FrSky Taranis - druhé pokračování
Re: FrSky Taranis - druhé pokračování
zdravim.
mal by som otazku mozno niekto bude vediet pomoct. som cerstvy majitel taranis. ale neviem vyriesit jeden problem.
mam quad a chcem aby sa mi otacal pomaly pri natacani. chcem nastavit rudder na menej ako 100%. ked to urobim cez mix lebo stiahnem vahu tak mi potom nejdu zapnut motory- lebo mam nazu v2 a ta sa zapina ked sa daju oba kniple do rohov-maximalne polohy. ale kedze tam je menej ako 100% tak sa mi to nezapne. vie niekto poradit ako to vyriesit prosim? rozmyslal som to urobit cez krivku kde ju natiahnut na plocho a na konci to dat na maximum. ale radsej by som nieco lahsie.
vdaka za pomoc
mal by som otazku mozno niekto bude vediet pomoct. som cerstvy majitel taranis. ale neviem vyriesit jeden problem.
mam quad a chcem aby sa mi otacal pomaly pri natacani. chcem nastavit rudder na menej ako 100%. ked to urobim cez mix lebo stiahnem vahu tak mi potom nejdu zapnut motory- lebo mam nazu v2 a ta sa zapina ked sa daju oba kniple do rohov-maximalne polohy. ale kedze tam je menej ako 100% tak sa mi to nezapne. vie niekto poradit ako to vyriesit prosim? rozmyslal som to urobit cez krivku kde ju natiahnut na plocho a na konci to dat na maximum. ale radsej by som nieco lahsie.
vdaka za pomoc
total amater 
xnokiax píše:...chcem nastavit rudder na menej ako 100%. ked to urobim cez mix lebo stiahnem vahu tak mi potom nejdu zapnut motory- lebo mam nazu v2 a ta sa zapina ked sa daju oba kniple do rohov-maximalne polohy. ale kedze tam je menej ako 100% tak sa mi to nezapne...
Pro mix se přece dá nastavit aktivace/deaktivace mixu nějakým přepínačem viz v nastavení parametrů mixu položka Switch. Takže si to udělej přes mix a pro ten mix si nastav aktivaci/deaktivaci mixu na nějaký přepínač a při tom odemykání zámku motorů posunem kniplů do krajních rohů budeš mít ten přepínač v poloze vypnutého mixu a zapneš ho teprve až poté co budou motory odemčeny případně třeba i za letu v okamžiku kdy budeš chtít, abys měl ovládání rozsahu pro otáčení multikoptéry v menším rozsahu.
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Len tak na rýchlo. Vojde sa táto bat. do Taranisu? (robím objednávku na HK):
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Pack.html
alebo mám nechať originál NiMh 2000 mAh?
FrSky Tandem X20
Nemyslím, že si tou LiFePo polepšíš.
juraj.jurej píše:Len tak na rýchlo. Vojde sa táto bat. do Taranisu? (robím objednávku na HK):
preco to chces menit? original kupis i vas v CZ bez problemov priamo od frsky v brne.
total amater 
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam v Taranisovi tuto
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... a_JR_.html
a vojde sa tam len-tak-tak. Oproti origos NiMh to vydrzi baaajecne dlouho...
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... a_JR_.html
a vojde sa tam len-tak-tak. Oproti origos NiMh to vydrzi baaajecne dlouho...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
- Standa Stuchlý
juraj.jurej píše:Len tak na rýchlo. Vojde sa táto bat. do Taranisu? (robím objednávku na HK):
LiFePo4 má jednu nepříjemnou vlastnost. Příliš vyrovnanou křivku. Baterka je stále plná a pak během chvilky prázdná. Na pohon bez problémů, do vysílače bych to nechtěl. Tam je výhodnější baterie s postupným poklesem napětí. Máš čas reagovat.
ako mate nastavene failsafe na vysielaci? hold alebo custom alebo return? mam naza V2 kde mam nastavene return home. co je najlepsie riesenie skombinovat to aby sa mi to vratilo a neprisiel som o kopteru?
vdaka
vdaka
total amater 
xnokiax píše:ako mate nastavene failsafe na vysielaci? hold alebo custom alebo return? mam naza V2 kde mam nastavene return home. co je najlepsie riesenie skombinovat to aby sa mi to vratilo a neprisiel som o kopteru?
V rámci Taranisu se používá režim Custom tj. v podstatě vlastní nastavení jak je ve stručnosti popsáno v odpovědi viz tento odkaz.
Samotné použití varianty "return to home" v rámci fail-safe obecně je už specifická záležitost závislá na nastavení na straně příslušné řídící jednotky, která je použita v příslušné multikoptéře. Různé jednotky to mohou mít řešeno odlišně, ale toto téma je určeno pro Taranis tj. specifické nastavení ve vztahu k aktivaci fail-safe režimu na straně řídící jednotky do režimu "return to home" bys neměl řešit tady, ale v samostatném tématu k příslušné řídící jednotce. Stačí použít odkaz Hledat a najít si již existující téma k příslušné řídící jednotce, kterou máš ve své multikoptéře ať už třeba Naza, Multiwii apod. Tady na serveru už v podstatě ke každé známější řídící jednotce nějaké téma existuje a tam by se měly řešit podobné záležitosti týkající se specificky konkrétní řídící jednotky.
- Standa Stuchlý
Zdravím pánové. Řeším problém a potřebuji poradit. Potřebuji nastavit omezení otáček motoru tak, aby při SC- běžel jen na poloviční otáčky řízené CH1. SC v krajní poloze k sobě blokuje spuštění motoru. SC- by šel motor do 50% a SC od sebe do 100%.
Tipnem si. SC v polohe k sebe použiť ako zámok plynu, na ostatné dve polohy spínača použiť krivky, kde pri SC- by bola, pri polohe knipla plynu dole, hodnota výstupu CH1=-100, pri polohe knipla plynu na maxime, by bola hodnota CH1=0. Pri prepínači SC v hornej polohe (od seba) by to bolo podobne, ale hodnoty by boli -100 a +100.
A teraz poprosím skúsenejších o oznámkovanie mojej odpovede a potvrdenie, korekciu, či totálne odmietnutie riešenia.

A teraz poprosím skúsenejších o oznámkovanie mojej odpovede a potvrdenie, korekciu, či totálne odmietnutie riešenia.
1. V sekci SPECIAL FUNCTIONS nastavit pro jednotlivé polohy přepínače SC hodnotu globální proměnné GV1.
2. V sekci MIXER pak nastavit pro již existující MIX CH1 položku Weight v tom mixu na GV1.
2. V sekci MIXER pak nastavit pro již existující MIX CH1 položku Weight v tom mixu na GV1.
- Standa Stuchlý
pánové díky, už to běží jak má. 
Chlapci prosba.Koupil jsem FrSky OLED senzor napětí článků Produkt FLVSS .Napojim k přijimači to ještě zvládnu,K baterii taky,ale co dál? Mate někdo
skušenost ? jak to upravít ve vysilači? Chtěl bych aby mně to upozornilo na nízkej stav baterie.
skušenost ? jak to upravít ve vysilači? Chtěl bych aby mně to upozornilo na nízkej stav baterie.
Já to mám takto:
Telemetrii vyvoláš delším stlačením tlačítka page a pak je to tuším druhá obrazovka s označeným sloupcem
Telemetrii vyvoláš delším stlačením tlačítka page a pak je to tuším druhá obrazovka s označeným sloupcem