RC-Factory RS 352 EPP kit
- JNecesanek
- Kontaktovat uživatele:
Re: RC-Factory RS 352 EPP kit
RS nebo Su, ale lepší velikost je 1,5 metru, letadlo je hodnější a lehce odolnější vůci větru
Je to uplne jedno. Obe era jsou vyborna. Koukej po vzhledu 
No ja chci porizovat sveho prvniho akrobata, zatim jsem lital jen s epp vetronema.
Prijde mi ze obe letadla (RS a Flash) jsou hodne podobna, ale buh vi jestli i letovym projevem
Prijde mi ze obe letadla (RS a Flash) jsou hodne podobna, ale buh vi jestli i letovym projevem
Frsky X9 Lite S
b3hcz píše:....
Myslíš, že ty jsi schopen rozeznat rozdíl? Jinak ano, Flash a RS lítají velmi podobně (dáno podobným čelním průřezem a odporem), RS má větší plochu křidélek při jinak totožné ploše křídla. Navíc RS má už oboustranný potisk křídel a výškovky. Zas na druhou stranu, přiznám nez mučení, převládající zelená není mou oblíbenou barvou...
Ahoj,
objednal jsem RS 352 v tom menším provedení a našel jsem doma tento motor: http://www.peckamodel.cz/produkt/938_el ... 21013.aspx
myslíte, že by šel použít?Není moc těžký? Baterii mám 1000mAh 3S, nerad bych z toho udělal zbytečně těžký model
objednal jsem RS 352 v tom menším provedení a našel jsem doma tento motor: http://www.peckamodel.cz/produkt/938_el ... 21013.aspx
myslíte, že by šel použít?Není moc těžký? Baterii mám 1000mAh 3S, nerad bych z toho udělal zbytečně těžký model
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
micey007 píše:Hm,tak to jsem fakt smolař.
Tak to nevím, zdá se mi to divné. Myslím, že kolečko nějakého plastu bude bohate stačit. Ale myslím, že to moc prožíváš. Napínák stačí jeden na servo. Pokud budu přenapínat, tak i přetrimuju. Je to snadné.
Jinou variantu používám u halových modelů, je lehčí, ale poněkud nepohodlná.
Lanko natáhnu dvojitě na obouch stranách a cca vypnu. Důležité je, abych měl kormidla a servo rovně. Nespěchám...
Ze serva odšroubuji páku a v prstech pákou točím tak, aby se se lanka zkrucovala. Tím se zkrátí, až se dokonale vypnou.
Páku přišroubuji zpět.
Inspirace truhlářskou pilou na stěně je asi evidentní
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
b3hcz píše:No ja chci porizovat sveho prvniho akrobata, zatim jsem lital jen s epp vetronema.
jako první akrobat bude lepší Flash. RS je už hodně ovýchylkovaný. Ale pokud jsi ochoten nastavit menší výchylky, tak je to jedno. Které-koliv letadlo bude super.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Angusss píše:Ahoj,
Pohoda.
TomasC : Moc děkuji, zkusím ho
Tak dnes jsem objednal Flashe
Ted mi poradte cim to mam osadit?
Frsky X9 Lite S
Opět záleží na tom, co si od toho slibuješ a kolik jsi schopen a ochoten do toho investovat. Jinak se to tady a konkrétně u Flashe probíralo nesčetněkrát.
Klasika jsou 4x 9g čínská serva typu HXT-900 po 75 kačkách, nějakej Turnigáč nebo ekvivalentní "shit" třídy 2208, 2212 až 2217, regl stačí v pohodě 18-20A, baterka tříčlánek 800-1300mAh LiPo. Ono to poletí, co by to neletělo.
Pokud máš ale ambice a umění větší a jsi za to schopen a ochoten i připlatit, určitě serva kvalitnější, aspoň na úrovni HS-65 (ne MG, je to zbytečné), viděl jsem u borce ve skvěle létajícím a pilotovaném Jaku-54 i HS-45HB, nebo (pokud to tvoje RC vybavení dokáže naplno využít), tak třeba 9mm digitály Hyperion HP-DS09-SCD a jiné další alternativy, coby ne.
Motory - koukni na vhodné a doporučované Hyperiony přímo na stránkách výrobce modelů - rc.factory.cz nebo tamtéž na "levné" alternativy pod obchodní značkou Pulso, jo, jsou to motory, jejichž ekvivalenty z Číny pořídíš o polovic levněji, nicméně, ať si kdo chce so chce říká, stále nedostižnými jsou origo czech made Modelmotors Axi 2208/xx až 2217/xx, že (za dvojnásobej a více ceny).
No, regl, Jeti-Ray 18-25A nezklame, ovšem programovatelný Jeti SPIN nebo CastleCreation nebo podobná třída....taky mohou nalézt uplatnění, ovšem za předpokladu, že je budeš schopen naplno využívat, pochopitelně s příslušnou RC-soupravou, umožňující nastavit příslušnou a potřebnou křivku plynu a eventuálně namixovat volnoběh atd. atd. atd.
Baterky, no 3S LiPo bez diskuse, ale co nejlehčí při dostatečné kapacitě, kterou je výše zmiňovaných 800-1300 mAhpři reprodukovatelných ( ne napsaných na obalu) 20-25C, více netřeba, navíc "tvrdší" baterky bývají (ne nepodstatně) težší.
Na závěr ale obligátní: model je třeba postavit tak, aby byl souměrný, pevný, vyvážený jak podélně, tak i příčně (i s baterkou), měl správné úhly náběhu křídlel u výškovky (zde platí 0), měl správné vyosení vektoru tahu motoru a přitom byl co nejlehčí, tedy v plné výbavě i s baterkou je ideál 350-400g, ale i do půlkila sakumprdum to létá fantasticky.
Těžiště pro začátek doporučené výrobcem (pokud je ale skutečně všechno v nule), později v průběhu zalétávání se dá upravit dle subjektivních potřeb a pocitů při létání.
P.S. jinak, zkus opravdu nejprve pohledat a pak vznést konkrétní dotaz na ten či onen detail...
Klasika jsou 4x 9g čínská serva typu HXT-900 po 75 kačkách, nějakej Turnigáč nebo ekvivalentní "shit" třídy 2208, 2212 až 2217, regl stačí v pohodě 18-20A, baterka tříčlánek 800-1300mAh LiPo. Ono to poletí, co by to neletělo.
Pokud máš ale ambice a umění větší a jsi za to schopen a ochoten i připlatit, určitě serva kvalitnější, aspoň na úrovni HS-65 (ne MG, je to zbytečné), viděl jsem u borce ve skvěle létajícím a pilotovaném Jaku-54 i HS-45HB, nebo (pokud to tvoje RC vybavení dokáže naplno využít), tak třeba 9mm digitály Hyperion HP-DS09-SCD a jiné další alternativy, coby ne.
Motory - koukni na vhodné a doporučované Hyperiony přímo na stránkách výrobce modelů - rc.factory.cz nebo tamtéž na "levné" alternativy pod obchodní značkou Pulso, jo, jsou to motory, jejichž ekvivalenty z Číny pořídíš o polovic levněji, nicméně, ať si kdo chce so chce říká, stále nedostižnými jsou origo czech made Modelmotors Axi 2208/xx až 2217/xx, že (za dvojnásobej a více ceny).
No, regl, Jeti-Ray 18-25A nezklame, ovšem programovatelný Jeti SPIN nebo CastleCreation nebo podobná třída....taky mohou nalézt uplatnění, ovšem za předpokladu, že je budeš schopen naplno využívat, pochopitelně s příslušnou RC-soupravou, umožňující nastavit příslušnou a potřebnou křivku plynu a eventuálně namixovat volnoběh atd. atd. atd.
Baterky, no 3S LiPo bez diskuse, ale co nejlehčí při dostatečné kapacitě, kterou je výše zmiňovaných 800-1300 mAhpři reprodukovatelných ( ne napsaných na obalu) 20-25C, více netřeba, navíc "tvrdší" baterky bývají (ne nepodstatně) težší.
Na závěr ale obligátní: model je třeba postavit tak, aby byl souměrný, pevný, vyvážený jak podélně, tak i příčně (i s baterkou), měl správné úhly náběhu křídlel u výškovky (zde platí 0), měl správné vyosení vektoru tahu motoru a přitom byl co nejlehčí, tedy v plné výbavě i s baterkou je ideál 350-400g, ale i do půlkila sakumprdum to létá fantasticky.
Těžiště pro začátek doporučené výrobcem (pokud je ale skutečně všechno v nule), později v průběhu zalétávání se dá upravit dle subjektivních potřeb a pocitů při létání.
P.S. jinak, zkus opravdu nejprve pohledat a pak vznést konkrétní dotaz na ten či onen detail...
Ahoj, model je skoro postaven a čeká mě osazení. Je lepší dát baterii na sucháč bokem nebo proříznout otvor do trupu a baterii zasouvat? Jde mi o to jak moc záleží na podélné vyvážení? Udělá s tím něco 80g baterka přilepená sucháčem na bok?
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zalétat na sucháči bokem a pak zaříznout.
Já jsem zvolil u RS 352 a vůbec těchto modelu systém těžiště tak, že jsem vyřízl v trupu otvor pro baterii napříč a posouval jsem a po ustavení těžiště jsem implantoval baterii podél trupu. Baterie je 850mAh. A lítá to jako všechno od RC Factory dost dobře.
A jak říká Tomáš začal bych tím Flashem a hlavně bych dal pozor na to abych měl všechno slepené ROVNĚ.
A jak říká Tomáš začal bych tím Flashem a hlavně bych dal pozor na to abych měl všechno slepené ROVNĚ.
.. navíc Flash bude teď už mít novou povrchovku .-)