To Kuba5 : Ahoj Prvně je potřeba si říct jestli to chceš "zkoušet" a pak se uvidí a nebo jestli se chceš učit létat. Takže pokud chceš zkoušet tak určitě kup set máš to všechno v kupě a připravený na let a třeba teda i něco z bazaru nebo spíš určitě něco z bazaru po první havárii s tím sekneš a bude tě srat že si vyhodil dost peněz.
Ale pokud se chceš učit létat tak si prvně kup nějakou rozumnou RC soupravu a to buďto novou a nebo z bazaru záleží kolik si schopen do toho pustit. Já jsem pro novou pač je to věc která ti vydrží a ceny už nejsou tak hrozný pokud mužu doporučit tak pro začátek vem Graupnera MX-12 z nizke třidy je to asi nejlepší co koupíš
http://www.jino.cz/mx-12-2-4ghz-hott-rc ... -9120.html pokud by si to myslel vážně což teďka asi určitě nedokážeš odhadnout ale kdyby tak jdi do MX-16,20. Pokud by tě to nebavilo tak se nemusíš bát protože oproti jiným značkám rádii se Graupneři docela dobře cenově drží.
A pokud už budeš mít rádio což je základ tak pak můžeš přemýšlet dál o letadle.
Na začátek určitě pořiď něco rozumnýho. Jelikož nejsem přívržencem čínských MODELÚ od pelikána tak pokud chceš něco typu Beta 1400 tak jdi do EasyStara od Multiplexu nebo na začátek třeba FreeBee od FreeAiru ale to tě asi hodně brzo přestane bavit je to takovej vzdušnej autobus ,nebo třeba samokřídlo Toro 900 od Telinku je to levný a parádně se s tím vyblbneš ale nevypadá to jako letadlo, pokud by si chtěl zkusit větroně tak prej uplně super na začátek je EasyGlider od Multiplexu. A jsou i další modely které jsou vhodné ale záleží co se ti líbí.
Výbava a další věci co budeš potřebovat se budou řešit až podle toho co vybereš a kolik na to budeš mít financí.
Vše co tu píšu mám ověřeno praxi ,taky jsem začínal asi tak 5x ale až teprve teď naposled když jsem šel tímto směrem tak mě začíná modelařina a lítání hodně bavit.