Výběr vysílače, motoru a letadla pro začátečníka

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
s3030150

#61 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 15:49, celkem upraveno 1 x.
Čop
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Čop »

dusi píše:
Čop píše: A začínat s Nixx a pak přecházet na LiPol mi přijde nesmysl.

Mě přijde jako nesmysl s LiPol vůbec začínat. A to se NiXX aku zabývám nejmíň dvacet let, ne-li víc.
Záleží, čemu se chce kdo věnovat. Mě halové deskolety se vztlakem vznikajícím na vrtuli a po vypnutí motoru do 3 vteřin spadnuté na zemi, které i silnější dýchnutí, ne-li větřík, odkloní z kurzu absolutně nezajímají. Stejně tak mě nezajímají kdejaké balancéry či omezovače či jiné starostlivosti kolem pytlíků. Nesoutěžím, nesbírám body, nehoním vteřiny a nějaké deko mi nevadí, mám blbuvzdorné vybavení. A slušné NiCd či NiMH aku mi přijdou jako velice slušné vybavení pro rekreační létání.

To je možná pravda, ale opravdu záleží na tom, s čím chceš lítat. Jestli mám letadlo který má půl kila (což je u začátečníka daleko nejběžnější varianta) tak opravdu uvažuju kde na váze ušetřit. Začátečník si těžko pořídí dvacetikilovýho akrobata na elektro, nebo čtyřmetrový konstrukční větroň... A na okraj - jak dlouho nabíjíš 2250mAh pack?
Spíš lítač než stavěč...
wroum

#63 Příspěvek od wroum »

dusi píše:
Čop píše: A začínat s Nixx a pak přecházet na LiPol mi přijde nesmysl.

Mě přijde jako nesmysl s LiPol vůbec začínat. A to se NiXX aku zabývám nejmíň dvacet let, ne-li víc.
Záleží, čemu se chce kdo věnovat. Mě halové deskolety se vztlakem vznikajícím na vrtuli a po vypnutí motoru do 3 vteřin spadnuté na zemi, které i silnější dýchnutí, ne-li větřík, odkloní z kurzu absolutně nezajímají. Stejně tak mě nezajímají kdejaké balancéry či omezovače či jiné starostlivosti kolem pytlíků. Nesoutěžím, nesbírám body, nehoním vteřiny a nějaké deko mi nevadí, mám blbuvzdorné vybavení. A slušné NiCd či NiMH aku mi přijdou jako velice slušné vybavení pro rekreační létání.

jako je fakt ze treba mymu dedovi staci Skoda 120 (uz 30let) - odveze ho kam potrebuje a co se posere, zvladne soused za flasku, ale.... ten pozitek jaksi chybi a kdyz sem zacinal s erama, tak mi plechovka stacila. stacila v 1. eru, ve druhym a ve tretim, ctvrty uz bylo na AC a Lipol a ver mi, ze sem toho nikdy nelitoval a nimhy doma odpocivaj (a uz porad budou) a Lipol maj IMHO nekolikanasobne vic vyhod nez nevyhod, ale to holt nesmis hledat problemy tam kde nejsou :wink: a kdyz vezmu v potaz klesajici cenu a rozsirujici se sortiment lipolek, tak nechapu ze este nekdo lita s plechovkou a na nimhy...
dusi
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od dusi »

Čop píše:
dusi píše:Nesoutěžím, nesbírám body, nehoním vteřiny a nějaké deko mi nevadí, mám blbuvzdorné vybavení. A slušné NiCd či NiMH aku mi přijdou jako velice slušné vybavení pro rekreační létání.

To je možná pravda, ale opravdu záleží na tom, s čím chceš lítat. Jestli mám letadlo který má půl kila (což je u začátečníka daleko nejběžnější varianta) tak opravdu uvažuju kde na váze ušetřit. Začátečník si těžko pořídí dvacetikilovýho akrobata na elektro, nebo čtyřmetrový konstrukční větroň... A na okraj - jak dlouho nabíjíš 2250mAh pack?

No tak máme dost modelů kolem půl kila a kolega udělal model lehčí, asi 400 g. Ušetřil váhu na motoru, baterkách, vybavení.
A hádej, kdo létá víc a bezpečneji?
Každý model potřebuje skrátka kromě optimálního pohonu i optimální hmotnost či plošné zatížení ;) Aby si mohl v klidu létat, řídit a ne jen vyrovnávat poryvy větru 8)
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
dusi
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od dusi »

wroum píše:
dusi píše:Mě přijde jako nesmysl s LiPol vůbec začínat. A to se NiXX aku zabývám nejmíň dvacet let, ne-li víc.Nesoutěžím, nesbírám body, nehoním vteřiny a nějaké deko mi nevadí, mám blbuvzdorné vybavení. A slušné NiCd či NiMH aku mi přijdou jako velice slušné vybavení pro rekreační létání.

jako je fakt ze treba mymu dedovi staci Skoda 120 (uz 30let) - odveze ho kam potrebuje a co se posere, zvladne soused za flasku, ale.... ten pozitek jaksi chybi a kdyz sem zacinal s erama, tak mi plechovka stacila. stacila v 1. eru, ve druhym a ve tretim, ctvrty uz bylo na AC a Lipol a ver mi, ze sem toho nikdy nelitoval a nimhy doma odpocivaj (a uz porad budou) a Lipol maj IMHO nekolikanasobne vic vyhod nez nevyhod, ale to holt nesmis hledat problemy tam kde nejsou :wink: a kdyz vezmu v potaz klesajici cenu a rozsirujici se sortiment lipolek, tak nechapu ze este nekdo lita s plechovkou a na nimhy...

Neměl bys míchat moji výhradu vůči lipolkám se stříďákama, o těch sem nemluvil :roll:
A jako začátečník bude mít daleko víc starostí, než vychutnávat nějakej požitek z toho, že se mu nenafoukli pytlíky :lol:
Ďusi
DepronTeam
dusi
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od dusi »

Čop píše:Začátečník si těžko pořídí dvacetikilovýho akrobata na elektro, nebo čtyřmetrový konstrukční větroň... A na okraj - jak dlouho nabíjíš 2250mAh pack?

Takže mu na pulkilový ero stačí sedmi- nebo osmi-článek GP 1100 8) Nemusí si dělat starosti s nabíjením, hlídat napětí či blikajíci LED-ky.

No já nemám 2250 mAh pack, mám 1100 mAh packy. Se svými dvěma nabíječkama lítam doněmoty s elektrolety, nestačím tak rychle vybíjet, jako mi oni nabijí moje sady. A pokud vezmu nahoru elektrovětroň, tak vozím domu všechny baterky nabité. Ano, na letište 9 km jezdím autem.
Když přístí týden dorazí ten 2200 pack, tak ho budu nabíjet stejně dlouho, jako ty malé. Jen větším proudem. Opět budu mít tolik baterek, že nebudu stíhat to vylítat. Takže jestli se nabíjí 20 minut nebo 40 nebo hodinu, to fakt nevím. Odkdy mám minimálne 3 packy, tak to neřeším. 8)
Ďusi
DepronTeam
wroum

#67 Příspěvek od wroum »

dusi píše:
wroum píše:
dusi píše:Mě přijde jako nesmysl s LiPol vůbec začínat. A to se NiXX aku zabývám nejmíň dvacet let, ne-li víc.Nesoutěžím, nesbírám body, nehoním vteřiny a nějaké deko mi nevadí, mám blbuvzdorné vybavení. A slušné NiCd či NiMH aku mi přijdou jako velice slušné vybavení pro rekreační létání.

Neměl bys míchat moji výhradu vůči lipolkám se stříďákama, o těch sem nemluvil :roll:
A jako začátečník bude mít daleko víc starostí, než vychutnávat nějakej požitek z toho, že se mu nenafoukli pytlíky :lol:

jaky problemy a starosti mas porad namysli? ja zadny problemy nemam a nafouklou lipolku sem este nikdy nevidel, ani u sebe ani u lidi co znam... Dolitam, nabiju a letim znova, v tomhle zadnej rozdil neni.

nicmene zkus pochopit ze pokud nekdo chce litat s necim jinym nez s nudnym plouzoletem (viz tvoje stranky) nebo elektrovetronem, tak cesta pres Nimhy proste nevede...

mas nejakou opravdu vlastni zkusenost s lipolkama nebo to sou jen tvoje paranoidni predstavy vyplyvajici z nevedomosti :?:
Čop
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Čop »

Hele, já bych nerad aby to sklouzlo do nějakých invektiv. Já si prostě myslím, že začátečník si pořídí eppáka kterej má celej tak max. do kila. A tam je každej gram vykoupenej větší rychlostí, která je pro začátečníka smrtící. Takže je rozumnější koupit LiPolku která má při stejný kapacitě poloviční váhu. Nota bene když neví, jak se starat o Nixx (vybíjení apod).
Spíš lítač než stavěč...
Martin S

#69 Příspěvek od Martin S »

Nemáte někdo prosím vyfocený plánek Ušáka?
sadik

#70 Příspěvek od sadik »

Ja si myslím že pre začiatočníka je vhodny model napríklad Buttercup s váhov cca 300g na CD motor s NiMH 650. Nevadí mu slabý vietor a je dosť pomalý na zvládnutie začiatočníckych chýb. Ale aj tak na začiatok bysom skôr doporučil klasické akupaky. Týmto sa viac prikláňam k Dusimu. A potom ako dalej sa nech rozhodne už sám.
MiniMag
dusi
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od dusi »

wroum píše:Lipol a ver mi, ze sem toho nikdy nelitoval a nimhy doma odpocivaj (a uz porad budou) a Lipol maj IMHO nekolikanasobne vic vyhod nez nevyhod, ale to holt nesmis hledat problemy tam kde nejsou :wink: a kdyz vezmu v potaz klesajici cenu a rozsirujici se sortiment lipolek, tak nechapu ze este nekdo lita s plechovkou a na nimhy...

hm, tedy nejsou, říkáš...
Ďusi
DepronTeam
wroum

#72 Příspěvek od wroum »

dusi píše:
wroum píše:Lipol a ver mi, ze sem toho nikdy nelitoval a nimhy doma odpocivaj (a uz porad budou) a Lipol maj IMHO nekolikanasobne vic vyhod nez nevyhod, ale to holt nesmis hledat problemy tam kde nejsou :wink: a kdyz vezmu v potaz klesajici cenu a rozsirujici se sortiment lipolek, tak nechapu ze este nekdo lita s plechovkou a na nimhy...

ja nerikam ze vubec nejsou, jen to neni tak cerny jak to malujete. problemy se najdou vsude....kamosovi ted napriklad odesly novy cadmia na Rx ve svahovym kridle...stane se.
dusi
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od dusi »

wroum píše:
dusi píše:

ja nerikam ze vubec nejsou, jen to neni tak cerny jak to malujete. problemy se najdou vsude....kamosovi ted napriklad odesly novy cadmia na Rx ve svahovym kridle...stane se.

To jako nafoukli se, nebo bouchli nebo tak nejak ?
Ďusi
DepronTeam
wroum

#74 Příspěvek od wroum »

dusi píše:
wroum píše:
dusi píše:

To jako nafoukli se, nebo bouchli nebo tak nejak ?

seskvarily se a "protekly" ven - byly do kridla natvrdo zalepeny. kde byla chyba nikdo uz nezjisti, ale zadny baterky nejsou blbuvzdorny
Terry
#75 Příspěvek od Terry »

Chlapy tak si myslím ,že Martin S musí mýt z těch odpovědí na tento threid hlavu jak věrtel.Je mi jasný že každý má nějaké zkušenosti ze svojich začátků a proto se snaží tyto zkušenosti předat.Ale z pohledu začátečníka který neví která bije je to pro něj takové kvantum iánformací které dokáže jen stěží absorbovat a správně vyhodnotit.Vím ,že je to asi dost těžko proveditelné ale myslím si ,že by bylo v dalších obdob.případech vhodnější dát odpovědi formou hlasování o jednotl.návrzích a z finál.výsledku by si dotazující potom vybral.A nebo by mu někdo třeba arda1 podle toho hlasování něco doporučil.To je můj názor.Vím jak na mě tyto rady působily když jsem byl v podobné situaci při začátcích.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“