Co největší polomaketa pro start z ruky

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
děda

Re: Co největší polomaketa pro start z ruky

#61 Příspěvek od děda »

Standa Stuchlý píše:stejně tak trochu nechápu, proč pořizovat větroně tak velkého, že si s ním sám neporadím. Být v tu chvíli středem pozornosti, no, asi to za to stojí. To raději za ty peníze něco skutečně kvalitního, s čím se pobavím kdykoli, i bez asistence druhých. Ale každý máme svou úchylku 8O .......

Kdybych chtěl bezhlavě machrovat na letišti s xnáct kilovým monstrem, nezakládal bych toto téma.
pepin

#62 Příspěvek od pepin »

děda píše:Vážení, prosím o Vaši pomoc radou, tipem, doporučením nebo zkušeností. Rád bych si pořídil pro příští sezonu co největší elektro polomaketu především na termické létání. Musí však splňovat pro mne zásadní požadavek - start z ruky. A tady zatím dost narážím. Nejsem líný, možná spíš nezkušený a zřejmě proto se mi zatím při hledání na netu moc nedaří. Dosavadní výsledky : Grob a Sagita 3m - Reichard, ASW 17 a 20 - Valentamodel, ASW 28 - Top Model. Dokážete doplnit nebo vyselektovat nalezené ?

ještě jednou sem dám prvotní dotaz, mám tak trochu pocit, že to začíná směřovat tak trochu uplně jinam, alespon tedy já z toho tak nějak pochopil, že by se to celé mělo vlézt do nějakých max něco přez 20k, určitě né do 100k a asi taky nechce čekat třeba dalších 10 let až někdo vyrobí super čuper nejlepší ero světa.

PS: o minutu dřív to upřesnil zakladatel vlákna :lol:
děda

#63 Příspěvek od děda »

graup15 píše:Já už to pozoruju dlouho u nás. Polomaketu do 4m,radši nebrat...malé,těžké,nabídka modelů proporčně vhodných pro výkoné létání (tzn profil křídla,plocha,hmotnost..)tragedie...
Ale tohle (na fotce) už lítá na rovině naprosto v pohodě

Absolutní souhlas ! A poprosím o nějaké další informace k éru na fotce - nevypadá moc omotorovaně.
děda

#64 Příspěvek od děda »

graup15 píše:Proč myslíš,že zatím..(čakám na jednu novinku) nemám polomaketu.? Protože malé létají na pikaču a velké jsou za a) děsivě drahé b) málokdo to umí udělat pořádně tak aby to i skvěle létalo. Ve všech mojich požadavcích.

Můžete prosím prozradit o jakou novinku se jedná 8O
graup15

#65 Příspěvek od graup15 »

To éro na fotce je 6,6m Arcus od Radima Horkého. Je omotorované, systémem Schambeck. Motor Lehner .
Cena..tu sem psát nebudu,hodně lidí by dostalo infarkt :-) :-) Je to splněný sen mého kamaráda a hodně se nadřel aby ty prašule vydělal . (není to manager)
No a k té novince,nesmím nic zveřejnit..fotky samo mám, ale zatím nesmím. Jen rozpětí,je lehce přez 8m. :-)
Tom1974

#66 Příspěvek od Tom1974 »

Pepine na tom videu je to moje byvale ASW?
pepin

#67 Příspěvek od pepin »

Tom1974 píše:Pepine na tom videu je to moje byvale ASW?

joo, to je ono , jak si mi ho připsal na učet k pivum :lol:
ale páč nemá klapky, tak raději létám s menší oklapkovanou 15kou, nebo s čínským 3m Condorem bez motoru.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j6wRHzXCAfs[/youtube]

ono je to bez toho motoru takový víc dobrodružný a dneska s těma variama není problém to tam udržet i na rovině, akorát to čumění na model zespodu je takové--no, mě to moc nebere.

s tou 15 kou létám na Rané určitě nejčastěji, to je takovej hodnej blbouš.
akorát na něj musím být hodnej, páč je stavěnej lehkej do termiky, tak po něm nemužu chtít žádnou velkou divočinu.
IMG_0939.JPG
Tom1974

#68 Příspěvek od Tom1974 »

:D Jo k pivum..... pak jsi musel dva vikendy abstinovat :lol: Jen si nevzpominam....na Motokrosu ho hodis. A na rovine?
pepin

#69 Příspěvek od pepin »

Tom1974 píše:: Jen si nevzpominam....na Motokrosu ho hodis. A na rovine?

To jsem nikdy nezkoušel, ale určitě by tam musel být pro provoz na rovině jiný pohon a když už, tak bych to nejspíš řešil vozíkem, osobně bych si ale na rovné letiště asi spíš pořídil nějaké pevnější Jéčko.
Tom1974

#70 Příspěvek od Tom1974 »

Co ze tam je za motor? Ten Feigao?
děda

#71 Příspěvek od děda »

Tak Pepine, ten hodnej blbouš 15ka mě docela vzal. Poprosím o podrobnější informace včetně výrobce ( a snad i ceny ? :wink: ) abych mohl popřemýšlet, jestli je reálné ji omotorovat i pro louku.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od JirkaA »

děda píše:Tak Pepine, ten hodnej blbouš 15ka mě docela vzal. Poprosím o podrobnější informace včetně výrobce ( a snad i ceny ? :wink: ) abych mohl popřemýšlet, jestli je reálné ji omotorovat i pro louku.

Omotorování vymyslíme ;)
Nebo počkáš na vlečnou ;)
OK2WY
děda

#73 Příspěvek od děda »

to graup 15 : díky za info, obě éra ale jsou a vždycky budou naprosto mimo můj level :(
děda

#74 Příspěvek od děda »

Jirko, vážně bys chtěl riskovat, že přijdeš o vlečnou ? :)
pepin

#75 Příspěvek od pepin »

děda píše:Tak Pepine, ten hodnej blbouš 15ka mě docela vzal. Poprosím o podrobnější informace včetně výrobce ( a snad i ceny ? :wink: ) abych mohl popřemýšlet, jestli je reálné ji omotorovat i pro louku.

on je problém, že to není klasická stavebnice od velkovýrobce, ale standartně ten model dodávali pouze-laminátový trup a k tomu dýhovaná křídla bez odříznuté odtokovky, takže ještě poměrně hodně práce k dokončení, včetně výškovky--tu by ale za příplatek asi taky dodali, já ten model koupil na bazaru před dokončením, takže ve fázi neosazená nepotažená polomaketa.

Výrobce se ke mě přihlásil, když ten model u mě viděl, já mám ještě profil u kořene 205, který v dalších kouscích nahrazovali jiným profilem, právě z duvodu pevnějšího křídla, ovšem je pak potřeba dotmelit na daný profil trup, který je právě na profil 205.

to má podle mého smysl pouze pro modeláře, co si rád model postaví sám, ale na kompletní stavbu si netroufne, cena cca 4k je za to předpracování ale dle mého vcelku přiměřená.

Pokud máš jasno v tom, že do 3m se ti moc nechce a raději bys do 4m era, za blbouše považuji ero křidélka-klapky--je to zábavnější, když mužeš během letu něco přepínat, vypustit podvozek, pokud nepřistáváš na asfalt, páč je to jinak zbytečné a váha navíc, která bude užitečnější u elektroletu v baterkách, plovoucí výškovka, páč odpadne její šroubování v případě umístění T a trup je méně zranitelný, pokud s ní někde zachytíš, docela opruz jsou i vinglety--pevně přilepené na křídle překážejí při skladování, sundavací je práce navíc při montáži.

Navíc ty 15-17 ASW mají i vzdadu docela široký trup, tak je to takové odolnější.

pro mě je 15 ka blbouš především proto, že je to poskládaný a rozebraný stejně rychle, jako easyglider, žádný šroubováky, imbusy a jiný blbiny.Asi i vzhledem k tomu, že to byla má první větší polomaketa, tak k ní mám takový osobnější vztah .

Určitě bych ale pro 4m ero použil na start na rovině vozík, to je jediné řešení, jak se vyvaruješ tomu, že to jednou někdo blbě hodí.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“