Blade MCPX

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
cilek

#541 Příspěvek od cilek »

Nechcete někdo 2 úplně nové, ještě nenabité hyperionky 240? Dnes mi dorazily nanotechy a už ani nebudu předělávat uchycení a konektory. Kdyby někdo chtěl, dám je obě za stovku :wink: .
zaja.cz

#542 Příspěvek od zaja.cz »

Chlapi, koupil jsem dneska mcpx BNF a nastavil hodnoty dle návodu na mé DX6.
Při prvním vzletu šel krásně do visu. Po té co jsem dal páku cykliky vpřed, tak letěl vrtulník vpřed i po té co jsem dal páku do "neutrálu". Zastavil se až když jsem dal cykliku vzad. Dále jsem zjistil, že se tímto způsobem sekají serva když hýbu cyklikou na jakoukoli stranu. Myslel jsem že jakmile pustím páku cykliky, vrtulník se přestane pohybovat a bude držet ve visu "téměř" na místě. (že se o to stará gyro) Při třetím pokusu ukočírovat vrtulník se po pádu zlomila ocasní trubka. :?
tak mne napadá:
Nastavuje se na DX6 ještě něco mimo tabulky uvedené v návodu mcpx?
Nebo je vrtulník vadný? (vadné servo nebo gyro)

Na hřídeli není vůle-ozub.kolo je dotlačeno.
Na DX6 jsem nastavil Model type, Reverse,Swash type,Timer,D/R Expo,Travel Adj,Thro Curve,Pict Curve a na ostatní jsem nesahal.

Předchozí zkušenosti mám z Walkery, blade MSR a SR, Easycopter colibri v4,5 pro. (toto je moje první bezpádlovka s 3 os. gyrem tak nevím zda je toto normální-uřídit to ale téměř nejde.) :?
Sefis8

#543 Příspěvek od Sefis8 »

Tvoj mCPX funguje správne.

Na toto pri mCPX radšej zabudni:
zaja.cz píše:Myslel jsem že jakmile pustím páku cykliky, vrtulník se přestane pohybovat a bude držet ve visu "téměř" na místě.

:wink:
T8FG, T-REX 600 ESP, T-REX 450 Sport, DX8, mCPX, mSR, Phoenix, Raytronic C60
cilek

#544 Příspěvek od cilek »

zaja.cz píše:..(toto je moje první bezpádlovka s 3 os. gyrem tak nevím zda je toto normální-uřídit to ale téměř nejde.)

Hlavně je to tvůj první (téměř) opravdový jednorotorový vrťas. Ten zkrátka sám nevisí :roll: . Trénuj a půjde to. Vůbec se ze začátku nesnaž lítat dopředu, ba naopak, snaž se jen viset na místě. A lítej za bezvětří.
zaja.cz

#545 Příspěvek od zaja.cz »

Tak jsem opravil ocasní trubku a šel na to.
Už jsem to pochopil, to je daň za bezpádlo-mít to víc v rukách. :D
Omlouvám se tedy za trapný příspěvek. Dost mne to ale zaskočilo -"PÁDLOVKY" se vždy okamžitě srovnaly toto ale ne. Ted jsem vylítal dvě baterie s nějakými pády a už vidím zlepšení. Fakt to chce to tréning a půjde to.
Tak díky chlapi :wink:
buki

#546 Příspěvek od buki »

zaja.cz píše:Tak jsem opravil ocasní trubku a šel na to.
Už jsem to pochopil, to je daň za bezpádlo-mít to víc v rukách. :D
Omlouvám se tedy za trapný příspěvek. Dost mne to ale zaskočilo -"PÁDLOVKY" se vždy okamžitě srovnaly toto ale ne. Ted jsem vylítal dvě baterie s nějakými pády a už vidím zlepšení. Fakt to chce to tréning a půjde to.
Tak díky chlapi :wink:

To není daň za bezpádlo. Takto se chová vrtulník a né jak jsi zvyklý na hračky,že se srovnají. Funkci pádel zajišťují ty gyra.Nic jiného. Řídit musíš ty.A o tom to přesně je.
buki

#547 Příspěvek od buki »

Cílek napsal: Hlavně je to tvůj první (téměř) opravdový jednorotorový vrťas.
Chci se optat co jsi myslel tím TÉMĚŘ opravdový jednorotorový vrťas, když pominu velikost?
cilek

#548 Příspěvek od cilek »

buki píše:Cílek napsal: Hlavně je to tvůj první (téměř) opravdový jednorotorový vrťas.
Chci se optat co jsi myslel tím TÉMĚŘ opravdový jednorotorový vrťas, když pominu velikost?

Myslel jsem hlavně tu velikost, která umožňuje docela beztrestně s modelem mlátit o zem. To už od dvěstěpadesátky nahoru neplatí. Je to hračka velmi se podobající "dospělým" modelům, ale (dle mého názoru) pořád jen malá hračka.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#549 Příspěvek od gamer007 »

cilek píše:Nechcete někdo 2 úplně nové, ještě nenabité hyperionky 240? Dnes mi dorazily nanotechy a už ani nebudu předělávat uchycení a konektory. Kdyby někdo chtěl, dám je obě za stovku :wink: .

A nechceš jednu setovku? Lítala tak 50 startů, pak jsem používal už jen hyperionky. Kdyžtak se nějak dohodnem přes SZ...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
seltino

#550 Příspěvek od seltino »

tak jsem svou závadu na stroji asi vyřešil, vypadá to, že byl problém v konektorech předního i zadního motoru. Samec byl v samici trošku volný, tak jsem roztáhl piny více od sebe aby se těžko zasouvaly konektory do sebe a zdá se že je po problému, 6 baterek odlítáno a závada se ani jednou neprojevila.. :)
Doufám že mi už MCPX bude přinášet jen samou radost..
Dneska jsem už konečně několikrát dostal vrtulníček všemi směry na záda a zpět a hlavně bez pádů a musím říct, že je to super pocit :)
Moje první pokusy o lehčí akrobacii na živo jsou tady :)

Také jsem dneska nahodil ty druhé listy s těmi výčnělky, nevím jestli je to jen muj pocit,ale připadá mi že MCPX s nimi lítá poněkud svižněji..
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#551 Příspěvek od František Koudelka »

tak to gratuluji ja zkousel zada dvakrat, poprve pad a podruhe tvrdej pad a kabinka KO :?
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
seltino

#552 Příspěvek od seltino »

dík, hodinku jsem to trenoval na simu,nez jsem měl odvahu se do toho pustit.

mimochodem asi mi začínají odcházet 2 z 5 nanotech 300 mAh baterky, a to po 4 nabíjecích cyklech.. asi jsem měl smůlu na špatný kus, na MSR mám 8 ks nanotechy a všechny šlapou, ikdyž je pravda, že za sebou nemají víc jak 10 cyklů..
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#553 Příspěvek od Gattor »

buki píše:Cílek napsal: Hlavně je to tvůj první (téměř) opravdový jednorotorový vrťas.

mCPx lita opravdu paradne, ale co si budem namlouvat... velky stroj se chova malinko jinak. proto bych ho take zarazil spise do kategorie "temer" opravdovy. ale nenapsal bych to :)
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
buki

#554 Příspěvek od buki »

cilek píše:

Myslel jsem hlavně tu velikost, která umožňuje docela beztrestně s modelem mlátit o zem. To už od dvěstěpadesátky nahoru neplatí. Je to hračka velmi se podobající "dospělým" modelům, ale (dle mého názoru) pořád jen malá hračka.

Jseš trochu mimo. Vrtulník se posuzuje jak lítá a né co vydrží.Furt je to o umění pilotáže a co dokážeš s ním zaletět. Nebo ty si pořizuješ vrtulník, aby si s ním mlátil.To snad nikdo. Kdo zvládne tohoto prcka,pak s velkým zaletí "s jednou rukou v kapse".
cilek

#555 Příspěvek od cilek »

buki píše:
cilek píše:

Jseš trochu mimo. Vrtulník se posuzuje jak lítá a né co vydrží.Furt je to o umění pilotáže a co dokážeš s ním zaletět. Nebo ty si pořizuješ vrtulník, aby si s ním mlátil.To snad nikdo. Kdo zvládne tohoto prcka,pak s velkým zaletí "s jednou rukou v kapse".

Neber si to osobně. Tak jsem mimo, no. Však jsem psal, že je to můj názor.
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“