Nevite o nejakym navodu/planu co a jak postupne trenovat?
Heli a vaše nehody
- DaveLister
DaveLister píše:Nevite o nejakym navodu/planu co a jak postupne trenovat?
http://zd.wwwcity.cz/zd/Files/IRCHA_PracticeCZ.pdf
Naposledy upravil(a) Howking dne úte 02.11.2010 16:17, celkem upraveno 1 x.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
DaveLister píše:Asi na to jdu taky zbrkle, zatim si nejsem vubec jistej ve vistu cumakem k sobe a uz jsem zkousel lopingy
Nevite o nejakym navodu/planu co a jak postupne trenovat?
Howking ti zaslal přesně odkaz toho, co ti když vydržíš krok po kroku velice zlepší techniku.
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
Howking píše:DaveLister píše:Nevite o nejakym navodu/planu co a jak postupne trenovat?
http://alefnula.wz.cz/IRCHA_PracticeCZ.pdf
Pánové, nechci být rýpavý, ale to se nedělá. Je to můj překlad a bydlí na mém webu. Když už někdo dokument zkopne a dá dál, je slušné se alespoň zeptat.
Normální je dávat odkaz na originál. Co když v tom něco změním?
http://zd.wwwcity.cz/zd/IRCHA.htm
Tak se taky "pochlubím" a doplním co jsem nakousl ve vlákně o Trex 450pro.
Dnes první pád s heli. Normální horizontální let 20 metrů od sebe, 15 nad zemí, najednou ustřelil ocas kolmo na směr letu, pokus o korekci směrovkou bez reakce, další pokusy o řízení bez reakce, hláška "Neřídím", autorotace, pád na bok z 10 metrů.
Odnesly to listy, hlavní hřídel, podvozek, hřídel vrtulky, drát pádel (šel narovnat), dál plastovovej mezikus u vertikálního stabilizátoru + utrženej jeden šroub co ho drží (zbytek šel naštěstí z domku vrtulky vytočit), ocasní trubka a dál ložiska na hlavní hřídeli a na vrtulce.
Myslím si, že to nebyl pád na ruce/hlavu, bohužel co by mohlo bejt v technice nevím. Elektronika setová Align k 450pro. Měl jsem 150 startů s Assanem bez problémů, a teď asi necelých sto s FrSky s telemetrií. K telemetrii jsem měl tentokrát v TX i bazmek na logování dat a po následným vyčtení dat jsem nenašel žádnej výpadek hodnot v čase kterej by mohl naznačovat výpadek RX nebo TX modulu, ani tam nebyl pokles napájení aku vrtulníku, anomálie v odběru nebo reportovaná špatná úroveň signálu RX.
Možná to bylo nějaký znamení protože jsem minulej tejden objednal ze zahraničí Trex 500 a dnes se mi ráno na webu pošty u sledování balíku objevilo, že prošel přes celníky bez daně :-)
Dnes první pád s heli. Normální horizontální let 20 metrů od sebe, 15 nad zemí, najednou ustřelil ocas kolmo na směr letu, pokus o korekci směrovkou bez reakce, další pokusy o řízení bez reakce, hláška "Neřídím", autorotace, pád na bok z 10 metrů.
Odnesly to listy, hlavní hřídel, podvozek, hřídel vrtulky, drát pádel (šel narovnat), dál plastovovej mezikus u vertikálního stabilizátoru + utrženej jeden šroub co ho drží (zbytek šel naštěstí z domku vrtulky vytočit), ocasní trubka a dál ložiska na hlavní hřídeli a na vrtulce.
Myslím si, že to nebyl pád na ruce/hlavu, bohužel co by mohlo bejt v technice nevím. Elektronika setová Align k 450pro. Měl jsem 150 startů s Assanem bez problémů, a teď asi necelých sto s FrSky s telemetrií. K telemetrii jsem měl tentokrát v TX i bazmek na logování dat a po následným vyčtení dat jsem nenašel žádnej výpadek hodnot v čase kterej by mohl naznačovat výpadek RX nebo TX modulu, ani tam nebyl pokles napájení aku vrtulníku, anomálie v odběru nebo reportovaná špatná úroveň signálu RX.
Možná to bylo nějaký znamení protože jsem minulej tejden objednal ze zahraničí Trex 500 a dnes se mi ráno na webu pošty u sledování balíku objevilo, že prošel přes celníky bez daně :-)
- DaveLister
- Kenny McCormick
Když jsem přišel k vrtulníku, tak jsem hned vytáhl baterku, jestli šlo na zemi hejbat servama jsem nezkusil. Po zapnutí po chvíli pak vše fungovalo. Špatnej kontakt nevím - jelikož mám ten záznam z telemetrie, data cca po půl sekundě, tak napájení RX muselo jít, totéž TX, signál dle telemetrie byl. Jedině že by nešel PPM signál do TX modulu a RX by tak šel do fail safe. Tady je jedna teoretická možnost, že jsem se nějak víc opřel do páčky přepínače učitel/žák a tím do TX modulu přepnul signál z portu trenéra, kde samozřejmě nic nebylo. Toto se mi ale pokud vím za sezónu používání tohoto rádia nestalo. Cokoliv dál jsou už asi jen spekulace.
Opravdu nevím čím to mohlo bejt, zatím z toho nic konkrétního neviním.
Jinak až dnes jsem zjistil, že jedno servo na cyklice odešly převody, předpokládám při pádu.
Opravdu nevím čím to mohlo bejt, zatím z toho nic konkrétního neviním.
Jinak až dnes jsem zjistil, že jedno servo na cyklice odešly převody, předpokládám při pádu.
- DaveLister
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
zablabla píše:Tak po té, co jsem rozsekal třetí karbonové lupení, tak jsem nasadil jogurtovky a už 25 baterek jsem neboural!!!!!!!!! Nevíte někdo čím to může být ???
P.S - nácvik v polovině úrovně 2
Jo vím.
Je to starch z toho že to znova rozšviháš a následný svázání rukou ....... to je naprosto normální ...... a sčím dražší výbavou poletíš....... tím...
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Muže se po lehčí rance "rozšmajdat" kámen rotorové hlavy?? aniž by vykazoval nějakou asimetričnost, nebo něco co by tomu nasvědčovalo ....... tohle bylo převržení vrtulníku při dotáčení se rotoru kdy si to sedlo na nerovnost a já to držel přez cykliku dokavať to šlo ......
.......to že Radek sem dával fotku jak ji rozmlátil ...... to jsem viděl - je to šikulka a klobouk dolu ....... dá to asi hodně práce ji takhle rozesmát ale.....
.......to že Radek sem dával fotku jak ji rozmlátil ...... to jsem viděl - je to šikulka a klobouk dolu ....... dá to asi hodně práce ji takhle rozesmát ale.....