graup15 píše:pepin píše:no pravda je taková, že čumět 2 hodiny do nebe na tečku v celorepublikovým stoupáku už vyžaduje určitou zručnost, fyzickou zdatnost a nadání pro cit ten model perfektně řídit

PS: v tom stoupáku jsem byl od té chvíle co mě vyvlekali i s čínskou sračkou a profilem E 205----bez motoru, stejně tak jako všichni ostatní až do té chvíle, než ta obr bublina zmizela, pak jsme postupně popadali všichni.
Máš poněkud krátkou paměť, byl jsem tam o hodinu dřív než vy všichni protože, a to si dobře pamatuju se strašně dlouho čakalo až bude vlečná vůbec tahat, díky větru kolmo na dráhu. Takže sis to trošku upravil..viď?
vždyt píšu, že po vyvlekání jsme tam visely i všichni ostatní, já nepsal, že to byli také 2 hodiny, možná se pletu, ale tuším, že jsem tam byl asi třičtvrtě hodinu, než to lehlo--ty jsi myslím přistával cíleně o něco dřív, hlavně je to uplně jedno, prostě to byl dvouhodinovej stoupák--hele co chceš řešit, jako že Vikouš je perpetummobile, vždyt v tom stoupáku je i vcelku uplně jedno jak je to ero potuněný a kvalitní, lepší stoupe víc, horší huř, ale pokud to není nějaká lepší nulka, tak stoupá kdejaká sračka včetně bublinkoletu, jediný kde se zásadně láme chleba je pak při pruletech klesákem do dalšího stoupáku, tam to mnohdy s horšim erem bez motoru ani dost dobře nejde--easyglidery, culáris a podobně, je to moc lehký, tlustý profil, hrbolatý povrch, takže jediná možnost je přeskočit přez motor, jinak to musíš neuměrně k dopřednému pohybu tlačit, ve větru bude pak v nevýhodě právě třeba i to nenaložené jéčko, to ale není chyba era, ale pouze volba pilota, nenaložit ho, nebo zvolit do větrného počasí ero vhodné do klidu.
neblbni nám hlavu blbostma

vždyt pro to jéčko v termice už hraje jen to, že je nejspíš větší a je lépe vidět, tak se dá zvětšit rádius kde mužeš něco hledat.bgez bubliny si mužeš jakkoli suprové ero leda tak naložit do octu vikinga nevyjímaje.