vyprazdni sklad a pak objednal, aby to byla cerstva varka...

Tan trojpolohovy prepinac to nejisti? Objevil se tam teprve po nejake dobe...
jyrry.webnode.cz
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#474 Příspěvek od RiMr »

žádná krize, jen je dobré o tom vědět.
Tady dole, příspěvek od Cora:
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?t=31388&start=360

Když to uděláš (párování v tele režimu), nic tím nezkazíš :wink:

#475 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:Origoš FlySky je průkazně sám sebou rušitelný, proto ho sám beru a ostatním i tak popisuju, jako fajn systém na létání kolem nosu, ale nic víc... Právě pro ten jeho dosah. Když budete s éérem pár set m vysoko, berete kde co z několika km vzdálenosti...

Nesoudil bych to tak šmahem pokud to není vůbec zmapovávo a pokud vím tak je to stále jen v rovině mlhavé informace bez technické lokalizace problému např. s měřením atd. Dělal jsi testy, které by snad potvrzovaly, že se tak chovají všechny kusy ???

Navíc pokud vím tak těch pár případů, které jsi v minulosti zmiňoval bylo jen s VF modulem Turnigy a žádný z nich nebyl s VF modulem, který dodává FlySky k FS-TH9B tj. ten s vlastní anténou. Klidně to v těch pár případech s VF modulem Turnigy mohla být jen výrobní vada což vzhledem k nízké výstupní kontrole u Turnigy 9X oproti FS-TH9B není až takové překvapení.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#476 Příspěvek od RiMr »

Drondys.
Měl jsem vedle sebe položené dva páry T9x, kde jedno rádio ovlivňovalo to druhé. Jedno rádio - vše OK.
Jak jsem zapnul druhé rádio - to první zatuhlo a serva poskakovala "přískoky" a jinam než měla, to druhé sem tam servem pohnulo, sem tam ne...
Stačilo prohodit dvě rádia z těch párů a bylo to OK.

Přijde ti to jako spolehlivé řešení a jako "souzení šmahem"?

Kde bereš tu jistotu, že když s érem vyletííš 300-500m vysoko, že za kopcem kam ty ani nevidíš, není někdo s EasyStarem s "kompatibilním" FlySkyem?

Nebo prostě ta "trocha risku" k tomu patří?

Pro mě je ta míra risku únosná u malých bzučáků, ale ne u něčeho co lítá vysoko a co něco váží...

Moje zkušenosti a moje volba. Nikomu to netlačím... :wink:
Kontaktovat uživatele:

#477 Příspěvek od Nakadah »

Pokud na to clovek par kacek ma, tak Frsky muzu jen doporucit. Origo system pribaleny k FS-TH9x me zklamal, nouzove sem to resil vymenou za starsi Flysky system a prijimac se satelitem. Pristi mesic i do me TH9x prijde Frsky modul, prijimac uz mam pro vrtulnik nachystan :) Nak
Drondys

#478 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:Drondys.
Měl jsem vedle sebe položené dva páry T9x, kde jedno rádio ovlivňovalo to druhé. Jedno rádio - vše OK.
Jak jsem zapnul druhé rádio - to první zatuhlo a serva poskakovala "přískoky" a jinam než měla, to druhé sem tam servem pohnulo, sem tam ne...
Stačilo prohodit dvě rádia z těch párů a bylo to OK.

Přijde ti to jako spolehlivé řešení a jako "souzení šmahem"?

Ano je to "souzení šmahem", protože by to chtělo, aby ty konkrétní problémové kusy proměřil někdo kdo by byl schopen identifikovat v čem konkrétně byl problém.

Pokud jsi to viděl na vlastní oči a máš kontakt na majitele tak bych doporučoval napsat dotaz pro Bruce co píše na blogu RC Model Reviews

Obrázek

emailem na queries@rcmodelreviews.com a poradit se s ním o tom. On dělal mnoho testů a psal i o problému FrSky netelemetrických přijímačů se stejným GUID.

Myslím, že by byl schopen poradit v čem konkrétně by mohl být zakopaný pes tj. zda nejde o shodné či nulové GUID apod., což může být díky tomu, že došlo při výrobě k osazení vadně naprogramovaného obvodu ve VF modulu Turnigy.

V minulosti se něco obdobného stalo dokonce i Futabě u jedné série kusů jejich Tx a také přece šmahem neodsuzuješ všechny Futaby. :wink:
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#479 Příspěvek od RiMr »

Drondys, MĚ NEZAJÍMÁ PROČ TO DĚLÁ!!! :D
Mě zajímá "že to dělá"... Že jsem to viděl na vlastní oko.... A že to FrSky nedělá...

Mám doma rozestavěných asi patnáct letadel. Myslíš, že hodlám obětovat nedostatkový volný čas takovýmto způsobem?
Nehodlám.

Mám jako koníčka studium schémat atd? Nemám, ani se v tom nevyznám.

Mám důvod řešit kudy z toho ven? Nemám, existuje FrSky (a další).

Sám FlySky používám, tak jak jsem už popsal. A mám v plánu ho postupně opustit. Přesně tak, jak jsem plánoval.
Ne TH9x, ne Er9x, ale nejslabší místo článku - rušitelný systém přenosu.
Detsól :)

#480 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:Drondys, MĚ NEZAJÍMÁ PROČ TO DĚLÁ!!! :D
Mě zajímá "že to dělá"... Že jsem to viděl na vlastní oko.... A že to FrSky nedělá...

Mám doma rozestavěných asi patnáct letadel. Myslíš, že hodlám obětovat nedostatkový volný čas takovýmto způsobem?
Nehodlám.

Mám jako koníčka studium schémat atd? Nemám, ani se v tom nevyznám.

Mám důvod řešit kudy z toho ven? Nemám, existuje FrSky (a další).

Sám FlySky používám, tak jak jsem už popsal. A mám v plánu ho postupně opustit. Přesně tak, jak jsem plánoval.
Ne TH9x, ne Er9x, ale nejslabší místo článku - rušitelný systém přenosu.
Detsól :)

Podle tvého kritéria pokud se vyskytne u jednoho či dvou kusů jakéhokoli vysílače či VF modulu nějaká závada, která může ovlivnit řízení modelu, tak už je navždy obecně ten typ nespolehlivý. Chápu to správně ? Mrkni třeba na téma viz tento odkaz. :wink:
Naposledy upravil(a) Drondys dne pon 26.09.2011 15:09, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“