v každém případě děkuji za upřimnou snahu. Bohužel, kdybych to nečetl, tak by to bylo celkem stejný, kromě krasožvástů v jsem v tom nic konkrétního a technického (třeba skutečně změřený otáčky, hmotnost, poloha těžiště, výkon, jak to je uvnitř udělaný.......) nezaregistroval.
Ale protože už jsem v práci, tak jsem došel změřit tu výstupní hřídel u toho Dremel 3000 (principiálně můžu změřit i další - xx ks a x typů - co se v firmě každodenně provozujem a nebo mám už vyházené v bedně "na díly" či vývoz).
Takže - závit je skutečně 40 chodů na palec, tj. 9/32x40TPI. Takže o nějaké M7

u Dremelu nemůže být ani řeč. A pamatuju si to dobře - protože kdysi jsem na to musel nabrousit na Lindneru závitník.
Proxxon naopak má M8x0,75, Parkxxxx (zelený na 230V) má taky M8x0,75 - teda mám to na výkresu na dílně, když jsem tu matici v létě musel udělat. A dělal jsem jí normálním normalizovaným závitníkem, to si na 100% pamatuju.
Takže pokud má ta červená baterková Parkxxxx má M7, tak je to rozhodně jiný. Nebo má taky 9/32"x40, pak to akorát signalizuje technickou tragedií toho "testu".
Mj, kdyby ten závit vůbec i jenom změřil zvenku (přes vrcholy) a NE skládacím dřevěným metrem, tak by musel naměřit 7 "něco do plusu" (konkrétně u mě 7,13) a protože velký půměr u metriky je zásadně tolerovaný do mínusu. tak by mu muselo být okamžitě jasný, že M7 je naprostá pitomost.
Ale to by předpokládalo, že "testující" musí o tom alespoň něco vědět.
----------
Takže teď by to chtělo, aby někdo, kdo to skutečně má, konečně to taky změřil a změřil i ty kleštiny, jaký v tom skutečně jsou. A taky by to chtělo změřit tu přední matici, jestli ten úhel v ní odpovídá kleštině - to samý i ten úhel na předku vřetene. A taky by bylo dobrý změřit ten závit a vůbec tvar na předku těla - protože ten u Proxxonu/Dremelu a zelenýho Parkxxxx je taky jiný - mj, u Dremelu se ty předky taky změnily - proto taky "starý" příslušenství (třeba stůl pro spodní frézu) nejde bez úprav použít pro nové "těla" (poslední řada).
Viz rozdíl mezi současným 231 (
https://www.amazon.com/Dremel-231-Shape ... 302Y9?th=1 ) a "starým"
https://paxtonpatterson.shop/dremel-sha ... 8x6-table/