DJI - F305, F306, F308 Phantom 2

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
salamander

Re: DJI - F305 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-2D

#466 Příspěvek od salamander »

To vyvažovanie: mám obe vyvažovačky, pri magnetickej ma štvalo že vrtuľa mi išla za prstami, až keď som ruku prudko odtrhol od vrtule tak to išlo jakž-takž.
Lenže robí mi to aj pri britovej .
Tá tiež stojí za prd. Keď sa vrtuľa dotáča, tak jemno skočí ako zo schodíka a zastane.
V predchádzajúcom príspevku je o tom písané.
Prevažoval som ích na britovej po magnetickej a nemali chybu, akurát som sa tresol po peňaženke . Radšej som sa mal po hlave 8)
Bazil

#467 Příspěvek od Bazil »

Vlasta2 píše:ta osička by měla na hrotech ležet - co nejmenší tření. Tak jak to máš ty, to funguje jako páka a tlačí to na břity. Když dáš na konec hřídele dostatečně těžké "něco", tak tření bude tak velké, že se osička prostě přestane točit. Vrtule by měla být mezi těma čely. Tu vrtuli co tam máš pochopitelně neznám, ona nemá průchozí otvor ?

Nene, nemá to průchozí otvor a to je kámen úrazu. Ta konfigurace vyvažovačky co jsem měl jsem okoukal na youtube,to video sem někdo dával jak vyvážit vrtuli na P2. Zkusil jsem to podle rady, spustil jsem to dolů aby oska na nožích ležela, zatížil jsem druhej konec, je to o něco lepší, ale vrtule skončila takhle....

IMAG1578.jpg
DJI Phantom 2 F306, Zenmuse H3-3D, GP3+BE
VTx TS 832 + Flysight Black Pearl 7" 1024x600
dt

#468 Příspěvek od dt »

Bazil píše:je to o něco lepší, ale vrtule skončila takhle....

A když ji pootočíš na ose, tak se zastaví zase stejně? Pokud ano, tak nejdřív je třeba ji vyvážit tak, aby se zastavovala vodorovně (pokud se teda nechce zastavovat v jakékoliv pozici) a pak je třeba nějak dosáhnout i příčné vyvážení, což by vzhledem k šířce listů neměl být problém, na lehčí stranu kapky lepidla, na oba listy souměrně.
Tzn. pokud mám vycházet z toho obrázku, tak nejdřív zatížit levou stranu, aby šla vrtule vodorovně, pak viz obrázek.
Alternativně by to šlo přímo na lehčí stranu toho středu, ale myslím že na ty listy to půjde dát ještě dál od středu a navíc na dvě půlky, takže toho lepidla bude potřeba podstatně menší kapky.
Zkus si to nejprve s malinkými kousky plastelíny.
Edit: obecně - snaž se zatížit vždy co nejdál od středu, budeš potřebovat o to méně zátěže.
Přílohy
IMAG1578.jpg
Naposledy upravil(a) dt dne čtv 29.05.2014 11:27, celkem upraveno 2 x.
Vlasta2

#469 Příspěvek od Vlasta2 »

aha, tak to je fakt blbý. Když je vrtule správně uchycená + vyvažovačka je dobrá a vrtule skončí, jak máš na obrázku, většinou to znamená, že je nevyvážená ve svým středu (boky náboje), ale to se nedá podle fotky napsat jako fakt. Člověk by u toho musel být - ono všechno chce trochu cviku a zkušeností. Jde o to, z jaké polohy se ta vrtule do této polohy dostala. Jestli ze svislé, tak je to střed, jestli z vodorovné, tak to může být možná ještě list. Ale jak jsem již psal, bez trocha praxe a za pomoci návodu se to dělá blbě. Zkus si na trubce najít vyvažování vrtulí (normálních) a zkus ten postup aplikovat i tady. Musí to být návod , kde je postup jak vodorovný, tak svislý. První se vždy dělá vodorovný, ale chce to vidět......

p.s.
zkus se podívat jestli neháže samotná osička vyvažovačky. To, že je nová nic neznamená ....
texmur

#470 Příspěvek od texmur »

zatížil jsem druhej konec, je to o něco lepší, ale vrtule skončila takhle....

když dáš na druhou stranu něco tak to zelé můžeš znevážit - toho bych se bál - vyvažuješ totiž pak celek něco na jedné straně vrtule na druhé ale samotná vrtule vyvážená být nemusí

Mám podle mne stejnou břitovku (dubro) a vyvážila mi vrtule perfektně - jello zcela zmizelo
nejsem zrovna fyzik ale podle mne tlak na osičky který zhoršuje vyvažování je větší když to máš na tom položené s protizávažím než když je jeden břit nahoře a druhý dole
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
macil

#471 Příspěvek od macil »

Ja to vyvažujem priečne plátkom olova.
Přílohy
DSCF1046.JPG
Bazil

#472 Příspěvek od Bazil »

macil píše:Ja to vyvažujem priečne plátkom olova.

Tak ta moje je na plátek olova zralá. Zkusmo lepín na náboj jen elektrikářskou pásku a pořád nic.
macil

#473 Příspěvek od macil »

Elektrikárska páska je príliš ľahká.
gardenroute

#474 Příspěvek od gardenroute »

U náboje doporučuji tavné lepidlo z pistolky, na listech se osvědčila el. páska (úplně v pohodě), nebo lak na nehty od manželky :D Obojí vydrží velmi dlouho.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
macil

#475 Příspěvek od macil »

Mne sa tavné lepidlo neosvedčilo, ale ako sa hovorí - Proti gustu... :)
gardenroute

#476 Příspěvek od gardenroute »

macil píše:Mne sa tavné lepidlo neosvedčilo... :)
Proč se Ti neosvědčilo ? Kdysi jsem to dostal jako tip pro vyvážení vrtule u náboje od mnoha zkušených modelářů, a neměl jsem s tím nikdy žádný problém, jen u jednoho typu vrtulí to hůře drželo, takové tu ale málokdo má... Na DJI 9443 vrtulích obvykle u náboje drží perfektně, a dá se to velmi dobře dávkovat. Ale jistě, každému vyhovuje něco jiného, což ještě neznamená reinkarnovat nějakého "gustu" :mrgreen:
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
dt

#477 Příspěvek od dt »

Bazil píše:Tak ta moje je na plátek olova zralá. Zkusmo lepín na náboj jen elektrikářskou pásku a pořád nic.

Jak jsem psal, zkus to nejdřív pomocí kousků plastelíny. Je to operativnější než tavné lepidlo a zjistíš, kolik toho potřebuješ.
Nicméně pokud by tam měla být nějaká jako fest boule něčeho kvůli vyvážení, pak tam musí být něco zásadně špatně, asi bych se koukal po jiné vrtuli.
BTW pootočit vrtuli na ose vyvažovačky jsi zkoušel? Zůstává ve stejné poloze jako předtím?
Bazil

#478 Příspěvek od Bazil »

Vesměs stejná poloha ať je pootočená na osce vyvažovačky jak chce. Našel jsem na netu takzvanou Glenovu tyčku :-) Je silná jako osa motorku na Phantoma, na jedné straně má pravej závit, na druhé stranělevej. Jenže je to z england a stojí 16 liber plus poštovný.... Což je katastrofa. V želežářství jsem i našel šrouby který jakž takž do Phantom závitu pásly, ale bohužel jen klasickej závit, opačnej neměly. Stejně by se tomu musela uřezat hlava a to nejlépe na stroji, ručně by to asi bylo "rozvážený"...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AzBnu66qmlM[/youtube]
macil

#479 Příspěvek od macil »

gardenroute píše:Proč se Ti neosvědčilo ? Kdysi jsem to dostal jako tip pro vyvážení vrtule u náboje od mnoha zkušených modelářů, a neměl jsem s tím nikdy žádný problém, jen u jednoho typu vrtulí to hůře drželo, takové tu ale málokdo má... Na DJI 9443 vrtulích obvykle u náboje drží perfektně, a dá se to velmi dobře dávkovat. Ale jistě, každému vyhovuje něco jiného, což ještě neznamená reinkarnovat nějakého "gustu" :mrgreen:

Práve z dôvodu, že to nedržalo na žiadnom mnou používanom type vrtúľ, či už to bol plast, alebo uhlíkoplast a tiež, oproti olovu je tam tej hmoty potrebnej omnoho viac, nehovoriac o vzhľade. Možno len mám vyššie nároky. Na spaľovákoch som ani tú pásku na listy nepoužíval, ale ľahší list som lakoval. Ona sa vlastne začala na vyvažovanie používať až s príchodom elektriky.
salamander

#480 Příspěvek od salamander »

gardenroute píše:Můžete zkušebně přes několik zdí, jak který kanál proleze...nemusíte za letu

Som prekvapený cez koľko priečok prelezie ten signál, cez 3-4. Je to ťažko odhadnúť ktorý kanál je lepší , skôr stratím signál s vysielačky ako video a zistil som že LCD diversity je žrút bateriek .
Ťažko sa to porovnáva cez obrazovku , skusmo som nechal 3 kanál a uvidím .
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“