Discus od CMPro

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Etien

#61 Příspěvek od Etien »

Wrchi píše:takže zítra si jedu pro svého Discuse CS do SCZka :D ....paráda 8)

Blahopřeji pane a už se těším až si tu budem vyměňovat poznatky z létání :D
Surgical

#62 Příspěvek od Surgical »

Mám tam http://www.topmodelcz.cz/index.php?&desktop_back=eshop&action_back=&id_back=&desktop=eshop&action=zbozi_detail&id=3 tohle servo, koukám, že počasí se vyčasilo, ale víkend mám službu. Takže já sice nepůjdi, ale těším se na poznatky z létání od vás ostatních :)
Etien

#63 Příspěvek od Etien »

Surgical píše:Mám tam http://www.topmodelcz.cz/index.php?&desktop_back=eshop&action_back=&id_back=&desktop=eshop&action=zbozi_detail&id=3 tohle servo, koukám, že počasí se vyčasilo, ale víkend mám službu. Takže já sice nepůjdi, ale těším se na poznatky z létání od vás ostatních :)

9g....1,8kg.... tak musím přiznat, že zdejší trh ještě nemám moc dobře zmapovaný. Teď mi to je jasné, pro onu výškovku to je jedinečné. Je to i tím, že mám ve všech modelech Hitec a na jiné značky se vůbec tím pádem nekoukám. V tom se budu muset polepšit. Třeba HS-55 má 8g, ale 1,1kg a ještě je o něco větší. Předpokládám, že to servo máš už vyzkoušené a seš s ním spokojený :D No nic, budu muset objednat. Díky za informaci.
marencak
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od marencak »

Etien píše:Právě už nějakou dobu scháním zatahovací podvozek do větroně, ale ne a ne najít nějakého výrobce nebo prodejce. Možná to dopadne tak, že co si neuděláš to nemáš :D

Podvozky na větroně vyrábí pan Bordovský z Krnova.
http://www.bobomodel.cz/vyrobky.html
Už mám jeden do Discuse objednaný!
Wrchi

#65 Příspěvek od Wrchi »

tak trochu změna......diskus byl doma již dnes.....touha zvítězila :D .....tak jsem si procházel krabici a vypadá to nádherně....zkusmo jsem nasadil vop a zkontroloval jsem jestli není náhodou šikmo jak psal pán na RCfogli.....je to ok 8) .....nevím jestli je to tam schválně ale mám tam navíc jeden ten černý vnitřek kabiny....zítra si ještě zvážím schválně kolik má vop, ale zdá se mi docela lehká :wink: .....
tks
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od tks »

Wrchi píše:tak trochu změna......diskus byl doma již dnes.....touha zvítězila :D .....tak jsem si procházel krabici a vypadá to nádherně....zkusmo jsem nasadil vop a zkontroloval jsem jestli není náhodou šikmo jak psal pán na RCfogli.....je to ok 8) .....nevím jestli je to tam schválně ale mám tam navíc jeden ten černý vnitřek kabiny....zítra si ještě zvážím schválně kolik má vop, ale zdá se mi docela lehká :wink: .....

Tak jsem z podpostele vytáhl svého Discuse abych zvážil VOP a má 38g... No dopředeu půjde motor a akku, tak uvidíme. A jedno křídlo je o 14g težší než druhé...
Wrchi

#67 Příspěvek od Wrchi »

vop měla 35g a rozdíl křídel jsou 4g.......největší problém si myslím bude u mě upravit ten kryt přes kabinu...ikdyž jsem ho uřezal podle těch znázorněných čar, tak mi to nesedělo...muselo ještě cca 2-3mm pryč...a ten černý s tím si ještě musím pohrát....vlepím tam tu nálepku palubovky, přidělám pilota 8) a slepím to dokupy....a měl bych dotaz...slepil jsem dokupy ten zámek kabiny, ale když to chcu dát na místo, tak se mi to tam nevejde...můžete mi někdo poslat fotku jak to tam máte...z jedné strany mi tam vadí tá deska a zdruhé konec kabiny...
Etien

#68 Příspěvek od Etien »

Fotky zatím neumím posílat, ale zámek jemně zbrousit tak aby se tam vešel, ubrousit i otvor pro ten pojízdný čudlík, jemně přilepit sekunďákem, vyzkoušet a pak zalít epoxidem. S tou kabinou je opravdu trošičku dost práce, ale pokud můžu poradit, NESTŘÍHAT DLE VYZNAČENÝCH ČAR !!!! nemusí to být nakonec to pravé ořechové.
Dneska už lítal kamarádův Discus na gumicuk a opravdu, super let. Na minimálku před přistáním drží směr, neklopí a má kluz jako blázen :D Ale POZOR, lepilo se závaží 3g do konce levého křídla.
Vylaminátování předku trupu je určitě dobrá věc a pomůže to.
Wrchi

#69 Příspěvek od Wrchi »

marencak: mohl bys pak zdokumentovat montáž toho podvozku?
Čop
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od Čop »

Tak sakra chlapi - už to měl někdo ve vzduchu? Kamarád ho viděl někde v Praze a přijel úplně vyřízenej. Takže by byl od nás další do party kdo má zájem :D
Spíš lítač než stavěč...
Etien

#71 Příspěvek od Etien »

Tož už jsem psal, že létá skvěle. Zatím sice na gumicuku, ale brzo vyzkoušíme aerovlek a svah.
marencak
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od marencak »

Wrchi píše:marencak: mohl bys pak zdokumentovat montáž toho podvozku?

P.Bordovský neměl podvozek skladem, má být hotový 24.9. Tak pak uvidím :roll:
Wrchi

#73 Příspěvek od Wrchi »

no já se tak díval co použiju....serva použiju HS-81, motor jsem našel RAY C3542/05 + regulátor RAY 40A ( http://rcm.cz/index.php?nid=1085&lid=CZ ... pc=3EA1175 )...je do 2kg a v setu z reglem za tu cenu myslím že dobrý...kdyby jste věděli o nějakém stejně dobrém a levnějším tak bych se nezlobil:).... jinak když jsem seděl včera v dílně nad discusem, tak jsem hned zavrhul ty červíky které drží pohromadě křídla...stejné mám na rc buggy a hned se mi na nich strhne ten šestihran, takže jsem je vyměnil za normální sroubky, které jsem jen zkrátil....pak mi není jen jasná jedna věc u vop...v tom návodu na obrázku je nakresleno, že tam je nalepená před nasazením nějaký prožek jako podložka.....je to myšleno tak, že se tam má dát, nebo, pokud by nebyla v ose s křídlem, tak se tam má něco podložit?...nic jsem tam nedával a v ose s křídlem to mám, takže myslím, že dobrý...
Etien

#74 Příspěvek od Etien »

To Wrchi: ta podložka na VOP je opravdu potřebná jen v případě, že je vyosená, jinak není důvod ji používat. Motory ROY si myslím dnes levnější variantu nikde nemají, takže dobrá volba. Jen Ti doporučím (už jsem to tady psal) vylaminátuj si dno trupu a ještě okolo uchycení křídel.
Jako větroň nám létá skvěle. Měli jsem trošku obavy z minimální rychlosti při přistání, ale je to supr.
tks
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od tks »

Etien píše:Motory ROY si myslím dnes levnější variantu nikde nemají...

Levnější varianta je Himodel, ale chápu že do toho se nemusí každému chtít.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“