Začátky

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Začátky

#61 Příspěvek od jyrry »

co to meles o Graupnerovi? Nejdriv si o tom neco zjisti, nez zacnes radoby zasvecene radit, stejne tak o řadě dalsich veci....
jyrry.webnode.cz
paegas123

#62 Příspěvek od paegas123 »

Graupnery vzal pod sebe SJ takže se bude vyrábět ještě hodně dlouho takže neplaš a nekecej o něčem o čem nevíš.6K rádio pokud nebude lítat velký větroně tak mu taky stačí a určitě je lepší jak Cadet. Ale stejně si koupí co mu někdo nakuká nebo na co bude mít takže to nemá cenu

Jen tak pro tvoji zajímavost se mrkni sem http://www.graupner-sj.com/
mab
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od mab »

vojta mansfeld píše:Turnigy bych vzal na tyhle koupený letadla klidně, ale kdyby sis v budoucnu stavěl svoje nebo kupoval dražší kousky, né tyhle bubliny tak bych se s Turnigy bál, ale radši to tady nerozebírej nebo vypukne válka mezi zastánci a odpůrci.

Ano války vznikají, proto že lidé jako ty papouškůjí kdejaký blábol co kde četli, nebo ten blábol dokonce vytvoří.
Piš prosím když něco VÍŠ a ne když jen MYSLÍŠ.

Přečti si alespoň tento článek. S T9x létám i dražší kousky.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Kuba5 »

Tak mám za sebou první let. Lítal jsem s kamarádem, ale přišel si taky jen zalítat, nemusel mě nic učit. První let byl na něm, naprostá paráda, lítá to samo. Druhý let já a opět paráda. Je to fakt strašně hodný letadlo, bez zásahu to samo přistane. Parádně plachtí. Žádná termika a ve vzduchu jsme byli celkem asi 30-40 minut (několik přistání). Betu doporučuju všem začátečníkům, nebojte se toho. Stačí pár minut na simulátoru a můžete začít i sami. :)

EDIT: Ještě bych dodal, že po pár minutách jsme už dělali i lety na zádech apod. :mrgreen:
Swift II | T9X(OpenTX)
milode

#65 Příspěvek od milode »

Kuba5 píše:Tak mám za sebou první let. Lítal jsem s kamarádem, ale přišel si taky jen zalítat, nemusel mě nic učit. První let byl na něm, naprostá paráda, lítá to samo. Druhý let já a opět paráda. Je to fakt strašně hodný letadlo, bez zásahu to samo přistane. Parádně plachtí. Žádná termika a ve vzduchu jsme byli celkem asi 30-40 minut (několik přistání). Betu doporučuju všem začátečníkům, nebojte se toho. Stačí pár minut na simulátoru a můžete začít i sami. :)

EDIT: Ještě bych dodal, že po pár minutách jsme už dělali i lety na zádech apod. :mrgreen:

Ty lety na zádech po pár minutách při prvním letu. Nebylo to tak, že jsi Betu honil na kniplech? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jinak gratuluji
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od Kuba5 »

milode píše:
Ty lety na zádech po pár minutách při prvním letu. Nebylo to tak, že jsi Betu honil na kniplech? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jinak gratuluji

No akrobacii dělal jen kamarád, ale asi bych s tím taky neměl větší problémy. :D Akrobacie byla schválně, nešlo o skoro nehodu. :mrgreen:
Jinak teď jsem byl lítat znovu s kamarádem, který ale nelítá. Zase vše OK bez jediného pádu, jednou jsem měl na mále, ale nejspíš by se stejně nic nestalo. Mám z toho radost a jdu objednat nabíječ Accucel 6 50W z HobbyKingu (snad bude stačit zdroj 12V/5A co tu mám k nabíječi), déle baterky nejspíš z Číny, protože jinde nejsou a potom už lepší rádio a časem nové letadlo. Nečekal jsem, že vše půjde tak dobře. Děkuju všem, co mi tady radili. Ty největší začátky mám za sebou. :)
Swift II | T9X(OpenTX)
paegas123

#67 Příspěvek od paegas123 »

Začátky mám za sebou? Začátečníkům letadlo doporučuju? To je docela úsměvné když máš nalítáno 10 minut :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
milode

#68 Příspěvek od milode »

Měl jsem to taky na jazyku, ale nechtěl jsem to psát. Ale je natěšenej a daří se mu zatím. Tak ať mu to vychází dál . :D :D :D
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Kuba5 »

paegas123 píše:Začátky mám za sebou? Začátečníkům letadlo doporučuju? To je docela úsměvné když máš nalítáno 10 minut :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Největší začátky a začátky je rozdíl. A proč bych nemohl napsat, že letadlo doporučuju začátečníkům? Snad jsem schopnej za hodinu letu poznat, jestli je to letadlo hodný a lítá samo nebo se nedá uřídit.

btw. už jsem nalítal cca hodinu :lol:
Swift II | T9X(OpenTX)
zdzd

#70 Příspěvek od zdzd »

Kuba5 píše:Snad jsem schopnej za hodinu letu poznat, jestli je to letadlo hodný a lítá samo nebo se nedá uřídit.

Nejsi. Jen poznáš, že s tím nepraštíš.
JMalik

#71 Příspěvek od JMalik »

Kuba5 píše:.... Snad jsem schopnej za hodinu letu poznat, jestli je to letadlo hodný a lítá samo nebo se nedá uřídit.
btw. už jsem nalítal cca hodinu :lol:

Nemáš srovnání s jinými letadly a nemůžeš si udělat představu o tom, jak létá něco jiného. I to "hodný" letadlo jde vylepšit ještě lepším nastavením a seřízením, pokud to nenastavoval a neseřizoval nějaký borec co má nalétáno xxx se vším možným.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od Kuba5 »

No máte pravdu, nicméně s Betou se mi fakt lítá dobře. Už má za sebou 4 lety a zatím bez jediné újmy, přistání vždycky výjde jak do peřinky.
Pomalu se dívám po novém rádiu a postupně i po dalším letadle, nebo spíš pomalu přemýšlím, jaké budou další kroky. U rádia mám už asi jasno, koncem prázdnin nebo v září kupuju Turnigy 9X + FrSky modul + OpenTX. Telemetrie mi fakt chybí už teď. Vysílačku už mám teda vyřešenou, ale pořád mi vrtá hlavou, jestli jít do motoráků nebo větroňů. Najednu stranu se mi víc líbí motoráky a na jednu zase větroně, takže fakt nevím. :lol: Ale asi zkusím oboje, nejdřív mám v plánu třeba Funcub a pak bych řekl tátovi (musím ho ještě naučit lítat s RC :lol: ), aby lítal se mnou a koupil si nějakýho větroně a pak bychom mohli zkusit třeba i aerovlek.
No uvidim, minimálně celý léto zůstanu u Bety a na podzim nebo na vánoce se začnu zajímat o další letadlo.
Swift II | T9X(OpenTX)
jio

#73 Příspěvek od jio »

Kuba5 píše:Najednu stranu se mi víc líbí motoráky ...

Drobný dotaz - máš poblíž místo, kde se dá dlouhodobě předpokládat, že tam bude možné s motoráky létat?
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od Kuba5 »

jio píše:Drobný dotaz - máš poblíž místo, kde se dá dlouhodobě předpokládat, že tam bude možné s motoráky létat?

Místo... to jsem právě chtěl ještě řešit, a i z toho důvodu jsem chtěl spíš motoráky, protože jsem se domníval, že vyžadují míň místa. Jinak bavíme se o elektru, myslel jsem právě, že stačí jen runway a menší pole.
Swift II | T9X(OpenTX)
Dzarin

#75 Příspěvek od Dzarin »

Kuba5 píše:No uvidim, minimálně celý léto zůstanu u Bety a na podzim nebo na vánoce se začnu zajímat o další letadlo.

Jestli ti to už docela jde a zůstaneš u ní celé léto, tak seš dobrej, mě to s ní cca po 6ti 1800mAh baterkách přestalo bavit :-D, ale lítal jsem dost i sim, nějak nechápu, jak někdo může lítat často a stále si vystačit s Betou, tím ji nechci nijak hanit, ale vždyť je to pak už hrozná "zevl párty" :-))
Naposledy upravil(a) Dzarin dne pon 01.07.2013 22:47, celkem upraveno 1 x.
E-Hawk 1500, Xtreme od Azera, Blade MCPX BL, T-Rex 450 Pro DFC 3Gx + Dx6i mode 1
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“