PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
m@rtin
Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice

#526 Příspěvek od m@rtin »

Albeda píše:
tox232 píše:Máš podélně vyvážené letadlo?
Podelne? To nehraje roli, kdyz teziste bude moc vepredu nebo vzadu ne?

Kdepak, jde o to, jestli letadlo není těžké na levé nebo pravé křídlo, třeba v důsledku nějaké opravy.

Napadají mě ještě další důvody pokud serva jdou správně, ale letadlo špatně zatáčí. Sorry, jestli se ptám blbě, ale není nějak hnutá nebo vyosená směrovka? Jsou ocasní plochy k sobě kolmo a výškovka vodorovná s křídlem? Není křídlo zkroucené (třeba od tepla)? Když dáš řízení do neutrálu, letí letadlo rovně?
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
tox232
Kontaktovat uživatele:

#527 Příspěvek od tox232 »

Myslel jsem jestli se nekloní k jedné straně křídla to je asi tedy příčné vyvážení
http://tox232.webnode.cz
Albeda

#528 Příspěvek od Albeda »

No rekl bych, ze letadlo je v poradku ... smerovka dobre - rovne zafixovana VOP a SOP jsou na sobe kolme, letadlo je vyvazeno stejne na kazde strane, takze to musi byt kridlem.

Takze kridlo ma 2x prasklou tu vystuhu (takova drevena tycka co prochazi celym kridelm) - zeby to bylo tim?
Potom na jedne strane je kridlo 2x slepovane a na protejsi strane 1x slepovane (ale to je dost blizko ke stredu kridla). Jinak je trochu ulomenyho polystyrenu na okraji kridla, kde konci kridelka.
To jsou vsechny vady co o kridlu vim, muze to byt necim co jsem zde uvedl?
tox232
Kontaktovat uživatele:

#529 Příspěvek od tox232 »

Zkoušel jsi trimovat do protisměru zatáčení
http://tox232.webnode.cz
m@rtin
Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice

#530 Příspěvek od m@rtin »

Albeda píše:No rekl bych, ze letadlo je v poradku ... smerovka dobre - rovne zafixovana VOP a SOP jsou na sobe kolme, letadlo je vyvazeno stejne na kazde strane, takze to musi byt kridlem.

Takze kridlo ma 2x prasklou tu vystuhu (takova drevena tycka co prochazi celym kridelm) - zeby to bylo tim?
Potom na jedne strane je kridlo 2x slepovane a na protejsi strane 1x slepovane (ale to je dost blizko ke stredu kridla). Jinak je trochu ulomenyho polystyrenu na okraji kridla, kde konci kridelka.
To jsou vsechny vady co o kridlu vim, muze to byt necim co jsem zde uvedl?

Teoreticky to může být tím, stačí, že jedna polovina křídla bude mít v důsledku oprav o jeden dva stupně jiný úhel náběhu a je to. Když necháš páčky při řízení v neutrální poloze, letí letadlo rovně nebo má tendenci samo zatáčet?
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Albeda

#531 Příspěvek od Albeda »

To Tox232:
No zkousel ale ty ty max. vychylky trimu nejsou tak velky ... no a kdyz jsem to udelal zatacelo to doleva prvnich par sekund, kdyz ero melo malou rychlost a nabiralo vysku

To m@rtin:
Mrknu na to kridlo. No ted jsi nejsem jist co to dela v neutralni poloze, ale myslim, ze to stale zataci doprava, ale nenahyba se letadlo jen ve vodorovne poloze to zataci.

Jeste to radsi otestuju ... ted jsem si nastavil brutalni vychylky na kridelkach tak uvidim co to udela.
Ale jako ze to nezataci doleva to vim jiste :lol:
SirSkluzman
Kontaktovat uživatele:

#532 Příspěvek od SirSkluzman »

teď trochu mimo mísu...chtěl jsem se zeptat, zda někdo nemá navíc baterku co cessny, kterou by mi za nějakou "lidovou" cenu mohl prodat :roll: ???
Snažím se mít co nejvíce letů po kterých bych pak nemusel nic opravovat :-)
Albeda

#533 Příspěvek od Albeda »

SirSkluzman píše:teď trochu mimo mísu...chtěl jsem se zeptat, zda někdo nemá navíc baterku co cessny, kterou by mi za nějakou "lidovou" cenu mohl prodat :roll: ???

No sice baterku na vic mam, ale je nova (jednou nabijena) a asi bych ji neprodal :lol: leda za 500 ...
Dve baterky jsou opravdu moc, kdyz zacinas :D
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#534 Příspěvek od Bizon »

Albeda píše:Dve baterky jsou opravdu moc, kdyz zacinas :D

Naprostý souhlas. Lidi tu psali: "Kup si další 2, jinak to nemá cenu", ale mně trvalo dost dlouho než jsem byl schopný vylítat jednu...
Albeda

#535 Příspěvek od Albeda »

Bizon píše:
Albeda píše:Dve baterky jsou opravdu moc, kdyz zacinas :D

Naprostý souhlas. Lidi tu psali: "Kup si další 2, jinak to nemá cenu", ale mně trvalo dost dlouho než jsem byl schopný vylítat jednu...

No ono to je relativni. Rekl bych, ze kdyz je ted zima, tak je to opravdu obtiz vybit jednu baterku driv nez zmrznes, ale mozna v lete je to jine
SirSkluzman
Kontaktovat uživatele:

#536 Příspěvek od SirSkluzman »

Albeda píše:No sice baterku na vic mam, ale je nova (jednou nabijena) a asi bych ji neprodal :lol: leda za 500 ...
Dve baterky jsou opravdu moc, kdyz zacinas :D

tak mi prodej tu použitou a novou si nech 8) . když mě se ta moje nějak posrala....
Mam ted sice ještě jedno letadlo ale chtěl bych zkusit přidělat na cesnu podvozek a vyzkoušet starty a přistání, protože doted sem přistaval na břicho....
Snažím se mít co nejvíce letů po kterých bych pak nemusel nic opravovat :-)
Albeda

#537 Příspěvek od Albeda »

Ty me asi spatne rozumis ja to letadlo mam nove, takze obe dve baterky jsou nove :)
coro

#538 Příspěvek od coro »

Chalpi, veď bateriek je na výber v každom obchode...
Napíšte si akú presne tam má originál, a hotovo... Alebo stačia rozmery, aby sa tam zmestila, a čím vyššia kapacita tým lepšie (neoplatí sa vybíjať hlboko, radšej nech v nej zostáva nevyužitá kapacita, tak vydrží oveľa dlhšie).
Albeda

#539 Příspěvek od Albeda »

Hele lidi na jakou stranu mam prilepit suchej zip na regl? Z te strany, kde je ta kovova ploska nebo z druhe strany kde je primo videt deska s obvody?
coro

#540 Příspěvek od coro »

tá kovová ploška je akože chladič, aj keď hlavnou úlohou je vyrovnať teploty fetov aby neboli veľké rozdiely.. ale aj tak ju nechaj radšej na vzduchu a prilep to na tú stranu súčiastok.
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“