MultiWii PRO s GPS
Re: MultiWii PRO s GPS
Tak jsem si hrál s nastavením a bohužel bez úspěchu. Ještě jsem zkusil vyvážit vrtule a taky žádná výrazná změna. Nakonec jsem tedy zkusil přehrát FW bohužel hodnoty zůstaly stejné. Mimo to jsem zkusil i s firmwarem zapnout filtr vibrací. Nakonec jsem se dočetl, jak defaultní hodnoty zjistit. Nalezl jsem je v EEPROM souboru, takže zítra zkusím koptéru s hodnotami, které jsem si asi omylem v úvodu vymazal. 
-
tomiksvoboda
Karas píše:Tak jsem si hrál s nastavením a bohužel bez úspěchu. Ještě jsem zkusil vyvážit vrtule a taky žádná výrazná změna. Nakonec jsem tedy zkusil přehrát FW bohužel hodnoty zůstaly stejné. Mimo to jsem zkusil i s firmwarem zapnout filtr vibrací. Nakonec jsem se dočetl, jak defaultní hodnoty zjistit. Nalezl jsem je v EEPROM souboru, takže zítra zkusím koptéru s hodnotami, které jsem si asi omylem v úvodu vymazal.
Hodnoty jde dát zpět,tak,že v arduinu ve examples-eeprom-eeprom_clear a potom znovu nahrát multiwii
tomiksvoboda píše:Hodnoty jde dát zpět,tak,že v arduinu ve examples-eeprom-eeprom_clear a potom znovu nahrát multiwii
jo, to bude ten krok (jsem si nemohl vzpomenout, nedělám to kazdy den), po kterém ti nahráním novýho MultiWii všecko naskočí defaultně
1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
Po dnešním 5 minutovém letu se ukázalo, že svou blbostí a nepozorností jsem si mohl ušetřit několik dní trápení. Včera večer po zoufalém pročítání internetu jsem si všiml jedné věci. Na řídící desce je nepatrná šipka. Po ohlední různých fotografii řídících jednotek jsem došel k závěru, že šipka tam není jen pro okrasu a ukazuje směr letu. V mém případě bohužel šipka mířila k motoru, což u koncepce do X je zřejmě problém kvůli gyroskopu. Dále jsem nahrál defaultní hodnoty PID a zapnul filtr vibrací.
Výsledek?
Létající, krásně stabilizovaná kvadrokoptéra. Zatím si zvykám na jiné ovládání, jelikož létám pouze letadla, ale stabilita je fakt dobrá, takže časem si zvyknu.

1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
Kajosek píše:
Nj, to je tak když to člověk staví sám a není k té desce alespoň kousek papíru, kde pro ty blbější bude napsáno pár řádků.
Jak vlastně funguje ALTHOLD ? Zkoušel jsem to a žádný rozdil jsem nepozoroval. To se musí v PID nastavit ALT?
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Karas píše:Nj, to je tak když to člověk staví sám a není k té desce alespoň kousek papíru, kde pro ty blbější bude napsáno pár řádků.
zrovna to zapojeni desky a orientaci je na multiwii.com docela dobre dokumentovany i s obrazkama..
OK2WY
Tak jsem s koptérou zkoušel létět trochu rychleji a nastal problém. Při rychlém letu dopředu se v podstatě koptéra nekontrolovaně pohybuje. Je v náklonu vpřed a nelze ji srovnat. Po chvíli se mi podaří ji zastavit ale je tak daleko, že ztratím orientaci a raději ji pošlu do trávy. Nevíte kde je problém? občas se taky stane, že při ubrání plynu a klesání se lehce rozkmitá.
Jo a výškoměr ALT hold se taky nastavuje že? Magnetometr je vlastně k čemu?
Díky za odpovědi.
Díky za odpovědi.
To tu není kdo by poradil? 
-
tomiksvoboda
Magnetometr = kompas,tzn při zapmutí mag drží směr-nutná kalibrace,ano alt hold se nastavuje,ale nečekej zázrak,použitý baro má nižší rozlišení.To rozkmitání,dělají asi všechny koptery.Jen mě děsí ten nekontrolovaný let,to teď netušímKaras píše:Tak jsem s koptérou zkoušel létět trochu rychleji a nastal problém. Při rychlém letu dopředu se v podstatě koptéra nekontrolovaně pohybuje. Je v náklonu vpřed a nelze ji srovnat. Po chvíli se mi podaří ji zastavit ale je tak daleko, že ztratím orientaci a raději ji pošlu do trávy. Nevíte kde je problém? občas se taky stane, že při ubrání plynu a klesání se lehce rozkmitá.
Díky za odpovědi.
To jako znamená, že je stále v náklonu a nereaguje na kniply? Tedy na "přitažení k sobě"?
šiki
šiki
Reaguje, ale těžko se srovnává, jako by se semnou pral. Myslel jsem, ze když jsem v naklonu a letím dopředu a pustím páky tak se vyrovná, ale letí stále dopředu, tak mu kontra dávám páku zpět a jako by mu něco překáželo se vrátit a pretlacujeme se.
-
tomiksvoboda
tak to je v acro režimu,zkus level ten se sám srovná....tedy pokusí seKaras píše:Reaguje, ale těžko se srovnává, jako by se semnou pral. Myslel jsem, ze když jsem v naklonu a letím dopředu a pustím páky tak se vyrovná, ale letí stále dopředu, tak mu kontra dávám páku zpět a jako by mu něco překáželo se vrátit a pretlacujeme se.
Právě, že je to v režimu LEVEL. Prostě letí dopředu a když se snažím pákou jakoby zpátky tak se nic neděje, jen se tak jakoby cuká, jakoby tam bylo něco zaseknutého a nemohla dál. Myslel jsem, zda není potřeba nějak nastavit PID.
Jinak PID u ALT se nastavuje co tedy?
Dík.
Jinak PID u ALT se nastavuje co tedy?
Dík.