MODEL HOBBY
- Zwobot
- Kontaktovat uživatele:
Re: MODEL HOBBY
Fakt je to až taková tragédie?
Nemám za ušetřené prachy raději koupit něco z produkce firmy EPP-modely.eu kterou chci už dlouho vyzkoušet?
Nemám za ušetřené prachy raději koupit něco z produkce firmy EPP-modely.eu kterou chci už dlouho vyzkoušet?
-
ExperimentatorPetr
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se tam dá koupit slušný model tak jedině u VA Models.....máme od nich už 4
Hitec Aurora 9
3DP mini, Loop a další
3DP mini, Loop a další
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem tam chtěl jít obhlídnout a osahat si MX-20 a MPX Royal Pro9, ale když to tak tady čtu tak si raději obejdu mod. prodejny
.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
mykoc píše:Uvědomuju si že to bude jednostranné , ale uvítal bych den otevřených dveří Pelikána nebo Jetiny , Reicharda , Kostky , Valenty , JP atd .... Ohmatat si věci , koupit se Zřetelnou slevou což je motivace( i já mám rodinu , poctivě se živím a chtěl bych si sem tam něco koupit a tím to dát taky druhým vydělat ) ... a tak nějak ... být na tom taky dobře ...
Zatím slídím po slevách , kupuji hodně na modelbazaru staré hoba....nejsem sám ...existuji !!!
Na hobbykinu kupuji baterky , poprvé taky regl 60-70A asi za 17 dolců a fachčí . Co bude dál ? jednostrannost uniformita ?
Chci nakupovat v za podobné ceny tady.....
Končím radši půjdu na letíště , ale zítra .
Hmm,... velice poučný a aktuální stav vystihující názor.
Když jsem naposled na Model Hobby vystavoval , náklady byli trojnásobkem toho, co jsem utržil od zákazníků ,kteří tam přišli nakoupit s vidinou maximálních slev.
Následovalo stejné rozhodnutí, jako učinila převážná většina malých výrobců, kteří se ještě před pár lety výstavy pravidelně účastnili.... už nevystavuji, ani se tam nechodím koukat.
Ad den otevřených dveří .... nemám problém ,je možné si modely prohlídnout, osahat, půjdem polítat( letiště mám za rohem).
Prodávam své konstruktérske znalosti, práci a služby.Jsem ochoten udělat a upravit model dle požadavků zákazníka, provést kompletní osazení, případně i zálet .... prostě se starám o zákaznika dle svých schopností.
Jednoducho se tím snažím živit (nedělám na sklad), koncovou cenu obvykle domlouvám se zákaznikem, podle toho co si navymýšlí.
A proto bych měl dle výše uvedeného textu slevit? Som z toho nejaký pomýlený.
veka1
Fenius píše:Buckeye-Blitz píše:Na druhou stranu otázka zní - jak by měla vypadat prodejní akce/veletrh pro modeláře tak, aby uspokojila co nejvíce modelářů?
Ako v Norimbergu.
jj presne :-d
jinak ja na model hoby du, ale ani nepujdu dovnitr :-d jen si tam zitra pred branou vyzvedavam ero a nestoji mi to ani za tech par metru jit dovnitr ... max ze bych si zasel osahat novou jeti vysilacku a to mi za to asi nestoji, jeste to zvazim, ale asi to jako jediny .... stejnou uroven pro mne ma zajit si k vanouchovi a s nim si pokecat hodku jako obvykle o letadlech a mozna si i pritom osahat tu JETinu ? :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
tak taky zpátky... ani nevím jestli za to stály ty 2hodiny tam a 2h zpátky v MHD
ale trochu jsem to čekal je to každým rokem horší... ale maj tam krásnou Škodu 130 RS 
- chastra
- Kontaktovat uživatele:
Já mám jasno, jdu ke stánku RCF a MSC nechám, tam nějaký chechtáky za bubliny, pokoukám a povalim. Vstupný beru jako dopravu poštou.
P.S. S panem Balcarem se kecá moc dobře
P.S. S panem Balcarem se kecá moc dobře
Ja jsem sel, dostal co jsem predpokladal, ze dostanu. Ponorkarsky klub (tusim z Martina) - naprosty uzas!
Jinak uplne jsem se zapomnel u Jetaku zeptat na mezzony
Nevite, jestli je tam maji, pripadne je i prodavaji?
Jinak uplne jsem se zapomnel u Jetaku zeptat na mezzony
veka1 píše:mykoc píše:Uvědomuju si že to bude jednostranné , ale uvítal bych den otevřených dveří Pelikána nebo Jetiny , Reicharda , Kostky , Valenty , JP atd .... Ohmatat si věci , koupit se Zřetelnou slevou což je motivace( i já mám rodinu , poctivě se živím a chtěl bych si sem tam něco koupit a tím to dát taky druhým vydělat ) ... a tak nějak ... být na tom taky dobře ...
Zatím slídím po slevách , kupuji hodně na modelbazaru staré hoba....nejsem sám ...existuji !!!
Na hobbykinu kupuji baterky , poprvé taky regl 60-70A asi za 17 dolců a fachčí . Co bude dál ? jednostrannost uniformita ?
Chci nakupovat v za podobné ceny tady.....
Končím radši půjdu na letíště , ale zítra .
Hmm,... velice poučný a aktuální stav vystihující názor.
Když jsem naposled na Model Hobby vystavoval , náklady byli trojnásobkem toho, co jsem utržil od zákazníků ,kteří tam přišli nakoupit s vidinou maximálních slev.
Následovalo stejné rozhodnutí, jako učinila převážná většina malých výrobců, kteří se ještě před pár lety výstavy pravidelně účastnili.... už nevystavuji, ani se tam nechodím koukat.![]()
Ad den otevřených dveří .... nemám problém ,je možné si modely prohlídnout, osahat, půjdem polítat( letiště mám za rohem).
Prodávam své konstruktérske znalosti, práci a služby.Jsem ochoten udělat a upravit model dle požadavků zákazníka, provést kompletní osazení, případně i zálet .... prostě se starám o zákaznika dle svých schopností.
Jednoducho se tím snažím živit (nedělám na sklad), koncovou cenu obvykle domlouvám se zákaznikem, podle toho co si navymýšlí.
A proto bych měl dle výše uvedeného textu slevit? Som z toho nejaký pomýlený.![]()
veka1
Vidíš to určitě správně zase ze svého pohledu . Vidím že zákaznikovi nabízíš daleko víc. Já si na svého koníka přivydělávám bokem . Prostě spousta z nás nevydělává a proto žebrá slevy . Doma nemohu říc co kolik stojí . Osobně nejradši šáhnu po Jetině , Axiku , Rotonu našich výrobcích . Ovšem , jsou drahé , ale kvalitní ....
....
Vy jste hrozní hnidopichové, tak já aspoň napíši kladný názor. U Patrika Dworschaka na společném stánku s Pelikánem a Houškou jsou nádherné Starlety od Graupnera a větroň ASH 31 o rozpětí 4,5 metru http://www.graupner.de/de/products/42125/product.aspx kam se hrabe Pelikán. Kupodivu je tam několik nových vystavovatelů. Například na společném stánku s JETI model vystavuje přední rakouský producent HEPF. Jak jsem se bavil se sympatickou slovenkou říkají, že chtějí vstoupit na český trh, ale nebudou prodávat levné věci typu Hobbyking, ale kvalitní modely za "rozumnou" cenu. Takže pro běžného víkendového modeláře nic zajímavého. Možná modely od SebArtu. A pro ty z vás co si něco chtějí koupit ušetřit tak na stánku Hořejšího mají sadu čtyř křížových nebo imbusových šroubováků za cca 390 (běžná 530 nebo 550) a pouzdro za 50 (131) takže mám relativně 150Kč zpátky 
Byl Jsem ,viděl .........................
Hlava na hlavě ,ceny no comment .............
Lepší na čas sednout k internetu a prohledat stránky vystavovatelů..
Hlava na hlavě ,ceny no comment .............
Lepší na čas sednout k internetu a prohledat stránky vystavovatelů..
Tak mě asi jako jediného výstava nezklamala.
Jednak to bylo podobné jako loni možná o kus menší a pak taky že jsem dostal volnasky. Co mě nejvíc zdrtilo byla druhá hala. I moje přítelkyně říkala že na modelech nejsou děti jen dospěláci. Šok v druhé hale jak děti sedí před blikajícími monitory nebo skáčou před televizí v RC sekci jsem našel dve děti které prohlížely nějakou telemetrii jen kvuli tomu že byla přenášená na telefon
To je opravdu hnus, dnešní děti si prakticky hraji u televize nebo PC praktická a manuální zručnost nefrčí jen blikací monitor a to jak někomu rozstřelit hlavu největší puškou!
To bylo pro mě největší zklamání ne RC výstavy ale z té štvanice jak dostat deti z reality normáního života a cpát jim iluzi toho že něco dokážou mačkáním kláves nebo skákáním před TV.
Trochu jak v horou jak plná místnost dětí před TV naprosto mimo okolí nereagující na pokřiky nebo volání rodiču a hysterická scéna když je rodiče tahají od blikajíci obrazovky. O to horší že věkový průměr mohl být od 5-18let
Jednak to bylo podobné jako loni možná o kus menší a pak taky že jsem dostal volnasky. Co mě nejvíc zdrtilo byla druhá hala. I moje přítelkyně říkala že na modelech nejsou děti jen dospěláci. Šok v druhé hale jak děti sedí před blikajícími monitory nebo skáčou před televizí v RC sekci jsem našel dve děti které prohlížely nějakou telemetrii jen kvuli tomu že byla přenášená na telefon
To je opravdu hnus, dnešní děti si prakticky hraji u televize nebo PC praktická a manuální zručnost nefrčí jen blikací monitor a to jak někomu rozstřelit hlavu největší puškou!
To bylo pro mě největší zklamání ne RC výstavy ale z té štvanice jak dostat deti z reality normáního života a cpát jim iluzi toho že něco dokážou mačkáním kláves nebo skákáním před TV.
Trochu jak v horou jak plná místnost dětí před TV naprosto mimo okolí nereagující na pokřiky nebo volání rodiču a hysterická scéna když je rodiče tahají od blikajíci obrazovky. O to horší že věkový průměr mohl být od 5-18let
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
No koukám, že ale nějaký zářivě optimistický zážitky z výstavy teda taky nemáš. 
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Právě jsem se vrátil ... z Model Hobby. Každý tady má trochu pravdy. Chápu výrobce, že se na to vykašlali. Naším předsedou je majitel významné pražské firmy, který se MH neúčastňuje už řadu let. Zpracovává balzu, prodává velké RC modely, prodává turbiny, velké spalováky atd. Toho si zákazníci najdou, stejně i na jiném poli p."Veka1". Typický návštěvník je otec (rodiče) s menšími dětmi. Ti tomu nerozumí a jsou schopni utratit nějakou stokorunu nebo 1 - 2 tisícikoruny. Tedy za nějakou pěnu a podobně. Zkušených a zapálených modelářů odhaduji tak nejvíc 20 %. Hodně z nich jsou penzisti a ti se sice zajímají, ale moc neutrácejí. Holt v 80 milionové zemi s poněkud vyšší životní úrovní se najde víc solventních a zasvěcených zákazníků, než u nás. Přesto se najde pár výrobců, co vystavují pravidelně a neprodávají přitom šmejdy (Jeti, MZK, Hořejší atd). Jim ale asi nejde o rentabilitu účasti, ale o kontakty, odezvy zákazníků atd. Takže když to mám 1 hodinu cesty zdarma (důchodce nad 65), tak do toho to vlezné vrazím, i za rodinu. Kdyby to bylo půl dne cesty, tak se na to vykašlu. Něco málo jsem vyfotil: http://kocour111.rajce.idnes.cz/Model_Hobby_2012/
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
třeba se modelhobby přejmenuje na hračkohoby a někde v koutku bude modelhobbykf píše:No koukám, že ale nějaký zářivě optimistický zážitky z výstavy teda taky nemáš.
já jsem tam byl ve čtvrtek a jedna velká tragédie ani neni prostor ke se pravidelně lítalo prostě nic
asi budem jezdit za modelařinou jak za totality k našim sousedům do Německa na veletrh do Lipska nebo Norimberku aby jsme se podívali na novinky