zdzd píše:....
Nikomu nic nenutím. Ptám se avengara na to, co Duplex dá FX-30. Navrhuje to, má to zdůvodnit. Rád se poučím.
On sa na Jeti Duplex pýtal prvotný zakladateľ vlákna.
Ako dôvod uviedol cenu a dôveru k značke (z praxe svojich kolegov).
(Ja F3B nelietam, ale náhodou vario by ma celkom potešilo- aby som sa konečne naučil rozoznať kde to nosí. Jasné že nie na súťaži..)
Dozvedel sa tu od poniektorých, že to asi nemá v hlave v poriadku, (!) alebo to poniektorí porovnávali s Assanom či Coronou.. IMHO, trápne. Niekto asi celkom presne nechápe o čom píše, keď porovnáva nezrovnateľné.. (Assan má jednu anténu bez diverzity, menší dosah a obmedzené nastavenie FS).
Mohol by niekto, obzvlášť po upresnení že lieta F3B, povedať aspoň nejaký fakt, v čom by ho použitie Duplex namiesto Fasst, mohlo obmedziť?
Ja mám jeden bod (podľa mňa zatiaľ jediný a nie neriešiteľný, len momentálny stav na trhu):
- Jeti príjmače R6 ani R8 nedokážu až tak potlačiť silnejšie signály iných pásiem, ako FASST. Prejaví sa to pri lietaní okolo televízneho vysielača, vození bezdrátovej kamery alebo _možno aj v blízkosti X megawatovej trafostanice. Inak nie.
Existujú aj negatívne body pre použitie FASST systému, už boli spomenuté (teplo, úroveň signálu, perióda pulzov), ale tiež sú to len vlastnosti momentálne dostupných výrobkov, nie systému ako celku..