Blade MCPX
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
kdyz listy sundam tak vibrace necitim, tocil sem to bez listu do plna hejbyl kolektivem nahoru dolu do stran a nic nevibrovalo, listy jsem uplne uvolnil a taky nepomohlo, zkousel jsem nove listy s temi vystupky to same
servo mi skubalo jedno, ja jej vyfoukal a pak to ani nekmitlo...jen se klepal ocas...z toho duvodu jsem vymenil zadni motorek a najednou vsechny vibrace zpet a nemuzu se jich zbavit
cukani serva tentokrat nepozoruju....jeden let jsem mel uplne klidny...pak jen vymenim baterii a vibruje to hodne....neda se s tim skoro viset....
hlavni hridel je bez axialni vule.....nevim jak radialni nezda se ale mozna bude ko lozisko nebo neco........
ta uprava na desce cykliky me zaujala....v tech ockach je taky vule....muj nazor je ten ze jak mile je kdekoliv sebemensi vule tak to zavibruje a tim zblbne to gyro a rozklepe se to cely.......zlaty padlo na msr...kdzy to zrovna nevibruje je to bomba ale jak toho docilit aby to bylo bez vibraci....u takovyho prcka kde je vsechno plastovy
zkusim jeste ty serva vycistit
servo mi skubalo jedno, ja jej vyfoukal a pak to ani nekmitlo...jen se klepal ocas...z toho duvodu jsem vymenil zadni motorek a najednou vsechny vibrace zpet a nemuzu se jich zbavit
hlavni hridel je bez axialni vule.....nevim jak radialni nezda se ale mozna bude ko lozisko nebo neco........
ta uprava na desce cykliky me zaujala....v tech ockach je taky vule....muj nazor je ten ze jak mile je kdekoliv sebemensi vule tak to zavibruje a tim zblbne to gyro a rozklepe se to cely.......zlaty padlo na msr...kdzy to zrovna nevibruje je to bomba ale jak toho docilit aby to bylo bez vibraci....u takovyho prcka kde je vsechno plastovy
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
:re
gamer007 píše:Petsild co je to za úpravu? Něco je na kuličkách DC, ale co a jak?
Jde hlavně o eliminaci vůle na DC, nejlépe silikonovou bužírkou 2x1mm která lehce tlačí na očka zevnitř.
Stačí opravdu tak 2mm tohodle nebo podobného matroše.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
František Koudelka píše:kdyz listy sundam tak vibrace necitim, tocil sem to bez listu do plna hejbyl kolektivem nahoru dolu do stran a nic nevibrovalo, listy jsem uplne uvolnil a taky nepomohlo, zkousel jsem nove listy s temi vystupky to same
servo mi skubalo jedno, ja jej vyfoukal a pak to ani nekmitlo...jen se klepal ocas...z toho duvodu jsem vymenil zadni motorek a najednou vsechny vibrace zpet a nemuzu se jich zbavitcukani serva tentokrat nepozoruju....jeden let jsem mel uplne klidny...pak jen vymenim baterii a vibruje to hodne....neda se s tim skoro viset....
Nedá mi to a znova zase opakuji.
Když uděláš co jsem ti již dříve radil, tak máš po vibracích.Špekulovat tu stále nad něčím, co je již odzkoušeno a vyřešeno je vaše ztráta času a nervů.
Jinak na ty kuličky na DC stačí dát kousek uřízlé silikonové izolace z kabílku.To se tu již také ale dříve řešilo.
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
František Koudelka píše:vzdyt jsem udelal sundal jsem listy a celou hlavu a nic nevibrovalo, zacne to az nasadim listy.....
A když vezmeš za kámen hlavy je to bez vůle na hřídeli a zatahneš za unašeče listů od sebe - není tam taky vůle? Pokud se nezbrousí příčná hřídelka tak podle mne tam vůle je.Když vemeš za hlavní hřídel tak jsem tam měl taky příčnou vůli,dokud jsem si neudělal novou, přesně na míru bez vůle. A to se vše sčítá a pak to vibruje. Když zapnu prcka tak mi serva hrajou(kmitají) ale let je hladkel jako dětská prdýlka po těchto úpravách.
tak se mi na MCP X projevil opět a ten samý problém, s kterým jsem vrtulník již jednou reklamoval, tentokrát to odnesl ocas, kabinka, plus se při pádu v trávě ztratilo táhlo z cykliky k listům. Závada se projevuje tak, jako by vrtulník z ničeho nic ztratil signál a jde neovladatelně k zemi. Ocas jsem opravil výměnou za hliníkovou trubičku (drát omotal okolo) a zkusil znovu v letu, 2 baterky lítal jak má, při třetí baterce to udělal znovu a šel k zemi další baterka opět v pořádku, nějaký nápad s čím by to mohlo být?
Signál jsem zkoušel i v bytě přes několik zdí a bez problémů..
Mám DX7, lítám sním i letadla a nikdy žádný problém, vrtas jde k zemi bez ohledu na to jak daleko ode mě jde, je to prostě náhodná věc. Jsem už mírně rozladěn MCP X mě fakt chytlo, dneska jsem už dal poprvé záda a nějaké ty přemety, ale na druhou stranu nemám odlétáno ani 20 baterek a vrtulník půjde zas na reklamaci
PS: už vím proč se vrtulníček jmenu je BLADE, dnes jsem jej chytal do ruky a při mé šikovnosti se mi povedlo listy celkem slušně rozseknout fakovník (prostřeníček )
Mám DX7, lítám sním i letadla a nikdy žádný problém, vrtas jde k zemi bez ohledu na to jak daleko ode mě jde, je to prostě náhodná věc. Jsem už mírně rozladěn MCP X mě fakt chytlo, dneska jsem už dal poprvé záda a nějaké ty přemety, ale na druhou stranu nemám odlétáno ani 20 baterek a vrtulník půjde zas na reklamaci
PS: už vím proč se vrtulníček jmenu je BLADE, dnes jsem jej chytal do ruky a při mé šikovnosti se mi povedlo listy celkem slušně rozseknout fakovník (prostřeníček )
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
buki píše:František Koudelka píše:vzdyt jsem udelal sundal jsem listy a celou hlavu a nic nevibrovalo, zacne to az nasadim listy.....
A když vezmeš za kámen hlavy je to bez vůle na hřídeli a zatahneš za unašeče listů od sebe - není tam taky vůle? Pokud se nezbrousí příčná hřídelka tak podle mne tam vůle je.Když vemeš za hlavní hřídel tak jsem tam měl taky příčnou vůli,dokud jsem si neudělal novou, přesně na míru bez vůle. A to se vše sčítá a pak to vibruje. Když zapnu prcka tak mi serva hrajou(kmitají) ale let je hladkel jako dětská prdýlka po těchto úpravách.
mas pravdu, hridel chodi ve spodnim lozisku...dopredu a dozadu nic...asi to drzi pastorek motorku, do stran to chodi a docela dost...to by mohlo byt ono
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Jeden fígl, aby se nestrácelo při pádu táhlo z cykliky k listům.
Jak prochází táhlo tou vidličkou hlavy tak jsem na tu vidličku, abych ji "uzavřel"nalepil prstolepem vlasec.Táhlo vypadne, ale zůstane v té vidličce. Jak někdo popisuje tak táhla k sobě váže, ale to vypadá divně. Toto je elegantní a zcela funkční.
Jak prochází táhlo tou vidličkou hlavy tak jsem na tu vidličku, abych ji "uzavřel"nalepil prstolepem vlasec.Táhlo vypadne, ale zůstane v té vidličce. Jak někdo popisuje tak táhla k sobě váže, ale to vypadá divně. Toto je elegantní a zcela funkční.
seltino píše:tak se mi na MCP X projevil opět a ten samý problém, s kterým jsem vrtulník již jednou reklamoval, tentokrát to odnesl ocas, kabinka, plus se při pádu v trávě ztratilo táhlo z cykliky k listům. Závada se projevuje tak, jako by vrtulník z ničeho nic ztratil signál a jde neovladatelně k zemi. Ocas jsem opravil výměnou za hliníkovou trubičku (drát omotal okolo) a zkusil znovu v letu, 2 baterky lítal jak má, při třetí baterce to udělal znovu a šel k zemi další baterka opět v pořádku, nějaký nápad s čím by to mohlo být?
Je to ztráta signálu a nebo ti "jen" zhasne motor? To je dost podstatné vědět.
těžko říct, když vypneš vysílačku, tak MCPX při ztrátě signálu okamžitě motor vypíná, takže to opravdu nerozeznám, je to vždycky hrozně rychlé na to aby člověk spozoroval, jestli je vyplý jen motor a serva jedou, nebo je vyplý celý vrťas, dělá to opravdu jen někdy. Když jsem to zkoušel v ruce, tak nikdy nic. Někdy se mi to stane hned po startu, někdy po pár minutách letu, a někdy to klidně 7 baterek lítá bez jakýkoliv problémů.
Mě se to stávalo sem tam taky.Zjistil jsem, že co jdou dráty k baterce od desky, tak na nich jeden fous byl špatně naletován a převádělo jen pár drátků z kabelu. Taky mi vypínal dost často motor, když již odcházel. Po jeho výměně po asi 40 startech taky to jednou udělalo. Čím to je jsem dodnes nezjistil. Nebo taky při letu vypne a zase se chytne než stačí spadnout. Bude to nějaká blbost, ale jaká to je mi záhadou.
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
buki píše:Mě se to stávalo sem tam taky.Zjistil jsem, že co jdou dráty k baterce od desky, tak na nich jeden fous byl špatně naletován a převádělo jen pár drátků z kabelu. Taky mi vypínal dost často motor, když již odcházel. Po jeho výměně po asi 40 startech taky to jednou udělalo. Čím to je jsem dodnes nezjistil. Nebo taky při letu vypne a zase se chytne než stačí spadnout. Bude to nějaká blbost, ale jaká to je mi záhadou.
tohle mě taky napadlo, kablík jsem proměřoval a současně sním hýbal, kontakt to neztrácelo. Ikdyž pokud potřebuje MCPX sosat pořádný proud z baterky, je možné, že ten kablík nestačí dovádět proud, pokud je špatně naletovaný. Pájet se mi ovšem do desky moc nechce kvuli záruky.. Na druhou stranu, je tohle taková závada, co se špatně reklamuje, když je vrtulník schopen několik baterek létat bez problémů a dělá to fakt jen někdy...