Align Flybarless 3G FL 760 a nově i 3GX

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#526 Příspěvek od pkotatko »

Díky. I když já si to o sobě tedy rozhodně nemyslím. Taky dokážu napsat kravinu za kterou se pak musím stydět. :oops:
S Bestií mám stovky startů. Netvrdím že je to to nej nej, ale velmi slušně použitelné.
Taky nikoho neodrazuji od používání 3G. To jsem snad nikde nepsal. Napsal jsem jen že já jsem nebyl spokojen a že to do své heli nechci. A za tím si stojím. Nehodlám se tu rozepisovat proč a rozvášnit tu nějaké nic neřešící dizkuze. Měl jsem ale jedno z prvních 3G, možná že další verze a softy se chovají jinak. Nevím, dál jsem to neřešil.
Ostatně už se na mě smějí dva HC3-SX a brzy půjdou na svá místa. Uvidíme.
Relax dostal nabídku pomoci. Ať si to vyzkouší a uvidí. Třeba opravdu bude problém jinde. Nevím, jeho helinu jsem neviděl. Bestii mu nevnucuji a ani nehodlám prodat. Nasadíme, nastavíme a uvidíme..... :wink:
Však on si pak určitě zase dá slohové cvičení..... :D
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
hOOrNeT

#527 Příspěvek od hOOrNeT »

Dnes jsem teda znova byl lítat s verzí 3.0 , nastavil jsem přes PC vše do neutrálů a velikost heli 500-700. Konečně to začalo lítat. Zatím mi to jen dělá neduhy jako zvedání čumáku při výkrutu (poladím, je na to parametr) a při tvrdém zastavení rotace ocas.rotor trošku zakmitne (taky na to je parametr), a trošku neklidný ocas při rychlých pádech ocasem dolů. Jinak to vypadá dobře zatím. Jen mě to připadá trochu nervoznější na zemi, než mnou vyladěná 2.1 (ale ostatně i na to je tam parametr :lol: ) , zítra si půjčím notebook a poladím to.

PS: Zisk na vrtulce jsem zvětšoval nakonec o 40%, teprve pak začal ocásek pořádně zasekávat, jinak to bylo gumové a při tvrdším přidání kolektivu v obratu ocas ujížděl.

Relaxi, myslím si, že základní chybou byly ty otáčky na laminátových listech (a ještě k tomu číny), to se teď těžko hledá příčina pádu, ale 3300ot/min bych viděl na 450ce jako max.otáčky s kvalitníma carbonama na tvrdý lítání, ne na klidné poletování v začátcích :wink:
ËWRYBADY
Kontaktovat uživatele:

#528 Příspěvek od ËWRYBADY »

Taky si myslím, že tyto listy na heli nepatří. Nejsi první komu se takto utrhly.. Dej tam pořádný listy a máš klid.
Chopso 7EW , MSH PROTOS 500 , Torsion SOLID Blades
Futaba 8FG
Relax

#529 Příspěvek od Relax »

Dneska jsem si na Sobínce něco vyslechnul, něco viděl a trochu se rozednívá :-) Myslím že nejblíž pravdě jsou všichni co poukazjí na ty čínský listy. Těch 3200 otáček byl pokus o sebevraždu při ladění stopy v aťasu, druhá minela že jsem zapomněl že to nejsou CARBONOVÉ listy.... Prostě korunovaná Trotlovina.

Taky nechci hanět to 3G nějak nadměrně, u mě jenom ale předvádělo od začátku toho delfína, který se s čínským listím lehce proměnil a zjedovatěl, tak jako letový projev Trexe celkově, i když třeba přistání s tím byly parádní bez prosedání a gumovitosti. Tam je ale možná ono slabé místo a důvod testnout Microbeasta, možná bude na komára vhodnější neř 3G, který chodí asi líp na větších heli. samozřejmě by se to možná dalo ladit, hledat, nicméně na to já nemám kapacity a nervy někoho ohrožovat, radši to vyměním za něco méně problémového.

Zvažoval jsem možnosti jak vyplnit týden dva do testíku. Jak jsem dnes na Sobínce pochopil, nejsem zdaleka sám, kdo se na příjezd pkotatka vysloveně těší :-) K těm možnostem :

1/ opravit Trexe a vymontovat úplně 3G
2/zkusit znova 3G s listy carbon MS Composit nebo origo carbon Align zisky na ocase zpět jak byly před havárkou ). Vidět to bezprostředně před záměnou za Microbeasta by bylo zajímyvé ( musel by to posuzovat pkotatko a ne já :-) ), jenomže by se ten program zdržel o vymontování 3G .....
3/ dneska jsem obdržel písemný návrh dát tam na 14 dní pádlovku = doškolit se a zažít si i tu základní variantu Próčka kterou jsem přeskočil.

Díly jsou doma, oprava může proběhnout o víkendu a jak dál uvidím podle pokynů z Afriky :-)

Omlouvám se za slohové cvičení tentokrát menšího rozsahu :-)
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
IgorGSM

#530 Příspěvek od IgorGSM »

Chlapi potrebujem radu...
chcel by som dat na 450tku 3G FL760. Vsetko som nahodil a pozapajal, zapnem baterku, 3G sa zinicializuje ale 3G ide bez stabilizacie to znamena ze ani serva nepracuju vo swashmixe a pri nakloneni vrtulniku sa cyklika nenakloni proti.
Vysielac mam nastaveny na jednoservovu cykliku, dufam ze tak to ma byt.
A vcul babo rad. :-(
hOOrNeT

#531 Příspěvek od hOOrNeT »

nastavuje se cyklika jako na pádlovce! Ne jedno servo! Ale 3 po 120stupních :wink:
IgorGSM

#532 Příspěvek od IgorGSM »

hOOrNeT píše:nastavuje se cyklika jako na pádlovce! Ne jedno servo! Ale 3 po 120stupních :wink:

Hmmm, mne sa mari ze som niekde cital ze sa nastavuje 1 servova cyklika a swashmix robi 3G preto som to tak nastavil...
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#533 Příspěvek od pkotatko »

Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#534 Příspěvek od tomasvrx1 »

00Ja píše:Relax:
Pridam taky svuj nazor. Kdyz jsem si poridil 550 se 3G, byl jsem na zaklade nazoru vetsinou tady na foru rozhodnutej koupit hned Microbeasta. Pak to ale ve mne zaclo hlodat, precet jsem i par zahranicnich diskuzi a rozhodnul jsem se 3G vyzkouset a za Microbeast ho vymenit az v pripade, ze mi nebude fungovat (o tom, ze by mi nevyhovoval jsem vzhledem k mym schopnostem neuvazoval).
Mozna proto, ze jsem byl pripravenej na horsi variantu, me 3G prijemne prekvapil. Lita se mi s nim dobre a nehodu zavinenou 3G na konte taky jeste nemam.
A on ten Microbeast taky neni uplne bez chybicky. Kolega, se kterym se obcas sejdeme, mel na 250tce dva hodne divoky starty. Nehodou to neskoncilo spis nahodou. Predtim mel urcite vic nez 50 startu bez problemu.
Kotatka beru jako jednu z velkych autorit tady na foru a jeho nabidka vyzkouset si Microbeasta je bezkonkurencni. Primlouval bych se ale za neodsuzovani 3G tak nekompromisnim zpusobem.
Byt na tvym miste, pokud si s FW 2.1 nemel problemy, vrat tam FW 2.1 a litej dal. 99 baterek bez problemu uz snad o necem svedci, ne?

Samozrejme se musim priznat, ze s jinym FBL systemem nez se 3G jsem nelital a to jeste nejsem zadnej 3D pilot. Stojim si ale zatim, ze pro prumernyho pilota na litani pro radost s par zakladnima akrobatickyma prvkama je 3G v pohode.

A hlavne cert vi co opravdu vezi za Relaxovou nehodou.

Jestli na to můžu říci svůj názor, tak já jsem na tom obdobně. FBL 3G mi funguje upně normálně, žádné neduhy ani zaplať pámbů kopání do ocasu tedy až po tom 3.0 SW. Vžádném případě nehodlám dávat nic jiného a to jsem člověk který nesnese když něco nechodí jak má . Kvuli pitomině ktárá někomu nevadí já jsem schopen jít do jiného systému, abych byl spokojený. Málem se tak i stalo, ale když mi zmizelo kopání do ocasu tak s letovymi vlastnostmi jsem naprosto spokojen. Nevím, ale když podle mne uděláte vše s maximální pečlivostí Hlavně vyvážení (heli pak v obratech i v ryclém dopředném lutu zdvihá nos) tak by to mělo fungovat nádherně.FBL má mit ty tvrdé kroužky co se dávajído unašečů rotorových listů, vím že dost lidí to za ně vyměnilo a hned jim to tancování zmizelo. Jsou to ty červené gumové tlumivky... Prostě můj 3G se chová úplně neutrálně, kam to dám, tam to letí stabilně s držením stopy prostě paráda. Zatím létám, přemet popřdu i po zadu, výkrut osmičky po zadu i na zádech tikToc ocasem dolů i do boku Nejsem žádný odborník ,nelétám závodně ale nejsem zase žádný začátečník a vyžaduji od stroje 99% letové vlastnosti.To si myslím že mi při těchto obratech 3G naprosto dává a ještě mi hodně přidává a pomáhá. Tak nevím neříkejte mi, že v ťech 3G jsou tak velké rozdíly chlapy !!!! PS k těm rotorovým listům. V žádném případě nepoužívat levnou čínu z HK.!!!!! Vždy Kvalitu!!!! Např origo Align , KOK coposit , EDGE...(další nemohu soudit)... vřele doporučuji.
Naposledy upravil(a) tomasvrx1 dne pát 24.06.2011 9:45, celkem upraveno 1 x.
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
raging

#535 Příspěvek od raging »

IgorGSM píše:
hOOrNeT píše:nastavuje se cyklika jako na pádlovce! Ne jedno servo! Ale 3 po 120stupních :wink:

Hmmm, mne sa mari ze som niekde cital ze sa nastavuje 1 servova cyklika a swashmix robi 3G preto som to tak nastavil...

To sis spletl s Flymentorem :?
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#536 Příspěvek od tomasvrx1 »

raging píše:
IgorGSM píše:

No sice to na něčem doma mám, ale myslím že neee :roll:
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
IgorGSM

#537 Příspěvek od IgorGSM »

raging píše:
IgorGSM píše:

Tak to bude asi preto ze som zacinal s flymentor a 450 ale uz par tyzdnov prehanam po oblohe 600vku bez elektronickej stabilizacie len s gyrom a do 450 v ktorej som mal flymentor by som rad dal 3G
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#538 Příspěvek od tomasvrx1 »

IgorGSM píše:
raging píše:
IgorGSM píše:

Tak to bude asi preto ze som zacinal s flymentor a 450 ale uz par tyzdnov prehanam po oblohe 600vku bez elektronickej stabilizacie len s gyrom a do 450 v ktorej som mal flymentor by som rad dal 3G

To bych to raději dal do té šestistovky.....
IgorGSM

#539 Příspěvek od IgorGSM »

To mam aj v plane ale zatial nemam bezpadlovu hlavu na seststovku :-(
Kenny McCormick

#540 Příspěvek od Kenny McCormick »

IgorGSM píše:To mam aj v plane ale zatial nemam bezpadlovu hlavu na seststovku :-(
tu som videl myslim za slusnu cenu :wink: :lol:
http://rcmodely-forum.sk/p-bezpadlo-hla ... t4311.html
alebo tato tiez pasuje:
http://rcmodely-forum.sk/p-bezpadlo-hla ... t4310.html
nerobim reklamu, toho chlapika co to predava vobec nepoznam.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“