MODEL HOBBY
MODEL HOBBY
Tak co chystá se někdo? bude tam toho ještě míň než loni? 
Re: MODEL HOBBY
Takže iba pelikan? 
- Zwobot
- Kontaktovat uživatele:
Jasně že se chystám
Připadá mi že kvalita akce je na stálém standartu a není potřeba nic měnit.
Snad jen omezit For XXX v ostatních halách ať je více prostoru pro další modelařinu
Doufám že si koupím nějaký krásný přírůstek do hangáru.
Snad jen omezit For XXX v ostatních halách ať je více prostoru pro další modelařinu
Zwobot píše:Jasně že se chystám![]()
Snad jen omezit For XXX v ostatních halách ať je více prostoru pro další modelařinu![]()
![]()
![]()
JJ, máš pravdu že akce je již pár let na stálém standartu, ale bohužel, a že není potřeba nic měnit? Jsem toho názoru že by bylo potřeba změnit toho hodně, a díky těm For XXX je hala alesponě tak nějak obsazená, kdyby tam bylo jen Modelhobby tak by to bylo hodně chudý, je to smutný ale vystavovatelů-výrobcu ubývá asi by se dali spočítat na jedné ruce, půlku haly zabírá pelikán, nevím jestli si to pamatuješ ale před 10lety modelhobby bylo uplně oněčem jiným, stánek na stánku, mraky malých výrobců, a lidí že se pomalu nedalo projít, takže Modelhobby by potřebovalo změnu a to pořádnou
Zwobot píše:......
Snad jen omezit For XXX v ostatních halách ať je více prostoru pro další modelařinu .....
http://pva.cz/cz/kalendar.asp
staci se podivat na akce probihajici soubezne s tim ubohym torzem toho co to byvalo a je jasne ze vice prostoru pro nase hracky nebude a bude to stale ubozejsi. Vzhledem k tomu, ze se plati vstupne jednotne a spolecne na vsechny atrakce, je otazka kdy modelare prestane bavit platit za vstup na 80% kravin a 20% modelariny. Ozeli tech 20% nebot cokoli noveho se da pohodlneji a levneji najit na netu, bez potreby propletat se smrdicim, prekazejicim a hlucicim davem ovci, co si od hracek odskocily podivat se na jine hracky...
jyrry.webnode.cz
jyrry píše:Zwobot píše:......
Snad jen omezit For XXX v ostatních halách ať je více prostoru pro další modelařinu .....
http://pva.cz/cz/kalendar.asp
staci se podivat na akce probihajici soubezne s tim ubohym torzem toho co to byvalo a je jasne ze vice prostoru pro nase hracky nebude a bude to stale ubozejsi. Vzhledem k tomu, ze se plati vstupne jednotne a spolecne na vsechny atrakce, je otazka kdy modelare prestane bavit platit za vstup na 80% kravin a 20% modelariny. Ozeli tech 20% nebot cokoli noveho se da pohodlneji a levneji najit na netu, bez potreby propletat se smrdicim, prekazejicim a hlucicim davem ovci, co si od hracek odskocily podivat se na jine hracky...
S tím bych nesouhlasil. Jednak co si pamatuju tak hračky jsou souběžně s model hobby už dlouho, nejsem si jistý jestli to tak není dokonce od začátku (jen pod jiným názvem). Navíc tím spojením se na veletrh může vypravit celá rodina (táta se synem na modely, máma s dcerou na hračky a výbavu pro děti) a všichni jsou spokojení. A třeba to přitáhne i k modelům i lidi, kteří o tom do té doby neuvažovali ale když to uvidí naživo tak o tom začnou přemýšlet. Ostatně takové spojení není ani ve světě nic mimořádného. Prostě i ten nejsložitější RC model je pořád v očích řady lidí jen hračka
.
To že je tam málo modelářských prodejců je jednoduché - prostě se jim to už nevyplatí a tak tam místo menších prodejců zůstávají spíš jen velkoobchody. Vystavování je velmi drahé (nejen pronájem plochy, ale i ubytování nebo každodenní dojezd, sklad, zaměstnanci co se nemůžou věnovat normální činnosti ve firmě) a přitom pokud tam přitom prodejce nenabízí ohromné slevy, tak si vyslechne jen stížnosti že je moc drahý a že je jednodušší si to rovnou objednat z Číny.
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
jyrry píše:propletat se smrdicim, prekazejicim a hlucicim davem ovci, co si od hracek odskocily podivat se na jine hracky...
Ja som chodieval pravidelne, od prvého ročníka a tento rok asi druhýkrát po sebe vynechám. A to čiastočne z lenivosti a čiastočne kvôli tomu, že podľa mňa je tam už modelárčiny málo a ešte z toho mála zaberajú väčšinu bubliny a mikrovrtulníky. Vstupné mi pripadá smiešne a ani vo sne by mi nenapadlo rozhodovať sa podľa toho (a určite ani nikoho z našej bandy, kedysi sme tam chodili v kolóne päť, šesť áut).
- sgames
- Kontaktovat uživatele:
pro me je spojeni for toys / babies / modely idealni.
zena tam oblita veci pro mimino s tchynou, a ja s tatikem zase rc modely, vlacky atd ...
jinak by se tam ani jedna z poloviny rodiny nepodivala (jednu nebavi modely, druhou zase blbosti pro decka)
zena tam oblita veci pro mimino s tchynou, a ja s tatikem zase rc modely, vlacky atd ...
jinak by se tam ani jedna z poloviny rodiny nepodivala (jednu nebavi modely, druhou zase blbosti pro decka)
Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D
- Buckeye-Blitz
Podle mého názoru úroveň "veletrhu" Model Hobby kopíruje úroveň stejnojmenného časopisu (za oběma stojí stejný subjekt), takže již několik let nemám potřebu tuto akci navštěvovat. Paradoxně největší radost jsem před léty udělal synovci, kterému jsem na tomto "veletrhu" koupil dřevěné hračky.
Myšlenka,kterou nelze vyjádřit stručně, nezasluhuje, aby byla vůbec vyslovena.
Již několik let se tomu říká Model Houby, jak časopisu tak veletrhu......a jak psal Maroslong dříve desítky stánků, letos asi jenom Pelikán,Jeti, dnes i Pecka na to rezignoval, a jediný důvod je cena pro vystavovatele,kterou musí vypláznout.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Já letos vyrazím-chci kupovat nové rádio a beru to jako příležitost k "osahání si" toho, co prošlo do užšího výběru. Teda jen části, protože jak jsem zjistil, tak fa. Krill na MH nebude (a tím pádem na JR Propo tam asi nenarazím). Původně jsem ho tam chtěl i koupit třeba s využitím nějaké veletržní slevy, ale zatím nejsou zdroje
.
Jen obecně k tomu ubývání vystavovatelů - on je to takový začarovaný kruh. Když přestanou chodit lidi (a je jedno z jakého důvodu - protože se jim zdá drahé vstupné, protože jim vadí "hračkáři", protože...) tak logicky přestanou mít vystavovatelé zájem - protože tam nejsou lidi, nejsou obchody a nevyplatí se jim to. No a když ubydou vystavovatelé, tak si lidi řeknou "Nic tam není"... a sestupná spirála je roztočená.
Jen obecně k tomu ubývání vystavovatelů - on je to takový začarovaný kruh. Když přestanou chodit lidi (a je jedno z jakého důvodu - protože se jim zdá drahé vstupné, protože jim vadí "hračkáři", protože...) tak logicky přestanou mít vystavovatelé zájem - protože tam nejsou lidi, nejsou obchody a nevyplatí se jim to. No a když ubydou vystavovatelé, tak si lidi řeknou "Nic tam není"... a sestupná spirála je roztočená.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
- Buckeye-Blitz
Na druhou stranu otázka zní - jak by měla vypadat prodejní akce/veletrh pro modeláře tak, aby uspokojila co nejvíce modelářů? Další otázka - je vůbec v dnešní době reálné za přijatelné náklady takovou akci realizovat? Svým způsobem si každý modelář s přístupem k internetu "zajde" na veletrh kdy chce při surfování na stránkch výrobců modelářských potřeb a to skoro zadarmo, aniž by vytáhl paty z baráku. Tímto způsobem si může objednat-koupit taky cokoliv. Samozřejmě, atmosféta toho, že někde jsem a něco vidím in-natura, můžu pokecat s výrobcem nebo stejně "postiženými" nadšenci, se internetem nahradit nedá. Nicméně, mizející obchody s modelářskými potřebami mimo velká města, resp. orientace obchodníků v těchto obchodech na jednorázové objednávky zboží na základě zájmu jednotlivých zákazníků, dávají tušit, že za vším stojí peníze a čas. Cynicky řečeno z pohledu obchodníka-prodejce : Na to abych vydělal mi stačí e-mailová objednávka od zákazníka, se kterým se nemusím osobně vidět a se kterým nemám čas a potřebu se vykecávat o jeho koníčku. To je patrně i příčinou úrovně akce Model Hobby - malý výrobce/prodejce nebude platit velký peníz za svou prezentaci. Velký výrobce/prodejce se prezentuje na svém webu. Výsledkem je, že na této akci zůstávají "poslední mohykáni", kteří nejspíš časem také zmizí.
Myšlenka,kterou nelze vyjádřit stručně, nezasluhuje, aby byla vůbec vyslovena.
Buckeye-Blitz píše:Na druhou stranu otázka zní - jak by měla vypadat prodejní akce/veletrh pro modeláře tak, aby uspokojila co nejvíce modelářů?
Ako v Norimbergu
Jenomže u nás taková kupní síla jako do Norimberku prostě nepřijede.
A to spojení for-toys/babies mi vyhovuje , můžu vzít celou rodinu.
Stejně tam jedu , jen proto že tam potkám stejný blázny, a v zákulisí letecký plochy můžeme vést ty nudné odborné rozhovory
A to spojení for-toys/babies mi vyhovuje , můžu vzít celou rodinu.
Stejně tam jedu , jen proto že tam potkám stejný blázny, a v zákulisí letecký plochy můžeme vést ty nudné odborné rozhovory
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Já navštěvuji MH od 1. ročníku (myslím, že to bylo v r. 1992 U Hybernů). Tehdy se jednalo o vyplnění desítek let trvajícícho vakua, potom byl rozkvět domácích výrobců, následovalo převálcování Čínou a nyní mi to připadá jako nějaký ústupový boj. Mezitím se rozšířil Internet a význam jak výstav, tak tištěných časopisů nezadržitelně slábne. Já to mám 1/4 hodiny pěšky na metro "C" a asi 5 minut z metra na výstaviště, tak asi půjdu. Kdybych měl jet 200 km, tak to určitě neudělám (a ještě platit balík za parkování). Stále je dobře vidět nabízené zboží na vlastní oči. Filmové hvězdy taky vypadají v reálu obvykle hůř. Dnes je problém najít v moři blbostí na Internetu užitečné informace a užitečné věci. K tomu může sloužit i ta výstava. Ta kombinace s hračkami mi nepřipadá špatná, máme kde zaparkovat vnučku. Ale na peníze to vychází tak, že stokoruna utracená na MH musí být kompenzována nejmíň 2 stovkami na For toys. 
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz