PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#556 Příspěvek od Jetson »

scarabeus píše:Mno ja u Cessny saham na trup, nikdy kridla, takze nepredpokladam, ze budu zasvinenej :-) Test planuju zitra dopoledne pred odjezdem do Alp, pokud pocasi dovoli :-)

Bohužel EG se nedá skladovat, převážet a u toho nerozebírat a tak si na ta křídla sáhnu při každém létání. BTW Cessnu mám stále složenou, ale koukal jsem minule, že se docela bortí ten plast v oblastí kde dosedají křídla, takže by to asi taky občas zasloužilo sundat gumičky a dát matroši odpočinout...
Albeda

#557 Příspěvek od Albeda »

Jetson píše: ale koukal jsem minule, že se docela bortí ten plast v oblastí kde dosedají křídla, takže by to asi taky občas zasloužilo sundat gumičky a dát matroši odpočinout...

Vyresil jsem to skelnou izolepou.

Hele nevite jak mam zvetsit vzepeti u jedne strany kridla? V dusledku zlomeni se me vzpeti zmensilo.
fokusak

První létání

#558 Příspěvek od fokusak »

zdravím všechny.I já jsem podlehl Vaší perfektni kritice na tuto Cesnu a jakmile jsem dočetl mazal pro jednu k Peckovi.
Jsem úplnej začátečník, a cesna je mé první éro,a tak jsem trénoval na aerofly profesional deluxe cca 4 hodiny během 14 dní.Všera předpovídali na dnešek jasno a bezvětří a tak jsem po obědě vyrazil na pole.
Lítala úplně skvěle a dokonce jsem si troufnul(podotýkám že jsem v živitě s ničím nelétal) ina lopingy a výkruty.
Cesnička vše ustála bez nejmenší újmy,jen ty přistání na podvozek do pole jsou trochu krkolomější.Dvě baterky jsem vylítal jako nic a totálně zabahněnej a vymrzlej mazal domů podělit se s vámi se zážitky.
Závěrem jen tolik...Vaše fórum mě přesvedčilo ke koupi Cesny a já za to moc děkuji a můži jí všem dalším jen doporučit.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#559 Příspěvek od Jetson »

Dneska jsem se zase vypravil protáhnout Cessnu. Bohužel i když to na zemi vypadalo na bezvětří, už ve 3m se to docela mlelo. Nejdřív jsem zkusil vrťase cx3 a byl jsem rád, že jsem ho posadil dřív, než byl moc daleko odvlečen větrem. Potom jsem vyndal z auta Cessnu. Nevím jestli to bylo rukama (samozřejmě že bylo), nebo tím, že Dx6i jak stydla, tak plyn dával pokyn jen do cca 50% rozsahu (mám jednu z těch vadných vysílaček viz. jinde tady na fóru), ale poprvé jsem s ní regulerně drbnul do země ve snaze nenechat jí nabourat do střechy někoho baráku. Ono to bylo ve finále souhra všeho. Já dal plnej kotel a utrhnul to nahoru, jenomže plyn nešel naplno a tak propadla po čumáku a jak jsem ještě točil, tak jsem jí dohnal k letu k zemi a výška už nestačila abych to vybral. Naštěstí škoda je jen jedna "vzpěra" a cca 3x2cm konce křídla k nalepení. Nebýt problému s vysílačkou, tak jsem lítal asi dál...
Qew

#560 Příspěvek od Qew »

Cau Cessnaci,
jak jsem jiz psal, tak jsem mel problemy s vysilackou a prijimacem, tak jsem celou Cessnu reklamoval. Prodejce ji zaslal zpet vyrobci a ja cekal trpelive 30 dni, kdyz jsem si Cessnu po 30-ti dnech vyzvedaval, tak mi prodejce sdelil, ze vyrobce zadnou zavadu nezjistil a ze je v poradku. I kdyz sam prodejce rekl, ze vymenili regl. Nevim co tim vyrobce sledoval (jestli mu to fungovalo normalne a nechapal co reklamuju...?). Prodejce mi ukazal, ze Cessna bezchybne funguje a tak jsem si Cessnu odnesl domu a trpelive cekal na priznive pocasi. Jelikoz pocasi nepralo, tak jsem si Cessnu dvakrat doma slozil a odzkousel a vse bylo oka. Jednoho krasneho dne uz slezl snih a dokonce i prestal foukat vitr a tak jsem si rekl, ze ted je ten spravnej cas. Vzal jsem Cessnu a vyrazil na pole. Prijdu na pole, sestavim Cessnu, zapnu vysilacku a pripojuju baterku...a jak jsem ji pripojil, tak smerovka a vyskovka se krecovite stocili v jeden smer a neslo s tim nic delat (jak jsem jiz drive psal) v tu chvily bych nejradsi celou Cessnu rozslapal, zapalil a nechal shoret!!!! :evil: ale nastesti jsem se uklidnil, napocital do desiti a sel nasranej domu!
V pondeli zase k prodejci na reklamaci...ten se divil a rikal ze to promeri a zavola. Odpoledne zavolal, ze prej to je vysilac nebo prijimac a ze to vymeni a dohodne se s vyrobcem sam (to jsem mel radost, protoze dalsich 30dni mi prislo jako vecnost). Takze jsem si Cessnu vyzvedl a cekal opet na priznive pocasi. To prislo ted v nedeli. Po ranu vitr nefoukal a tak jsem vyrazil do terenu. Cessnicku jsem slozil, vyladil a sel na to.
Uprimne musim uznat ze pro me byl let o dost narocnejsi nez pro vetsinu debateru :D Nejaky ladny let jsem urcite nepredvadel- spis jsem s Cessnickou bojoval, ale obkrouzil jsem par kolecek.... V jednu chvily jsem se moc soustredil na Cessnu a nevsiml si bliziciho stromu (spis jsem Cessnu vedl na strom :) ) A bylo po litani...v tom jsem si vzpomenul na forum, jak nekdo psal ze ne vsechny plochy jsou dost velky na litani....no pro priste.
Odnesl to kryt motoru, hridel od motoru a ocasni plochy(ty sroubky jsou fakt titerny)....takze jsem vzal modelarskou prodejnu utokem a doplnil poskozeny dily, jo a jednu CD-romku jsem taky znicil :lol: plus jsem dokoupil skelnou izolepu, purex a dalsi nezbytny veci....
Za ten pocit to ale fakt stalo a uz se nemuzu dockat az dam Cessnu dohromady a zase vyrazim do terenu.....
Albeda

#561 Příspěvek od Albeda »

Jo jo taky to u me odnesla hridel u prvniho letu :D
SirSkluzman
Kontaktovat uživatele:

#562 Příspěvek od SirSkluzman »

Jo copak cesna to je pohoda letadýlko.
O vikendu jsem ji prodal kamarádovi protože se potřeboval na něčem naučit lítat a já už jsem stejně blbnul jenom s 3D.

Ale jinak poslušná, i nějakej ten loping zvladla takže pohodička :roll:
Snažím se mít co nejvíce letů po kterých bych pak nemusel nic opravovat :-)
fokusak

#563 Příspěvek od fokusak »

Zdravím,tak jsem absolvoval druhý letový den.Minulý víkend jsem byl na lítání tak nadrženej,že jsem pořád stál u okna a sledoval jak se ohýbaj stromy pod sílou větru,takže sobota totálně na h.....až v neděli se to trochu umoudřilo,ale ne zas tak moc.Já bych se na to radši vykašlal ale děti cesničku ješlě lítat neviděli tak mě ukecali.Mezi barákama to bylo v pohodě ale vyjeli jsme na pole a tam fučelo jako kráva.
Nechtěl jsem vypadat jako lama, tak jsem ji natočil a letěl,teda jestli se to vůbec dalo nazývat letem.Po větru letěla jako stíhačka, ale proti větru se jí vůbec nechtělo,plnej plyn ale rychlost tak někde u pádový a do toho ještě fouklo z boku, tak tak že jsem jí udržel ve vzduchu.
Nejhůř ale bylo když jsem jí chtěl dostat bez úhony na zem.Z očí mi tekly slzy od větru,takže jsem toho moc neviděl a cesně už dojížděli baterky,ale nakonec nějak se štěstím sedla.
Ponaučení jsem si ale z toho vzal, nelítej vole ve větru nabo budeš platit(i když budeš za lamu) a lítat s brejlema.Jo a sílu motoru jsem fakt proti tomu větru ocenil,taže díky za předimenzovanost.
fokusak

#564 Příspěvek od fokusak »

Sorry minulou zpravu se mi podařilo odeslat 2x
Qew

#565 Příspěvek od Qew »

Cau Cessnaci, nevim jestli to patri do tyhle kategorie, ale chtel jsem se zeptat co mi bude delat Cessna, když budu mít delší osicku od motoru a tudiž i vrtule bude dal od trupu? Min potahne? Zmeni se nejak vlastnosti? dekuju za odpoved
scarabeus

#566 Příspěvek od scarabeus »

Qew píše:Cau Cessnaci, nevim jestli to patri do tyhle kategorie, ale chtel jsem se zeptat co mi bude delat Cessna, když budu mít delší osicku od motoru a tudiž i vrtule bude dal od trupu? Min potahne? Zmeni se nejak vlastnosti? dekuju za odpoved

Tak ji upicni ne? :-)
Qew

#567 Příspěvek od Qew »

ja ji upicnul (to byla makacka) :D a ted je trosku delsi nez byla ta originalni a tak nevim zdali ma cenu ji znova zkracovat a nebo to nechat bejt...dikes
koxx

#568 Příspěvek od koxx »

Zdar všeci,tak jsem si ji taky pořídil a jsem sní plně spokojen,včera jsem ji testnul a byl to docela frkot(na to,že jsem nikdy žádný letadlo neřídil),kdyby nefoukalo tak by to bylo lepší,ale zvládl jsem to.Ještě že můžu přistávat do sněhu :lol: ,aspoň nejsou tvrdá přistání
tox232
Kontaktovat uživatele:

#569 Příspěvek od tox232 »

Zdravím tak já mám vysílačku z opravy doma měl jsem to u pana Hnízdila v Praze.Měl jsem problém s potenciometrem plynu něco podobného jako psal Jetson .Všechno šlape jak má takže zítra půjdu lítat pokud počasí dovolí.
http://tox232.webnode.cz
koxx

#570 Příspěvek od koxx »

Zdravím,tak jsem se předčasně vrátil z létání páč mi za letu praskla vrtule.
Chci se optat co máte za vrtule a unašeče dík
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“