pepin píše:... Mě šlo v tomto vláknu v zásadě pouze o to, jestli to paralelní pospojování není v režimu nabijení nějak problémové ...
Je. Ale jak pro koho
pepin píše:... Mě šlo v tomto vláknu v zásadě pouze o to, jestli to paralelní pospojování není v režimu nabijení nějak problémové ...
Vidlák píše:..
Jen pro informaci:rozdíl akumulátorů AGM a akumulátorů s tekutým elektrolytem je v tom, že elektrolyt není v tekuté formě, ale je nasáklý ve zvláštní tkanině a konečné svorkové napětí nesmí překročit u AGV 14,6 V. Akumulátory s tekutým elektrolytem mají konečné svorkové napětí 16,2-16,8 V . Proto, když se AGM akumulátory musí dobíjet , je nutné použít nabíječ s režimem nabíjení AGM. .
Vidlák píše:
Moc tvému příkladu nerozumím. Když tady nenapíšeš režim nabíjení, tak mám jen obavu, aby si někdo po přečtení tohoto příspěvku nezačal myslel, že s nabíječkou, která má vhodný režim pro Pb akumulátory s tekutým elektrolytem, tak může nabíjet akumulátory AGM. Akumulátory AGM jsou tzv. bezúdržbové, neplést si je s gelovými.
Jen pro informaci:rozdíl akumulátorů AGM a akumulátorů s tekutým elektrolytem je v tom, že elektrolyt není v tekuté formě, ale je nasáklý ve zvláštní tkanině a konečné svorkové napětí nesmí překročit u AGV 14,6 V. Akumulátory s tekutým elektrolytem mají konečné svorkové napětí 16,2-16,8 V . Proto, když se AGM akumulátory musí dobíjet , je nutné použít nabíječ s režimem nabíjení AGM.
Vidlák píše:Zdravím,
ten uvedený příklad paralelního nabíjení dvou typů akumulátorů byl bezvadnej. Uniklo ti jenom to, že se tady jedná o nabíjení nabíječkou ze sítě a ne dobíjení v autě. Buď tak hodnej, věř už tomu, že paralelní zapojení autoakumulátorů různého typu a stáří je blbost.
Vidlák píše:................... věř už tomu, že paralelní zapojení autoakumulátorů různého typu a stáří je blbost.
0987654321 píše:
Pepine je to zcela bezpečné, nic se stát nemůže ( ledaže by se skutečně něco stalo).
jio píše:Jen si dovolím špitnout otázečku. Jak to dopadne, když pepin své baterky nabije a nechá je paralelně spojené týden stát?
novfra píše:
Jen si dovolím špitnout otázečku. Jak ty baterky poznají, že je zrovna nabíjí alternátor v autě, nebo nabíječka z 230V? Metoda nabíjení je přece stejná. CC/CV, případně jen CC.
jio píše:Jen si dovolím špitnout otázečku. Jak to dopadne, když pepin své baterky nabije a nechá je paralelně spojené týden stát?